napisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2018 01:00
walp napisał(a):Endrju napisał(a):Dwa strzały ze wczorajszego powitania "zadarskich" reprezentantów, ogólnie odniosłem wrażenie, że przyszło całe miasto, oczywiście prócz tych, którzy byli w tym czasie w pracy:
Super. Możesz poczuć atmosferę.
Kiedy ja tam dotrę, emocje już opadną.
pablo74 napisał(a):Tak się spytam, bo zupełnie nie rozumiem.
O jaki jasny gwint chodzi wałkowanie tematu koloru skóry, pochodzenia zawodników z Francji...?
Zdobyli Mistrza, jacy są każdy widzi, więc skąd ten ból dupy ...???
No jak to skąd? Z tzw. "polskości" i wynikającej z niej konserwatywnej wrażliwości, przesiąkniętej nietolerancją i ksenofobią.
Zawsze znajdzie się jakiś "Breivik" (Bravik). Podobnie było podczas Euro 2016.
Jeśli nie wiesz skąd pochodzi mój nick, to nie usiłuj go w głupi sposób kojarzyć , bo to niesmaczne. To po pierwsze. Po drugie, jeśli tolerancja ma przynosić efekty takie jak w Paryżu czy w innych miastach Francji, to tak jestem przesiąknięty nietolerancją i ksenofobiczny. Po trzecie zaś , zapewne zmieniłaby ci się optyka, panie tolerancyjny ksenofilu, gdybyś został napadnięty i okradziony przez takich ciemnoskórych francuskich "inżynierów" i "prawników" jak to miało w moim przypadku w tej francuskiej stolicy tolerancji..
Jeśli nie widzisz różnicy w świętowaniu sukcesu przez Chorwatów i tzw. "Francuzów", twój problem.