Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 20.06.2018 08:13

Dajmy już spokój, też mnie wczoraj zęby bolały od patrzenia. Senegal poza szybkością też niewiele pokazał.
Wmawiam sobie, że jestem jeszcze optymistą przed kolejnymi meczami.
Natomiast Rosja mnie kompletnie zaskakuje, choć trzeba przyznać, że na razie przeciwników miała z najniższej półki.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2018 08:13

Jako ciekawostka oglądaliśmy mecz z małżonką osobno na 2 różnych tv ona na wielkim ja na małym :( Ona hurra optymistka, ja bardziej realista. By się nie kłócić w trakcie, wyszło jak wyszło :(
Mimo wszystko mam jednak nadzieję na poprawę :)
madziaimaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madziaimaciek » 20.06.2018 08:21

Do piatku bedziemy lizac rany. W sobote juz wielkie wyczekiwanie by od poniedzialku lizac rany...
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.06.2018 08:34

anakin napisał(a):
luk006 napisał(a):Przeczytałem powyższe komentarze wszystkich tych, co to na futbolu zjedli zęby... Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.

Widzisz......kibic jest łaskawy jeżeli widzi takie rzeczy jak:zaangażowanie czy walkę.
A wczoraj niestety ja nic takiego nie widziałem.
Można przegrać - ale trzeba grać :!:

Nie chodzi o to ŻE przegraliśmy, chodzi o to JAK to zrobiliśmy.

Grali tak jak grali. Nawet Stevie Wonder widział. Chodzi mi bardziej o to, że za każdym razem i przy każdym niepowodzeniu ludzie wypomną, że Lewandowski to zagrał w reklamie parówek, a w dodatku ma nową fryzurę, Krycha to ma w głowie tylko nowe futra, a Nawałka to się kompletnie nie zna na swojej robocie, bo wziął Peszkę. Oczywiście po porażce, zwłaszcza na mundialu, 99% społeczeństwa jest ekspertami i doskonale wiedzą co należałoby zrobić, by odnieść zwycięstwo.

Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem ale tej naszej cechy narodowej nienawidzę!

Porażki są wpisane w sport. Czasami - zwłaszcza wtedy jak się za bardzo chce - coś zgrzyta i nie wychodzi. Natomiast my uwielbiamy wykpić, wyszydzić, wbić szpilę, no bo po co komuś okazywać wsparcie....
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 20.06.2018 08:41

pablo74 napisał(a):albo udają że nic się stało....
A stało się coś?
Wczoraj patrzyłem sobie troszkę w niebo.
Ziemia dalej się kręci, Słońce wciąż łączy wodór w hel, do kolizji z Andromedą jakieś 3-4 miliardy lat...
Czyli spoko i chill-out :lol:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 20.06.2018 08:48

Wsparcie można okazać, ale prędzej wtedy gdy tak jak przedmówcy wspomnieli przegrasz, ale pokazując walkę. A tu najbardziej boli że nie dość że nie było walki, Senegalczycy wygrali nie strzelając nam gola. Sami je sobie strzeliliśmy. Bez zawahania powiem że był to najgorszy mecz za kadencji Nawałki. I nie ma co zakłamywać rzeczywistości.

Tak samo jak nie ma co się oszukiwać że Milik nadaje się na Mistrzostwa po dwóch latach niegrania. Nie nadaje się.Przecież on jak dostał piłkę to oddawał ją do Afryki. Nie wolno tak grać piłkarzowi z liczącego się europejskiego klubu.

A decyzja Nawałki o braku Góralskiego w składzie dla mnie kompletnie niezrozumiała. Właśnie Senegal to był jedyny z grupowych rywali gdzie Góralski naprawdę mógł być przydatny, do walki z tymi mięśniakami.

A teraz pewnie Nawałka "wyciągnie wnioski" i wystawi Góralskiego na techniczną Kolumbię. A potem będzie że Góralski się nie sprawdził.
Choć i tak Góralski to teraz jedyna rozsądna opcja, bo Linetty to chyba jednak nie to, a Góral przynajmniej rywala zatrzyma.

Krytyka jest bo jest za co. Ale to nie jest tak że wsparcia nie ma. Prawie każdy tu pisze że ma cichą nadzieję że jednak te parę dni pozwoli trochę nabrać świeżości i pewne zmiany mogą odmienić losy tej grupy. Byle tylko Milika nie było w wyjściowym na Kolumbię!!!!

P.S. Ktoś analizował może jakie są szanse na wyjście przy ewentualnym remisie w niedziele?
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.06.2018 09:02

tranquilo napisał(a):Wsparcie można okazać, ale prędzej wtedy gdy tak jak przedmówcy wspomnieli przegrasz, ale pokazując walkę. A tu najbardziej boli że nie dość że nie było walki, Senegalczycy wygrali nie strzelając nam gola. Sami je sobie strzeliliśmy. Bez zawahania powiem że był to najgorszy mecz za kadencji Nawałki. I nie ma co zakłamywać rzeczywistości.

Był jeszcze mecz z Danią 4:0, z Kazachami 2:2... Oczywiście drużyna przyzwyczaiła nas do walki i wczoraj jej nie było.

tranquilo napisał(a): Tak samo jak nie ma co się oszukiwać że Milik nadaje się na Mistrzostwa po dwóch latach niegrania. Nie nadaje się.Przecież on jak dostał piłkę to oddawał ją do Afryki. Nie wolno tak grać piłkarzowi z liczącego się europejskiego klubu.

A decyzja Nawałki o braku Góralskiego w składzie dla mnie kompletnie niezrozumiała. Właśnie Senegal to był jedyny z grupowych rywali gdzie Góralski naprawdę mógł być przydatny, do walki z tymi mięśniakami.

A teraz pewnie Nawałka "wyciągnie wnioski" i wystawi Góralskiego na techniczną Kolumbię. A potem będzie że Góralski się nie sprawdził.
Choć i tak Góralski to teraz jedyna rozsądna opcja, bo Linetty to chyba jednak nie to, a Góral przynajmniej rywala zatrzyma.

No właśnie o tym napisałem. 99% społeczeństwa wie co należałoby zrobić po porażce, by wygrać. Składałeś papiery jak był konkurs na selekcjonera? Nawałka był w czymś lepszy, że dostał tą posadę? Boniek pewnie też nie jest w temacie, że nie zatrudnił takiego "szpeca"... Uważam, że Nawałka widział więcej meczów niż ja, Ty i być może wszyscy piszący w tym wątku razem wzięci. On jest trenerem i on odpowiada za wyniki. Jeśli mu się noga powinie i go zwolnią - próbuj, startuj, sprawdź się.

tranquilo napisał(a):Krytyka jest bo jest za co. Ale to nie jest tak że wsparcia nie ma. Prawie każdy tu pisze że ma cichą nadzieję że jednak te parę dni pozwoli trochę nabrać świeżości i pewne zmiany mogą odmienić losy tej grupy. Byle tylko Milika nie było w wyjściowym na Kolumbię!!!!

Rozróżnijmy krytykę od szydery. Krytyka się należy ale wieszania psów i drwin nie toleruje. I znów cenna rada dla trenera.

tranquilo napisał(a):P.S. Ktoś analizował może jakie są szanse na wyjście przy ewentualnym remisie w niedziele?

Kluczowym będzie wynik Japonii z Senegalem. Grają o 17 my o 20:00. No i później jeszcze pozostaje trzecia kolejka.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.06.2018 09:06

Sytuację, kiedy Krychowiak w niewytłumaczalny sposób podał piłkę do tyłu, Bednarek przez ułamki sekund zadawał sobie pytanie: biec, czy nie biec, a w końcu Szczęsny zabawił się w sprintera i przegrał z Niangem, będą już zawsze pokazywać jako kurtuazyjną sytuację z historii MŚ. :oczko_usmiech:

Ale nie ma co "strzelać" do kadry Nawałki. Wczoraj był totalny syf. Było - minęło.

Ta piłkarska komedia nie musi mieć trzech odcinków, a tabela może jeszcze ułożyć się dla nas pomyślnie. Nawet jeśli zremisujemy z Kolumbią, a pozostałe mecze "ułożą się" dla nas. :)

te kiero napisał(a):Dziś mam nadzieję, dzień rozwiązanego worka z bramkami, obstawiłem w sumie 13:0.

Rzeczywiście grają dziś w parach zespoły, które w rankingu FIFA są oddalone od siebie o kilkadziesiąt miejsc. Kilka typerów podało hokejowe wyniki. Największa "przepaść" dzieli Urugwaj i Arabię Saudyjską, ale nie sądzę, żeby tam było 6:0.
Ostatnio edytowano 20.06.2018 09:08 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.06.2018 09:08

walp napisał(a):
Ale nie ma co "strzelać" do kadry Nawałki. Wczoraj był totalny syf. Było - minęło.

Zgadzam się w 100%
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 20.06.2018 09:20

bzyq74 napisał(a):Mam cichą nadzieję, że w niedzielę zagrają z Kolumbią jak z Helwetami / Portugalią na euro 2016.
anakin napisał(a):Nie chodzi o to ŻE przegraliśmy, chodzi o to JAK to zrobiliśmy.

I to jest motto wczorajszego meczu.

Dokładnie o to chodzi co napisał anakin.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 20.06.2018 09:43

po wczorajszym meczu w tabeli wszech czasów Mistrzostw Świata:
15. miejsce 32 mecze 15 zwycięstw 5 remisów 12 porażek, bramki 45-42
Krychowiak 17 piłkarzem Reprezentacji, z golem na Mundialu, 10-tym z jednym golem
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2018 09:46

luk006 napisał(a):Grali tak jak grali. ...........
Jestem dumny z tego, że jestem Polakiem ale tej naszej cechy narodowej nienawidzę!

Porażki są wpisane w sport. Czasami - zwłaszcza wtedy jak się za bardzo chce - coś zgrzyta i nie wychodzi. Natomiast my uwielbiamy wykpić, wyszydzić, wbić szpilę, no bo po co komuś okazywać wsparcie....

:mrgreen: tiaaa porażki i owszem ! ode mnie też szydera :) wsparcie ? a dlaczego ? jak tak się pompuje i próbuje się zrobić coś z niczego wybacz :mrgreen: Czasami ? zgrzyta i nie wychodzi ? ale nam zawsze coś zgrzyta i nie wychodzi :mrgreen:

Ok. bądź dalej dumny z tego, że jesteś Polakiem masz takie prawo nikt Ci tego nie zabierze :papa:

Nie proponuj nikomu stanowiska selekcjonera ! Ten ktoś obecnie bierze za to ciężkie, nasze podatników pieniądze i odpowiada dalej za to co sie dzieje !
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 20.06.2018 10:04

Tak naprawdę to nasi przeciwnicy czyli reprezentacja Senegalu nie pokazali niczego szczególnego. Nie zauważyłem by przeprowadzili jakieś błyskotliwe akcje zakończone celnym strzałem. Na naszą mizerną postawę nie odpowiedzieli niczym szczególnym.
Wykorzystali nasze 2 koszmarne błędy i tyle.
Osobiście mnie najbardziej wk.....y nasze ciągłe wysokie wrzutki z którymi dużo wyżsi od nas Senegalczycy radzili sobie bezproblemowo.

Nie ma co wieszać psów na naszych "Orłach". Taki mecz mógł się przytrafić. Musimy wierzyć że był to wypadek przy pracy i będą potrafili się pozbierać. Osobiście nie za bardzo liczę na wyjście z grupy. Ale jak mamy odpaść to zróbmy to chociaż w dobrym stylu.
Tak na marginesie zauważę że pompowanie balonika ponad miarę prawie zawsze kończy się wielkim BAM!!! a w pompowaniu ma udział
większość z nas.

Pozdrowienia.;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.06.2018 10:09

Powielę siebie i innych wcześniej :) Przegrana? żaden wstyd z kimś lepszym ale po walce !

P.S. Jako jedyny trafnie wytypowałem wynik więc w pompowaniu balonika nie mam udziału :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.06.2018 10:13

tranquilo napisał(a):P.S. Ktoś analizował może jakie są szanse na wyjście przy ewentualnym remisie w niedziele?

Jeżeli nie wygramy w niedziele, najlepiej chyba dla nas, żeby w II kolejce wszystkie drużyny swoje mecze zremisowały.
Wtedy wszystko rozstrzygnie się w ostatniej (zwycięzcy meczów Japonia- Polska i Senegal-Kolumbia awansują do kolejnej rundy)*.

Wtedy, po III kolejce tabela powinna wyglądać tak:

1.Polska 4 pkt
2.Kolumbia 4 pkt
3.Senegal 4 pkt
4.Japonia 4 pkt

*chyba brane są pod uwagę mecze bezpośrednie pomiędzy zainteresowanymi drużynami ( pewności jednak nie mam).

Najlepiej oczywiście gdybyśmy oba mecze wygrali, ale o ile jeszcze z Kolumbią możemy, to patrząc wczoraj na Japończyków i nas....cienko to widzę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone