Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018 Dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 19.06.2018 21:54

Janusz Bajcer napisał(a):
madziaimaciek napisał(a):Wspol, wspol lider :)

A po jakiemu to :oczko_usmiech:

Start 2 kolejki 4 typerów zaliczyło od "trójki". :lol: :lol: :lol: :lol:

No moze wreszcie jakis dobry prognostyk...ale to dopiero 2 trójka:(
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 19.06.2018 21:58

Podsumowanie błazenady Nawałki.

Co Jego i jego Nielotów czeka?

Jedno jest pewne - jeśli nie wykończy ich kolumbijski kartel narkotykowy to małe japońskie szoguny zmuszą ich do seppuku. Cała nadzieja w Peszko - jeśli chłop ich nie opije to mamy przejebane
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 19.06.2018 22:02

pablo74 napisał(a):Podsumowanie błazenady Nawałki.

Jedno jest pewne - jeśli nie wykończy ich kolumbijski kartel narkotykowy to małe japońskie szoguny zmuszą ich do seppuku. Cała nadzieja w Peszko - jeśli chłop ich nie opije to mamy przejebane

Hamuj :!:
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 19.06.2018 22:07

Właśnie widziałem skrót z meczu Polski z Senegalem.
Bramki stracone przez nasz zespół to jakieś kuriozum...żenada...rodem z VII ligi podwórkowej.

Szkoda tak frajersko straconych goli, a co za tym idzie i punktów.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 19.06.2018 22:23

Ok. Minęło trochę czasu, ochłonąłem, więc kilka słów komentarza.
Pierwsze wątpliwości pojawiły się, jak usłyszałem w radio skład naszej reprezentacji na mecz z Senegalem. Zdumiewający dla mnie był brak Bednarka, rozczarowujący brak Bereszyńskiego, zaskakujące postawienie na Milika. Zacząłem brać pod uwagę, że powtórzy się minimalizm w grze naszej reprezentacji z ostatniego Euro. Euro, na którym mięliśmy szansę nawet na finał. Ale trenerowi i zawodnikom zabrakło jaj, niewykorzystaliśmy wtedy szansy, która może się już długo nie powtórzyć.
Nie chcę oceniać poszczególnych piłkarzy, ale już po pierwszym kwadransie było widać, że nie mamy żadnego pomysłu na grę. Chaos, niedokładność, niechlujstwo, a może po prostu brak umiejętności, a co gorsze ambicji i woli walki, to cechowało grę naszej reprezentacji. Nie zmaże tego kilka minut nieco lepszej gry w końcowych fragmentach meczu. Przegraliśmy zasłużenie.
Czuję się oszukany i nabity w butelkę. Rozumiem, że można przegrać. Rozumiem, że czasem szczęście może sprzyjać naszym przeciwnikom. Ale to co widziałem na ekranie swojego telewizora, to była kompromitacja, kpina z kibica. Polacy zagrali po prostu haniebnie.
Inną sprawą jest komentarz Szpakowskiego, oczywiście irytujący, ale to nie komentator grał na stadionie.
Co dalej? Trudno o optymizm. Szczerze mówiąc nie liczę na pozytywny występ naszej reprezentacji z Kolumbią. Na tą chwilę uważam, że nic dobrego na tych mistrzostwach nas nie spotka. Ale gdzieś tam cały czas tli się iskierka nadziei naiwnego kibica.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2018 22:27

pablo74 napisał(a):Podsumowanie błazenady Nawałki.

Krytyka jest dozwolona, ale w pewnych granicach. :idea:

Ostrzeżenie
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 19.06.2018 22:35

rafalisko30 napisał(a):Ale gdzieś tam cały czas tli się iskierka nadziei naiwnego kibica.

Ty naiwniaku :D, nie ma szans, podejdź do tematu realnie!. Dostaną baty konkretne, na cuda nie ma co liczyć... :D
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 19.06.2018 22:38

Ale przyznacie, że fryzura lewego imponująca:). Nie wiem czy CR się nie obrazi...no jeszcze i kilku modeli się by znalazło:)
coolibeer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolibeer » 19.06.2018 22:42

To i ja cos skrobne. Oglądając pierwszy mecz stwierdzam ze Kolumbia i My mielismy wyjść z grupy a okazuje sie ze wyjdzie Senegal i Japonia. Niemcy po pierwszym meczu przegranym z Meksykiem maja szanse a my po dzisiejszej żenadzie nie sądzę. Strzałów w światło bramki w I połowie nie było w drugiej coś tam łupnęli ale to za mało na takiej klasy imprezę...
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 19.06.2018 22:58

yzedef napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):Ale gdzieś tam cały czas tli się iskierka nadziei naiwnego kibica.

Ty naiwniaku :D, nie ma szans, podejdź do tematu realnie!. Dostaną baty konkretne, na cuda nie ma co liczyć... :D

Sam będziesz w niedzielę obgryzał paznokcie licząc na dobry wynik. Tego akurat jestem bardziej pewien, niż dobrego wyniku :wink:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 19.06.2018 23:07

Nasi dzisiaj typowo z żenadą w tle. Teraz dwa mecze na pełnej spinie przy oglądaniu. Mam wrażenie jakby pierwszy raz orlik otworzyli dla naszych piłkarzy po ich dzisiejszej grze.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 20.06.2018 00:18

01-14-50-1529425776_n9anck_600.jpg

Gdzieś to znalazłem.
O meczu z Senegalem.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 20.06.2018 04:35

W typowaniu postawiłem 1:1.Tak myślałem że łatwo nie będzie.
Ale że będzie tak fatalnie.
Po towarzyskim meczu z Chile już nie było widać koncepcji gry , niektórzy to tłumaczyli przesileniem , zmęczeniem do przygotowań na MŚ.
Gdzieś wcześniej w tym temacie napisałem że orły Nawałki nie wyjdą z grupy .
A Milik to grał w tym meczu , bo go nie widziałem , tak samo kilku innych .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2018 06:25

Liczyłem na 2:2 - to byłby dla mnie dobry początek Mundialu, niestety LWY okazały się za mocne dla "Orłów'.

Niestety muszę to napisać: na tle innych drużyn (i nie mówię tutaj Broń Boże o Portugalii czy Hiszpanii, mam na myśli choćby krytykowaną przed Mundialem Rosją) Polacy zagrali futbol ARCHAICZNY (przypomniał mi się mój ból zębów z najlepszych ciemnych czasów Fornalika czy innego Łazarka), biegają (NAPRAWDĘ) dwa razy wolniej niż zawodnicy Rosji (3 razy wolniej niż Cristiano)

Ja rozumiem, że można przegrać po walce, po meczu mieć pianę na ustach, ale przeciwnik był lepszy..... niestety zacięcia na twarzy polskich piłkarzy nie widziałem- na pewno im zależało - ale grali jak na sparringu a nie na MŚ

Typowałem remis z Senegalem, remis z Kolumbią oraz zwycięstwo z Japonią, a wtedy 5 pkt mogłoby dac awans....
teraz niestety prognostyk jest następujący:

Polska 0:4 Kolumbia (i to jest najniższy wymiar kary z taką grą) z "11" Kolumbii wzmocnioną Jamesem

Polska 0:0 Japonia

Póki co, prezentujemy poziom Arabii Saudyjskiej (tylko niżej przegraliśmy, bo przeciwnik był średnio dysponowany)

8)
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 20.06.2018 06:44

Profesjonalizm w wykonaniu sztabu trenerskiego kadry.

Od kilku dni pracuję na treningach, dzień przed meczem ćwiczyłem z całą drużyną. Jest lepiej, ale umówmy się - to jest poważna kontuzja i minęły dopiero dwa tygodnie. Musimy czekać. Tak mówi Kamil Glik. Kontuzjowany obrońca, który pojechał na wycieczkę.

No to czekają.

Naiwni i biedni, co wierzą, że ta kadra cokolwiek ugra na MŚ
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 131
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone