Obok piękny ryneczek i pałac, jest co zwiedzać !
Na rynku kilka fajnych knajpek, ja trafiłem na "nagrzanego właściela - kelnera" , który nosił gościom co popadło
.png)
.png)
Popiel napisał(a):Bahama o której wyjeżdżałeś a Mikulova i o której byłeś nad Jadranem?
.png)
Popiel napisał(a):FUX napisał(a):W 14-15 godzin, to ja robię z okolic Wroclawia rejon Sibenika...
No, ale nie każdy ma RS6
.png)
.png)
kagro napisał(a):... W tamtym roku wyjechaliśmy ok. 4 rano z hotelu i byliśmy z postojami ( częste karmienie niemowlaka) ok. 13 w Biogradzie na Moru. Zaliczyliśmy bez kłopotów Wiedeń, objazd słoweński bez winietek i tunele na autostradzie chorwackiej, ale był to wtorek, a powrót w czwartek. ...
.png)
Mosqito napisał(a):Widzisz Popiel, mi się wydaje że po prostu ten nocleg chcesz zrobić za blisko![]()
Dlatego na początku polecałem Ci Bukfurdo. Ja jechałem tak:
1 dzień Poznań 7:00 - Bukfurdo 17:00
2. dzień Bukfurdo 8:00 - (początek autostrady w Chorwacji Cakovec 11:00) - Brela 16:30.
Więc jakbyś zamiast o 8:00 tak jak ja - śpiochwyjechał o 6:00 to byłbyś w okolicach Breli o 13:30 - 14:00
.png)
.png)
.png)
smoki3 napisał(a):Mikulów Mikulowem, a mało, kto wie, że jakieś 20km. Od granicy po stronie Austriackiej jest mała wieś - miasteczko Falkenstein słynące z bardzo dobrego i taniego wina własnej produkcji, dostępne w prawie każdym gospodarstwie. Nad winnicami Falkenstein góruje wielki zamek (niestety częściowo w ruinie), oraz PRZEPIĘKNA Droga Krzyżowa. Z okolicznych wzgórz widać czeską elektrownię atomową.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi