Katerina napisał(a):cieszę się ,że zdjęcie gitary podoba Ci się![]()
![]()
...

Bo gitara
to(zaraz po perkusji)mój ulubiony instrument
A tak wogóle to:

.png)
.png)
WłaśnieIgłą pinii napisał(a):... Podziwiam tak oryginalny i niezwykle kulturalny sposób spędzania wieczorów i nocy w Chorwacji...
.png)
gusia-s napisał(a):WłaśnieIgłą pinii napisał(a):... Podziwiam tak oryginalny i niezwykle kulturalny sposób spędzania wieczorów i nocy w Chorwacji..., jakby nie można było się kulturalnie zwyczajnie nawalić wieczorem na tarasie zamiast tak wydumywać jakieś barki i baroki, nocne włóczykijstwo i prowokacje do zadymy
.png)
Music is my Paszyn
Świetny odcinek! Podziwiam tak oryginalny i niezwykle kulturalny sposób spędzania wieczorów i nocy w Chorwacji.
chodzi o to poświęcenie - dopłynięcie nocą na wyspę, biletowany koncert i repertuar - muzyka klasyczna i tańce z epoki. Bardzo to podziwiam!
jakby nie można było się kulturalnie zwyczajnie nawalić wieczorem na tarasie zamiast tak wydumywać jakieś barki i baroki, nocne włóczykijstwo i prowokacje do zadymy
A na tarasie to ja i tak swoje wysiedzę z cycem - bez obawy Katerina napisał(a): nie myśl,że tylko taka muzyka mi się podoba - jestem bardzo wszechstronna jeśli chodzi o upodobania![]()
gusia-s napisał(a):Właśnie, jakby nie można było się kulturalnie zwyczajnie nawalić wieczorem na tarasie zamiast tak wydumywać jakieś barki i baroki, nocne włóczykijstwo i prowokacje do zadymy

.png)
Katerina napisał(a):Muzyka klasyczna to naprawdę nasz konik
Katerina napisał(a):Tomku - dziękuję pięknie za życzenia i cieszę się ,że zdjęcie gitary podoba Ci się![]()
![]()
.png)
Ciekawe co powiesz nt."paździeżowej"liry korbowej ulicznych grajków i sprzedawczyń mioteł?
Wytrzymaj proszę do 2:15,gdzie zaczyna się prawdziwe korbowe piekło
W większości utworów występuje lira korbowa, która nadaje im niesamowity, transowy - mistyczny charakter. Płyta zawsze jest eksploatowana u mnie w domu już od początku grudnia - pięknie wprowadza w czas misterium.Niestety, trochę jest już uszkodzona... Szukałam tej muzyki w necie, niestety nie mogę na nią natrafić - większość utworów zostało stworzonych przez anonimowych twórców tamtego okresu Skoro wymyśliłaś rebus, to ja powiem tylko, że niezłe z Ciebie wiosło
Nie dość, że takiej muzyki słucha jeden na milion, to ci jeszcze w parze. Ale to jak z lekarzami, też zazwyczaj małżeństwa

Katerina napisał(a):antyradio
Katerina napisał(a):TrajgulSkoro wymyśliłaś rebus, to ja powiem tylko, że niezłe z Ciebie wiosło
![]()
Czy ten Pan mnie czasem nie obraża?
![]()
![]()
![]()
Oddaję swoje dwie kolejki Cyca na Queen za pomoc w rozwikłaniu, co kolega miał na myśli![]()
![]()

.png)
Oddaję swoje dwie kolejki Cyca na Queen za pomoc w rozwikłaniu, co kolega miał na myśli![]()
![]()
.png)
To mi wytłumacz,dlaczego musiałaś "trafić"
akurat na ten wpis sprzed czterech lat?
Podpowiedź:
Co to za porządki???? Co to znaczy oddaje kolejkę na Queen??? Co tu się wyprawia![]()
![]()
.png)
Katerina napisał(a):beatabmCo to za porządki???? Co to znaczy oddaje kolejkę na Queen??? Co tu się wyprawia![]()
![]()
Oj, Kapitańska, przecież swoją kolejkę oddaję, a nie ze wspólnej puli...Bo chyba płyniemy nadal razem na Queen, czyż nie?
Katerina napisał(a):Są rzeczy na niebie, ziemi i w Internecie, o których nie śniło się naszym filozofom![]()
![]()
Katerina napisał(a):Wygrał Pan dwie kolejki Cyca

.png)
Paciorka i Cyca(tym bardziej dwóch)
Nie odmawiam
Powrót do Nasze relacje z podróży