Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.06.2018 10:16

anakin napisał(a):*chyba brane są pod uwagę mecze bezpośrednie pomiędzy zainteresowanymi drużynami ( pewności jednak nie mam).

Najpierw ilość bramek, więc jeśli mielibyśmy zremisować, to co najmniej 2:2.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 20.06.2018 10:16

bluesman napisał(a):Powielę siebie i innych wcześniej :) Przegrana? żaden wstyd z kimś lepszym ale po walce !

P.S. Jako jedyny trafnie wytypowałem wynik więc w pompowaniu balonika nie mam udziału :)

Zapomniałeś o mnie
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 20.06.2018 10:17

No nie pokazali bo tylko mieli 2 celne strzały. Skuteczność bombowa!Nawet chyba sami Senegalczycy nie mogli uwierzyć w to z kim przyszło im wczoraj grać. Mi się wydaję, że zawalił głownie sztab trenerski z taktyka i obsadą pozycji (Cionek, Milik...). Senegal się świetnie przygotował taktycznie i mentalnie chodź wcale wielkich piłkarskich atutów nie ma. Zauważyli, że Polacy nie ogarną tematu kiedy będą cofnięci, wystarczyło odciąć możliwości gry z kontry-skrzydeł i nasi nie istnieli, piłki w środek były jak woda na młyn przy dobrej, masywnej obronie Senegalu:(
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.06.2018 10:19

bluesman napisał(a):P.S. Jako jedyny trafnie wytypowałem wynik więc w pompowaniu balonika nie mam udziału :)

Nie bądź takim egoistą, bo poprawny wynik podali jeszcze pablo74 oraz Sven.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2018 10:19

walp napisał(a):
anakin napisał(a):*chyba brane są pod uwagę mecze bezpośrednie pomiędzy zainteresowanymi drużynami ( pewności jednak nie mam).

Najpierw ilość bramek, więc jeśli mielibyśmy zremisować, to co najmniej 2:2.

No tak.
Więc "rozmiar" remisu też jest ważny.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2018 10:37

walp napisał(a):
bluesman napisał(a):P.S. Jako jedyny trafnie wytypowałem wynik więc w pompowaniu balonika nie mam udziału :)

Żaden wstyd :) nie czytałem tzw typerów :)

pablo74 napisał(a):
bluesman napisał(a):Powielę siebie i innych wcześniej :) Przegrana? żaden wstyd z kimś lepszym ale po walce !

P.S. Jako jedyny trafnie wytypowałem wynik więc w pompowaniu balonika nie mam udziału :)

Zapomniałeś o mnie

Wybacz :) Końkluzja ? znamy sie zatem we trzech na piłce :mrgreen: :papa:

Nie ma to jak błyszczeć :) https://sport.onet.pl/mundial-2018/mund ... ie/7kb984v
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.06.2018 11:20

bluesman napisał(a):
luk006 napisał(a):Grali tak jak grali. ...........
Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem ale tej naszej cechy narodowej nienawidzę!

Porażki są wpisane w sport. Czasami - zwłaszcza wtedy jak się za bardzo chce - coś zgrzyta i nie wychodzi. Natomiast my uwielbiamy wykpić, wyszydzić, wbić szpilę, no bo po co komuś okazywać wsparcie....

:mrgreen: tiaaa porażki i owszem ! ode mnie też szydera :) wsparcie ? a dlaczego ? jak tak się pompuje i próbuje się zrobić coś z niczego wybacz :mrgreen: Czasami ? zgrzyta i nie wychodzi ? ale nam zawsze coś zgrzyta i nie wychodzi :mrgreen:

Ok. bądź dalej dumny z tego, że jesteś Polakiem masz takie prawo nikt Ci tego nie zabierze :papa:

Nie proponuj nikomu stanowiska selekcjonera ! Ten ktoś obecnie bierze za to ciężkie, nasze podatników pieniądze i odpowiada dalej za to co sie dzieje !

I co lepiej Ci jak sobie pofolgowałeś? :-)

Będę proponował - w końcu też jestem podatnikiem :-).
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.06.2018 11:30

bluesman napisał(a):
walp napisał(a):

Żaden wstyd :) nie czytałem tzw typerów :)

Żaden wstyd. :)
Typer to neologizm, rzeczownik męskoosobowy odmienny. Choć moim zdaniem brzmi niezbyt ładnie, jest używany w mowie potocznej i dopuszczalny w grach słownych.

Skoro tak dobrze Ci poszło w wytypowaniu wyniku Polska-Senegal, to może dołączysz formalnie od 3. kolejki? Zapraszamy. :wink:
coolibeer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolibeer » 20.06.2018 11:55

Dobrze. To może poruszymy temat Naszego Trenera Nawałki. Nie sądzicie że ten skład co wczoraj wyszedł to tylko i wyłącznie wina Trenera?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 20.06.2018 12:16

coolibeer napisał(a):Dobrze. To może poruszymy temat Naszego Trenera Nawałki. Nie sądzicie że ten skład co wczoraj wyszedł to tylko i wyłącznie wina Trenera?
Zawsze decyduje trener :)
Ale dlaczego wystawia do składu rekonwalescentów po długich kontuzjach, bramkarza myślącego o ciąży żony i dlaczego po raz kolejny nie zwraca uwagi na marnowanie czasu i grę w kopanego na własnej połowie pomiędzy obrońcami i bramkarzem (polska tradycja :?: ) :!: :!: :!:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2018 12:17

walp napisał(a):Skoro tak dobrze Ci poszło w wytypowaniu wyniku Polska-Senegal, to może dołączysz formalnie od 3. kolejki? Zapraszamy. :wink:

znasz takie tam powiedzenie o ślepej kurze ? :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2018 12:48

coolibeer napisał(a):Dobrze. To może poruszymy temat Naszego Trenera Nawałki. Nie sądzicie że ten skład co wczoraj wyszedł to tylko i wyłącznie wina Trenera?

No raczej, bo to przecież on go ustalał. :wink:

W PL, jak wiadomo mamy blisko 38 mln. trenerów.
Od wszystkich dyscyplin- piłki nożnej, skoków narciarskich czy LA.
Sukces jest wszystkich, porażka niczyja.

No, ale tu akurat ciężko szukać innego winnego niż Nawałka.
Nawet tzw."eksperci" ( z tego co czytam) są w szoku, że wymyślił zupełnie coś innego niż dotychczas i nikt nie wie dlaczego.
Pal sześć, gdyby wyszło - sądu nad Nawałką by nie było, a jedynie peany pochwalne na jego cześć.
Niestety nie wyszło.

Wziął Glika za zasługi (kosztem Kamińskiego).
Wziął Peszkę ( bo Lewy pomógł)
Efekt jest taki, że wczoraj za kontuzjowanego Błaszczykowskiego wszedł...Bednarek!
Przegrywamy 1:0 i nie ma zmiennika dla pomocnika???
Nie czepiam się Bednarka.
Pomijając jedną sytuację, zagrał naprawdę fajny mecz.

Milik się kopie po czole, a Linetty,Góralski czy Kurzawa siedzą na ławce.
Zieliński niewiele lepszy.
Grosickiemu wystarczyło sił na 15-20 minut.
Cionka przemilczę, bo nie trawię tego gościa, odkąd się w tej kadrze pojawił.
Krychowiak też bez komentarza (i opinii nie zmieni strzelona bramka).

Największą winą Nawałki jest to, że widząc co się dzieje nie reagował!
I o to mam największe do niego pretensje.

Gdybym chciał iść dalej, to powiedziałbym jeszcze, że powinien grać Fabiański, zamiast Szczęsnego, bo ten pierwszy by się w Neuera nie bawił, tylko stał spokojnie w bramce (mowa o golu na 2:0).
No, ale już nie będę przesadzał. :wink:

Wierzę, że po niedzieli będziemy w zgoła odmiennych nastrojach.
Oczywiście wiara ta nie jest poparta niczym, bo niczym poparta być nie może.
Jeżeli się nie uda i przegramy, proponuję ( o czym już wspominałem) wpuścić wodę do basenu, wynająć panienki, dać opaskę kapitańską Peszce i jak mawiał "klasyk":

и страшно и смешно.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2018 13:10

CR7 idzie na Króla.
Por - Mar 1:0
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 20.06.2018 13:25

Z tego co ostatnio czytałem to po punktach liczy się różnica bramek, a potem to kto strzelił ich więcej.
coolibeer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolibeer » 20.06.2018 13:28

Janusz Bajcer napisał(a):CR7 idzie na Króla.
Por - Mar 1:0

Dziś to bedzie z 5:0 dla POR
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 134
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone