Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2018 18:42

Endrju napisał(a):Dwa strzały ze wczorajszego powitania "zadarskich" reprezentantów, ogólnie odniosłem wrażenie, że przyszło całe miasto, oczywiście prócz tych, którzy byli w tym czasie w pracy:

O jejku, zazdroszczę! Coś wspaniałego :-)
Ja właśnie też w tym roku wybieram się do Bibinje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2018 18:57

majeczka napisał(a):
anakin napisał(a):
majeczka napisał(a)::D Dla mnie to Croatia jest zwycięzcą. Grali rewelacyjnie. Jest to jedyna reprezentacja czysta narodowo.

member8694/

Zawód: pedagog - terapeuta 8O

Na której aryjskiej uczelni, że tak zapytam z ciekawosci?

:D :D :D Francja, to już jest zlepek wielu narodowości. Trudno tego nie zauważyć. Nie ma to nic wspólnego z rasizmem. Ci ludzie mają duże predyspozycje sportowe, jednak jeśli chodzi o intelekt...

Niestety z tym jest tu dużo gorzej. Cóż, nie zajmują predysponowanych stanowisk...

p.s. nie wiem czy byłeś w Paryżu, a szczególnie na jego obrzeżach?

A jednak Majeczka ma rację w temacie intelektu
To Paryż - druga polowa lipca 2018
https://www.sadistic.pl/ja-beliw-ja-ken ... 477414.htm
https://www.sadistic.pl/skok-z-drzewa-vt477488.htm
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 18.07.2018 19:04

Rysio napisał(a):
Sven napisał(a):

Obrazek

Ilu Francuzów było w tej reprezentacji ? ...ja naliczyłem dwóch
to nie Francuzi podpalili i niszczą Paryż ......
jestem tam służbowo raz w miesiącu , mam też bliską rodzinę , która tam mieszka od 22 lat i powiem ...żal patrzyć
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2018 19:36

Na 23 w kadrze na Rosję 4 rodowitych Francuzów plus niemiecko-portugalski Griezmann i hiszpański Hernández :lol:
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 18.07.2018 19:41

Tak się spytam, bo zupełnie nie rozumiem.
O jaki jasny gwint chodzi wałkowanie tematu koloru skóry, pochodzenia zawodników z Francji...?
Zdobyli Mistrza, jacy są każdy widzi, więc skąd ten ból dupy ...???
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 18.07.2018 19:49

boboo napisał(a):
benito5 napisał(a):Urodzeni inaczej.. :x
france.jpg

Tak się składa, że były to Mistrzostwa Świata... państw, a nie narodów.
Zakładam (może błędnie), że dostrzegasz różnicę.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzost ... o%C5%BCnej
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.07.2018 20:26

pablo74 napisał(a):Tak się spytam, bo zupełnie nie rozumiem.
O jaki jasny gwint chodzi wałkowanie tematu koloru skóry, pochodzenia zawodników z Francji...?

Fakt. Dobrze byłoby, gdyby ktoś ten bełkot zakończył.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 18.07.2018 20:59

Endrju napisał(a):Dwa strzały ze wczorajszego powitania "zadarskich" reprezentantów, ogólnie odniosłem wrażenie, że przyszło całe miasto, oczywiście prócz tych, którzy byli w tym czasie w pracy:

Super. Możesz poczuć atmosferę.
Kiedy ja tam dotrę, emocje już opadną. :wink:

No jak to skąd? Z tzw. "polskości" i wynikającej z niej konserwatywnej wrażliwości, przesiąkniętej nietolerancją i ksenofobią.

Zawsze znajdzie się jakiś "Breivik" (Bravik). Podobnie było podczas Euro 2016.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2018 01:00

walp napisał(a):

Super. Możesz poczuć atmosferę.
Kiedy ja tam dotrę, emocje już opadną. :wink:

No jak to skąd? Z tzw. "polskości" i wynikającej z niej konserwatywnej wrażliwości, przesiąkniętej nietolerancją i ksenofobią.

Zawsze znajdzie się jakiś "Breivik" (Bravik). Podobnie było podczas Euro 2016.

Jeśli nie wiesz skąd pochodzi mój nick, to nie usiłuj go w głupi sposób kojarzyć , bo to niesmaczne. To po pierwsze. Po drugie, jeśli tolerancja ma przynosić efekty takie jak w Paryżu czy w innych miastach Francji, to tak jestem przesiąknięty nietolerancją i ksenofobiczny. Po trzecie zaś , zapewne zmieniłaby ci się optyka, panie tolerancyjny ksenofilu, gdybyś został napadnięty i okradziony przez takich ciemnoskórych francuskich "inżynierów" i "prawników" jak to miało w moim przypadku w tej francuskiej stolicy tolerancji..

Jeśli nie widzisz różnicy w świętowaniu sukcesu przez Chorwatów i tzw. "Francuzów", twój problem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.07.2018 06:04

Mistrzostwa Świata się zakończyły, laurki zostały rozdane , temat jak widzę się wyczerpał.

Zainteresowanych dyskusją w temacie piłka nożna zapraszam do:

-Ekstraklasy
-Ligi Mistrzów
-Ligi Narodów
-Piłki nożnej

A do tematu MŚ powrócimy tak koło 2021. :mrgreen:

Obrazek
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 211
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone