Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat - uwaga łapią w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AlAn_K
Croentuzjasta
Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlAn_K » 22.04.2017 14:47

Siatka zabezpieczająca powinna załatwić sprawę. Zapewne chodzi o sposób zamocowania ładunku,który przy gwałtownym hamowaniu leci do przodu, co może doprowadzić do bla bla bla. Osobiście się z tym nie spotkałem, ale jeśli dają mandat to tylko z tego powodu. Zakładając, jak już wspomniałem wcześniej siatkę odgradzającą, możesz ładować pod sufit.

P.S. Domyślam się że chodzi o samochód z ruchomą półką tylną (kombi, SUW, Hatchback)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2017 19:46

AlAn_K napisał(a):Siatka zabezpieczająca powinna załatwić sprawę. Zapewne chodzi o sposób zamocowania ładunku,który przy gwałtownym hamowaniu leci do przodu, co może doprowadzić do bla bla bla. Osobiście się z tym nie spotkałem, ale jeśli dają mandat to tylko z tego powodu. Zakładając, jak już wspomniałem wcześniej siatkę odgradzającą, możesz ładować pod sufit.

P.S. Domyślam się że chodzi o samochód z ruchomą półką tylną (kombi, SUW, Hatchback)

Siatkę trzeba mieć gdzie przyczepić od góry. Natomiast jest sprytny produkt metalowy /Mont Blanc/, który w prosty sposób doczepia/odczepia się do mocowań zagłówków.

Owszem pakowanie bez zabezpieczenia "pod sufit" może być wykroczeniem.
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 24.04.2017 09:30

dużo samochodów ma z tyłu w dachu i za fotelami z przodu 2 małe zaślepki do montażu siatki. A siatka jest dostępna do wielu modeli. Są też siatki montowane do tylnych zagłówków. Sam mam taką fabryczną montowaną w otwory w suficie i jakoś nie wyobrażam sobie przewozić coś ponad zagłowki, gdzie przy pierwszym hamowaniu znajdzie się to na głowie dzieci jadących z tyłu:(
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 28.04.2017 15:13

Ciąg dalszy moich mandatów z Austri zebranych podczas wyjazdu na majówkę rok temu.

Dziś rano szuka mnie policja w miejscu zamieszkania, nikogo nie było w domu więc zwracają się do sąsiadki, dobra kobieta dzwoni do mnie i oznajmia, że funkcjonariusze próbują dostarczyć mi pismo z Bielskiej prokuratury. Mam w ciągu 14 dni od pokwitowania wpłacić 75 Euro na Austriacki numer konta lub odsiedzieć 1 dzień i 3 godziny w areszcie.

Co radzicie, 300 zł piechotą nie chodzi, zapłacić czy zrobić sobie dzień urlopu i poznać kuchnię wraz z obszarem świata jakiego jeszcze nie doznałem!?

:-D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2017 15:27

namo napisał(a):Ciąg dalszy moich mandatów z Austri zebranych podczas wyjazdu na majówkę rok temu.

Dziś rano szuka mnie policja w miejscu zamieszkania, nikogo nie było w domu więc zwracają się do sąsiadki, dobra kobieta dzwoni do mnie i oznajmia, że funkcjonariusze próbują dostarczyć mi pismo z Bielskiej prokuratury. Mam w ciągu 14 dni od pokwitowania wpłacić 75 Euro na Austriacki numer konta lub odsiedzieć 1 dzień i 3 godziny w areszcie.

Co radzicie, 300 zł piechotą nie chodzi, zapłacić czy zrobić sobie dzień urlopu i poznać kuchnię wraz z obszarem świata jakiego jeszcze nie doznałem!?

CZyli wyszło na moje? Że Austriacy "sprzedali" mandat do Polski? Tak mam to rozumieć?
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 28.04.2017 15:31

Tak, posługują się polską prokuraturą celem wyegzekwowania hajsu z fotoradaru stojącego przy austriackiej drodze.
Ostatnio edytowano 28.04.2017 16:25 przez namo, łącznie edytowano 1 raz
MlodyLeo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MlodyLeo » 28.04.2017 15:50

Kolego namo jeden dzień i 3 godziny to nie dużo, a wrażenia i wspomnienia do końca życia ( będzie co wnukom opowiadać) do tego będziesz miał materiał na nową nietypową Relacje z podróży tylko nie zapomnij cykac fotek. A tak serio to z własnego doświadczenia radzę Ci zapłacić.
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 28.04.2017 16:00

Ja się dziwię, że nie przyszło jakieś 1500 EUR tylko mandat 65 Euro powiększony o 10 Euro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2017 16:26

namo napisał(a):Ja się dziwię, że nie przyszło jakieś 1500 EUR tylko mandat 65 Euro powiększony o 10 Euro.

Musieliby Cię formalnie skazać przed ich sądem aby nałożyć taką grzywnę. Ale to i tak jest dziwnie - sam pisałeś, że mandaty uzbierały Ci się na 100 € a tu nagle jest 65?

Dziwne to.
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 28.04.2017 16:30

To dopiero chyba za pierwszy przyszło, poczekam jeszcze trochę to będę miał weekend do wybrania w areszcie :-D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.04.2017 17:15

namo napisał(a):To dopiero chyba za pierwszy przyszło, poczekam jeszcze trochę to będę miał weekend do wybrania w areszcie :-D

Twardy jesteś ;)
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 28.04.2017 17:20

namo napisał(a):Ciąg dalszy moich mandatów z Austri zebranych podczas wyjazdu na majówkę rok temu.

czekam na relację z tej wyprawy :mrgreen: tylko nie wiem, czy zdjęcia pozwolą robić :roll:
namo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) namo » 28.04.2017 17:35

mandat.png
fly
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fly » 29.04.2017 19:58

Cze!
Jak pójdziesz do cienia na półtora dnia to sobie nasrasz w kwity jako karany, a jak ci w nocy zafundują chrzest a na nim aferę bęckową i czyszczenie cegielni to ci się kolor włosów na dekielu zmieni, więc może poczekaj ąz ci dobiją całość to będziesz miał
więcej czasu na delektowanie się urlopem w pensjonacie.
pozdro
fℓу
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.04.2017 21:49

Myślę drodzy Admini, że należy popierać, promować i rozpowszechniać taka bohaterską postawę. Za jakiś czas bendzie nowy rzołnież przeklnięty. :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Mandat - uwaga łapią w Austrii - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone