Jeszcze rzut oka na nieukończone mury... ciekawe jak wyglądałaby katedra, gdyby powiodły się plany jej powiększenia
c.d.n.
.png)
.png)
kulka53 napisał(a):Rzeźba na kolumnie przed katedrą. Zastanawialiśmy się, czy jest pozbawiona szczegółów z powodu upływu czasu i nieuniknionego wietrzenia, czy może rzeźbiarz nie przyłożył się zbyt mocno do swojej pracy nie przewidując że kiedyś ludzie będą mieli aparaty z 30-krotnymi zoomami
.png)
DarCro napisał(a):dopiero przy tej katadrze wyrwało mi się "WOW!".
.png)
.png)
.png)
piotrf napisał(a):Jak dobrze , że czasem życie odrywa nas od forum na dłuższy czas , bo potem możemy w " jednym sznurku " poczytać , pooglądać - wirtualnie pospacerować z Wami po pięknym i ciekawym mieście ( jest jeszcze przed nami w realu ) . . .
Kilka razy podczas śledzenia tej relacji wyrwało mi się wielkie " WOW " ( nie zauważyłem w jakim kolorze- na usprawiedliwienie mam tylko to , że skupiłem się na tym , co na ekranie lapka ) , ale katedra zrobiła na mnie spore wrażenie , została wpisana jako pkt obowiązkowy i obdarzona wielkim wykrzyknikiem
Wiele fasad chciałbym zobaczyć zanim erozja zniszczy rzeźby . . .
Torac napisał(a):Nie doceniałem wartości widoków z wież - San Gimignano i Siena - trzeba to w 2013 roku naprawić. Ze sienneńską katedrą to mieliście mega pecha.
Torac napisał(a):zapowiedź wyjazdu na południe - zapowiada krążenie po Val d'orcii![]()
.png)

.png)

.png)

.png)
.png)
kulka53 napisał(a):
.png)
kulka53 napisał(a):... zaczęły się pola... i przepiękne, fantastyczne, wieczorne widoki na toskański krajobraz
.png)
kw napisał(a):A wracając do Włoch - ze wstydem przyznaję, że wcale nie jestem ani znawcą ani bywalcem. Byłem zaledwie dwa razy (jednodniowego rejsu do Wenecji nie liczę) - tydzień w Toskanii i tydzień na Sycylii.
kw napisał(a):Ja wasze zawsze czytam od deski do deski
weldon napisał(a):kulka53 napisał(a):... zaczęły się pola... i przepiękne, fantastyczne, wieczorne widoki na toskański krajobraz
I wierzyć się nie chce, że większość tego cuda tworzony jest przez ichniejszy ARiMR i zawdzięczamy go zwykłym dopłatom dla rolników
weldon napisał(a):Mam wrażenie, że już nie odpuszczę sobie tej całej Toskanii i że trzeba będzie zacząć planować jakąś trasę
Czujcie się już jako spiritus movens tegoż przedsięwzięcia
.png)

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe