Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Mistrzostwa Świata - Rosja 2018 Dyskusja

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.06.2018 18:55

Chyba czas wziąć przykład z piłkarzy Meksyku i jakieś panienki do basenu hotelowego zaprosić.
Sławek P. temat ogarnie idealnie.
Wszak spec od atmosfery.
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 19.06.2018 18:55

alechandro napisał(a):Chłe chłe chłe...
Wszystko zgodnie z planem czyli zagrają Polacy teraz mecz o wszystko a ponieważ Kolumbia ich zje to zostanie mecz o honor, który może zremisują. I Robusie pojadą do domu czego im życzę.
Właśnie przez to pompowanie balonika, wielki huk...może więcej reklam trzeba, może gorące kubki ?
Parodysta Milik wyszedł w pierwszym składzie ? :lol:

Te flagi na oknach, biało- czerwone barwy na lusterkach samochodowych i radośnie potrzepujące chorągieweczki :mrgreen:
Uwielbiam później tą żałobę :wink:

Faworyci do złota muszą zejść na Ziemię, chyba już zeszli.

Wybacz Alex że skradnę, ale podpisuje się pod Twoimi słowami.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 19.06.2018 18:56

Nasi zagrali piach, ale skąd się wziął kur..a na boisku Senegalczyk przy drugiej bramce?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 19.06.2018 19:00

Wszystko zgodnie z planem czyli zagrają Polacy teraz mecz o wszystko a ponieważ Kolumbia ich zje to zostanie mecz o honor, który może zremisują. I Robusie pojadą do domu czego im życzę.
Właśnie przez to pompowanie balonika, wielki huk...może więcej reklam trzeba, może gorące kubki ?

Te flagi na oknach, biało- czerwone barwy na lusterkach samochodowych i radośnie potrzepujące chorągieweczki :mrgreen:

Całe szczęście, że możesz kibicować swoim Włochom w drodze po tytuł.
A, wróć, coś chyba poszło nie tak...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2018 19:00

Mecz z tych słabych, o którym trzeba zapomnieć.
Potwierdza się stara prawda - piłka nożna to gra błędów.
Dzisiaj było ich o dwa za dużo.

Emocje II kolejki czas zacząć.
Rosja - Egipt

Gospodarze "na fali" - czy kolejna niespodzianka :wink: :?:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 19.06.2018 19:03

Chłe chłe chłe ...
Piłkarze wszystkich reprezentacji coś tam reklamują, media kreują bohaterów we wszystkich krajach, szczególnie tam, gdzie piłka jest popularna.
Jest jednak między nami przepaść, ponieważ my tutaj (myślę, że większość) kibicujemy Biało-czerwonym, bo to nasza narodowa drużyna. Niestety, później przychodzi taki moment jak dziś i ... trzeba się wku***.

Ale dalecy jesteśmy od takiego stanowiska:
alechandro napisał(a):A Polacy są mi obojętni nie od dziś :wink:

A napisali w pewnej mądrej Księdze, "Obyś był zimny albo gorący! :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 19.06.2018 19:06 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.06.2018 19:05

alechandro napisał(a):Te flagi na oknach, biało- czerwone barwy na lusterkach samochodowych i radośnie potrzepujące chorągieweczki :mrgreen:

Link podałem, ale wkleję zdjęcie :D

Obrazek

Ja podziwiam tych prawdziwych kibiców mieszkających w tym domu. :idea: :D
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 19.06.2018 19:08

Porażka porażką, ale komentarz pana Sz. na początku bezbłędny, cytuje "jak nie kiedy to teraz" :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2018 19:11

Kiepura napisał(a):Całe szczęście, że możesz kibicować swoim Włochom w drodze po tytuł.
A, wróć, coś chyba poszło nie tak...

Całe szczęście,że Włosi są świadomi swoich słabości i zgodnie przyznają, że na mundial nie zasłużyli. Wrócą mocniejsi, zarówno Włosi jak i Holendrzy.
Polacy jak na każdym mundialu, Polacy jak po każdym mundialu - wnioski ? Jak zwykle żadnych przez tyle lat więc typie goń się :papa:
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 19.06.2018 19:16

Janusz Bajcer napisał(a):Mecz z tych słabych, o którym trzeba zapomnieć.
Potwierdza się stara prawda - piłka nożna to gra błędów.
Dzisiaj było ich o dwa za dużo.

Emocje II kolejki czas zacząć.
Rosja - Egipt

Gospodarze "na fali" - czy kolejna niespodzianka :wink: :?:

Nawet przy dwóch błędach można wygrać lub zremisować ..
Tylko trzeba walczyć i grać....A nie "rzucić" ręcznik na ring.
Daleko nam do drużyn z 1974 lub 1982 roku...
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 19.06.2018 19:18

walp napisał(a):[
A napisali w pewnej mądrej Księdze, "Obyś był zimny albo gorący! :oczko_usmiech:

"A skoro jesteś letni, zamierzam Cię wypluć"
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.06.2018 19:22

baunty napisał(a):Nasi zagrali piach, ale skąd się wziął kur..a na boisku Senegalczyk przy drugiej bramce?

Wszedł zgodnie z przepisami, bo sędzia główny mu pozwolił.
Zobacz sobie na powtórkach.
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 19.06.2018 19:23

Byłem za chłopakami całym sercem,na bieżąco monitorowałem doniesienia z obozu -jednego i drugiego ,a także z Rosji...
Wszystko ponoć na tip-top czy tam nawet na tiki -takę...
Wyszły kli-klaki po których łapy bolą...

Sumując sobie pozytywy które napływały ze wschodu + doświadczenie które nabyli i o którym pisałem -powinno być dobrze...

Niestety... :oops:

Jako zawodnik tej drużyny solidarnie spaliłbym sie ze wstydu !

Bo, nie jest wstydem przegrać, po wyrównanej ,pasjonującej i zaciętej grze - wstydem jest nie grać...

Co się wydarzyło na zgrupowaniu ,że poza Lewandowskim wszyscy są kondycyjnie na moim poziomie ...

Piszczek - gość który naprawdę jest dobry,każdy chyba wie - dziś przegrał każdy pojedynek -nawet biegowy (pierwszy współautor pierwszej bramki :oops: )

Rybus - może wygrał raz pojedynek 1/1 - to tez do niego nie podobne...

Milik - katastrofa - jakby gościa od piłki wodnej wyciągneli na murawę - nie wiedział o co chodzi...

Krychowiak - jak oldboj z mojej wsiowej drużyny - echo że w ubiegłym wieku coś grał...

Cionek - nie wypowiem sie ,bo dostanę bana i nie bede mógł typować...

Pazdan - może być

Błaszczykowski- nie wiem czy nie doznał urazu ,jak zobaczył jaką kondycję ma rywal :? (w pełni sił jest siłą tej drużyny - ale nie dziś...)

Zieliński - młody,piekielnie zdolny z manianąbrasilianą -przerasta go presja - dziś piach z Capocabany ...

Grosik - jak wszyscy oprócz Lewandowskiego - turbo do regeneracji...

Lewandowski - ma moc -chciałby -ale bez podań ,to tak jakby chcieć wygrać w lotto ,a nie puści się losu...

Bednarek i Kownacki lub Teo powinni wystąoić od początku...

Jestem po czterech browarach i jak kogoś pominąłem ,to znaczy że nie było go widać...(Nie mam nic do Szczęsnego który przez naszych jest dziś Nieszczęsny...)

Brak pałera to brak pewności siebie która obniza sie po każdym przegranym pojedynku-nawet biegowym.
To także brak mozliwości przemieszczania się na połowę przeciwnika - pingpongnaalibidotyłu-tak właśnie było...

Podstawowy błąd przygotowawczy który wyłożył wszystko - a o to właśnie się nie martwiłem...

Wyciągnąć wnioski to cokolwiek poprawić w tym względzie - wyciąć ze składu Milika i tych co nie przejdą testów wydolnościowych nie oglądając sie na nazwiska- wtedy jest szansa schylić się po rękawicę...

Zawiódł Nawałka i zaufanie do niego też - drużyna nie jest przygotowana ,pomimo ze był na to czas...
Z tej ekipy można by wyciągnąć więcej...

Jest mi najnormalniej przykro...
Takienieloty to normalnie brak szacunku do kibica...
Słabsi od nas tylko z Arabii Saudyjskiej- całe szczęście że z nich nie żartowałem...

P.S.

Będzie coś lepiej - ale najbardziej wierzy w to Szpakowski,bo u niego zawsze nadzieja umiera ostatnia...

Nara...
Ostatnio edytowano 19.06.2018 19:31 przez CROberto, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.06.2018 19:31

Mój komentarz, że skład jest ok był taką samą porażką jak mecz.

Ale po kolei.

Byliśmy słabsi i naprawdę podziwiam kraj, w którym większość społeczeństwa nie ma dostępu do cywilizacyjnych udogodnień a daje taką piłkarską pakę.

Mecz jest historią. Chcę wierzyć, że kolejne mecze będą lepsze i że wygramy.

Doskonale pamiętam 82.
Mecz z Włochami i Kamerunem dramat.
Potem Peru i poszło.

Nie umiem obstawić porażki naszych, więc nadal wierzę.

Prośba, żeby ktoś Krysi powiedział, że jak się chce strzelać gole, to piłkę powinno się kierować w stronę bramki przeciwnika i jednocześnie brawo za najładniejszą bramkę meczu.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.06.2018 19:33

Jednocześnie liczę, że w podstawowym składzie zobaczę Kownackiego i Bednarka i niech już w tv nie onanizują się barkiem Glika, bo już od tych wieści jestem dyplomowanym ortopedą.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mistrzostwa Świata Rosja 2018 - Dyskusja - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone