.png)
fly napisał(a):Cze!
Jak pójdziesz do cienia na półtora dnia to sobie nasrasz w kwity jako karany, a jak ci w nocy zafundują chrzest a na nim aferę bęckową i czyszczenie cegielni to ci się kolor włosów na dekielu zmieni, więc może poczekaj ąz ci dobiją całość to będziesz miał
więcej czasu na delektowanie się urlopem w pensjonacie.
pozdro
fℓу
.png)
namo napisał(a):Ciąg dalszy moich mandatów z Austri zebranych podczas wyjazdu na majówkę rok temu.
Dziś rano szuka mnie policja w miejscu zamieszkania, nikogo nie było w domu więc zwracają się do sąsiadki, dobra kobieta dzwoni do mnie i oznajmia, że funkcjonariusze próbują dostarczyć mi pismo z Bielskiej prokuratury. Mam w ciągu 14 dni od pokwitowania wpłacić 75 Euro na Austriacki numer konta lub odsiedzieć 1 dzień i 3 godziny w areszcie.
Co radzicie, 300 zł piechotą nie chodzi, zapłacić czy zrobić sobie dzień urlopu i poznać kuchnię wraz z obszarem świata jakiego jeszcze nie doznałem!?
.png)
marcel232 napisał(a):A jestes pewien, ze ta 'dobra sasiadka' nie odebrala juz kiedys jakiejs poczty do Ciebie i 'zapomniala' przekazac?
marcel232 napisał(a):No bo Polski sad czy policja nie moga ot tak bez zadnego wyroku chodzic po ludziach i wyciagac kase i straszyc odsiadka.
fly napisał(a):aferę bęckową i czyszczenie cegielni
Pääkäyttäjä napisał(a):Ja chciałbym ten skan pisma z prokuratury zobaczyć...
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
fly napisał(a):karma wraca
.png)
namo napisał(a):fly napisał(a):karma wraca
Czasem spotykam na forach takich drukarzy jak ty, ich wypowiedzi nic nie wnoszą, wypowiedzi jadą jadem. Jeśli myślisz, że kogoś ruszają twoje bajty to się mylisz, ale żyj sobie w świecie który sam sobie wymyśliłeś.
.png)
namo napisał(a):Rok temu starostwo austriackie zwróciło się do bazy pojazdów o ustalenie właściciela. Jest nim salon samochodowy Skoda Śliwka w Sosnowcu gdyż leasinguje Octavię 3 RS przez VW Bank. Pani Śliwka odpisała im, że pojazd leasinguje Namo Studio - Mikołaj Zych, dlatego dalsze czynności kierowali do mnie. Nie płacąc tego liczyłem, że pewno komornik weźmie sobie ten hajs z rachunku bankowego albo ze zwrotu od podatku. Jedyny mój mandat z Polski wyegzekwowany został właśnie przez US, nie musiałem plątać się z jakimś kwitkiem po banku czy poczcie, sami sobie wzięli co mi pasujeTutaj chcą mnie wsadzić, dodatkowo narobili mi obciachu bo "wzywa mnie prokuratura". Cieszę się, że to dotyczy właśnie tego mandaciku a nie jakiegoś grubszego postępowania. Odsiadka za mandat na koszt Państwa? Trochę to bezsensowne, oni mnie tam stołować będą na koszt podatnika? Ilu ich tam siedzi za moje podatki w tej chwili, nie mogli do nich wysłać komornika osobiście tylko patrol policji z zaproszeniem do darmowego sanatorium z innego rodzaju atrakcjami? To jest chory system, komornik powinien zlicytować wszytko co znajdzie pod adresem delikwenta a nie fundować mu nocleg. Mój hajs powinien iść na przetrzymywanie w areszcie bandytów, gwałcicieli, morderców którzy stanowią zagrożenie dla społeczności. No chyba, że 12 km/h za dużo na zabudowanym to próba morderstwa, teraz rozumiem.
http://www.rp.pl/artykul/972734-Za-niez ... esztu.html
Dwa razy jechałem do Cro przez Austrię i już tego nie zrobię właśnie przez te mieściny gdzie jest ograniczenie do 50 km/h. Nie piszę tu o drodze na objazd słoweński ale wcześniej też przedzierałem z innymi turystami jakimiś miasteczkami. Bardzo to męczy nad ranem. Musiałem tą polecaną trasę sprawdzić bo jest tak chwalona i wskazywana przez wszystkie prawie nawigacje jako najszybsza, figa prawda. Najszybsza i najwygodniejsza trasa wiedzie przez Węgry, od Żyliny zwalniam tylko na przejściach granicznych.
Mamy tu naoczny przykład co się dziej z niezapłaconymi mandatami z Austrii po roku, jakby to kogoś interesowało. Gdzieś tam wcześniej byłem straszony, że za rok będzie 1500 euro, komornik cuda na kiju a tu tylko szopka, dwóch policjantów z polecenia prokuratury dostarcza upomnienie i straszy pudłem. Nie dowiemy się co by mi dziś zrobili na terenie Austrii bo się tam nie wybieram, a szkoda, bylibyśmy bogatsi o tą wiedzę:-) W dodatku po roku do zapłacenia mam 60/65 euro, czyli żadnych horrendalnych kosztów nie dowalili. Połowę z tego już wydali na korespondencję z polskimi organami ścigania.
Po roku czasu powinienem dostać SMS-a z powiadomieniem z banku "Obciążenie rachunku zajęciem komorniczym na kwotę 645,32 zł tytułem wykonawczym BLE/SRE/2016 na rzecz Starostwa Sudoststeiermark" a nie oglądać tę szopkę z patrolem policji w roli głównej.
Pana od historyjek więziennych proszę o nie przezywanie tego głębiej niż ja
Na koniec pytanie, co z drugim mandatem?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi