Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze Śródziemne na gigancie - czerwiec 2018

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.01.2019 11:49

mchrob napisał(a):Jak pomyśle ile to godzin pracy poświęcono na te wszystkie zdobienia. Wszyscy znają tylko Gaudiego a przy tej budowie życie spędziło tysiące ludzi którzy pozostaną już anonimowi. Trochę smutne.

Tak to jest ze zawsze pamięta sie autora czy projektanta. Ciężko by było spamiętać nazwiska wszystkich wykonawców - mimo iż dali wiele z siebie dla efektu końcowego :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.01.2019 11:52

"gusia-s"]Nawet nie wiesz co mówisz :mrgreen: a próbowałaś czeską Kofolę :?: :mrgreen:

Jeszcze słodsze????? Nigdy nie spróbuję w takim razie 8O :mrgreen:

Ja i ta moja wyobraźnia :roll: Od zawsze ta budowla kojarzyła mi się z kopcem termitów - oczywiście patrząc na nią z daleka.
Dzieło artysty, które też jakby zabrało mu życie

Z tym kopcem to trochę masz rację :mrgreen:
Gaudi zginął w drodze do pracy - w której zresztą spędził tak wiele lat. Ta budowla całkowicie odmieniła Jego światopogląd, myślę ze w pewien sposób można Mu zazdrościć :wink:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 25.01.2019 12:05

A mi Sagrada zawsze kojarzy się z rzeźbą powstałą na butelkach użytych jako świecznik - te strumienie wosku formujące z czasem nacieki... :lol:

Re: Cola... Podobno pyszne są udka i skrzydełka kurczaka zapiekane w coca-coli :oczko_usmiech:

A ja i tak wolę Pepsi :lol: Chociaż i tą pijam raz w roku 8)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.01.2019 12:11

beatabm napisał(a):
"gusia-s"]Nawet nie wiesz co mówisz :mrgreen: a próbowałaś czeską Kofolę :?: :mrgreen:

Jeszcze słodsze????? Nigdy nie spróbuję w takim razie 8O :mrgreen:
Moim zdaniem co najmniej ze 2x
Fujjjj, wykręca pysk. Czesi piją ją nałogowo, kupują zgrzewkami jak u nas wodę :roll:
Nie pojmuje fenomenu :roll:

Ja i ta moja wyobraźnia :roll: Od zawsze ta budowla kojarzyła mi się z kopcem termitów - oczywiście patrząc na nią z daleka.
Dzieło artysty, które też jakby zabrało mu życie

beatabm napisał(a):Z tym kopcem to trochę masz rację :mrgreen:
Gaudi zginął w drodze do pracy - w której zresztą spędził tak wiele lat. Ta budowla całkowicie odmieniła Jego światopogląd, myślę ze w pewien sposób można Mu zazdrościć :wink:
Zafiksował się na maxa na jej punkcie.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.01.2019 16:32

Katerina napisał(a):A mi Sagrada zawsze kojarzy się z rzeźbą powstałą na butelkach użytych jako świecznik - te strumienie wosku formujące z czasem nacieki... :lol:

Re: Cola... Podobno pyszne są udka i skrzydełka kurczaka zapiekane w coca-coli :oczko_usmiech:

A ja i tak wolę Pepsi :lol: Chociaż i tą pijam raz w roku 8)

Te świeczniki pasują :hearts:
Pepsi - fakt, ciut mniej słodka ale mimo wszystko nie do wypicia :roll: :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.01.2019 16:34

"gusia-s"]
Fujjjj, wykręca pysk. Czesi piją ją nałogowo, kupują zgrzewkami jak u nas wodę :roll:

uzależnieni od cukru :mrgreen:

Zafiksował się na maxa na jej punkcie.

Wcale Mu się nie dziwię :wink:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 25.01.2019 18:14

Intrygująca jest ta Sagrada. Jeśli kiedykolwiek będę w Hiszpanii, to jest to obowiązkowy punkt! Na zdjęciach wygląda niesamowicie, a co dopiero w rzeczywistości...
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.01.2019 18:16

beatabm napisał(a):
"gusia-s"]

uzależnieni od cukru :mrgreen:

Pepsi i coli nie pijam, za to jestem uzależniona od chorwackiej Cockty - na urlopie piję ją litrami :mrgreen:
51RDNwNvNRL._SL1000_.jpg

A Sagrada kojarzy mi się ze stalagmitem
43534_slowenia_rejon_lublany_jaskinia_postojna.jpg

albo z sękaczem
Sękacze-068-1024x768.jpg

:papa: :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.01.2019 19:14

agata26061 napisał(a):Intrygująca jest ta Sagrada. Jeśli kiedykolwiek będę w Hiszpanii, to jest to obowiązkowy punkt! Na zdjęciach wygląda niesamowicie, a co dopiero w rzeczywistości...

Agatka, wpadnij tu w poniedziałek, zajrzymy do wnętrza :hearts:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.01.2019 19:15

"travel"]
Pepsi i coli nie pijam, za to jestem uzależniona od chorwackiej Cockty - na urlopie piję ją litrami :mrgreen:

to jak ja Cyca :mrgreen:
A Sagrada kojarzy mi się ze stalagmitem
albo z sękaczem

Sękaczowe skojarzenie jak najbardziej trafne...i jakie smaczne :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 26.01.2019 21:17

Ale dawno nie jadłam sękacza....ale smaka mi zrobiłaś....

A mi Sagrada kojarzy się z wieżyczkami budowanymi z mokrego piasku nad morzem....
100_2527.JPG
Mrzeżyno 2004
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 26.01.2019 23:46

piekara114 napisał(a):A mi Sagrada kojarzy się z wieżyczkami budowanymi z mokrego piasku nad morzem....

O rety, pamiętam jak za "małolata" robiłam takie kopczyki z piachu u sąsiadki. Zawsze brałyśmy jakieś stare wiadro z wodą i roiłyśmy takie "skraplane" budowle. Ale była frajda...
a i w Mrzeżynie byłam również w 2004 roku na obozie ;)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 26.01.2019 23:46

beatabm napisał(a):
agata26061 napisał(a):Intrygująca jest ta Sagrada. Jeśli kiedykolwiek będę w Hiszpanii, to jest to obowiązkowy punkt! Na zdjęciach wygląda niesamowicie, a co dopiero w rzeczywistości...

Agatka, wpadnij tu w poniedziałek, zajrzymy do wnętrza :hearts:

Z chęcią wpadnę ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.01.2019 23:08

piekara114 napisał(a):
A mi Sagrada kojarzy się z wieżyczkami budowanymi z mokrego piasku nad morzem....

Uwielbiam tak budowc z piasku :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.01.2019 07:14

Powiem Wam, że jak mam okazję być na plaży gdzie są możliwości stworzenia takich małych budowli to zawsze z tego korzystam... Lubię patrzeć jak pojedyncza kropla piasku opada, zmienia kształt i zastyga :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe