dids76 napisał(a):Ja bym się raczej nie obawiał wyjazdu 16.08. Jest to środek ''długiego weekendu", 15.08 jest świętem w Polsce, Austrii, Chorwacji, Słowenii i kilku landach niemieckich. Więc raczej wzmożony ruch będzie w nocy z 14/15.08 i 15.08 do południa
.png)
.png)
dids76 napisał(a):Ja bym się raczej nie obawiał wyjazdu 16.08. Jest to środek ''długiego weekendu", 15.08 jest świętem w Polsce, Austrii, Chorwacji, Słowenii i kilku landach niemieckich. Więc raczej wzmożony ruch będzie w nocy z 14/15.08 i 15.08 do południa
.png)
jackuc napisał(a):Tak czy tak trzeba będzie pojechać np przez Cvetlin bo opłaty chyba na Słowenii już do granicy ?
.png)
jusi_r napisał(a):My ruszamy z Wrocławia, jedziemy pierwszy raz
.png)
SoftRM napisał(a):jusi_r napisał(a):My ruszamy z Wrocławia, jedziemy pierwszy raz
ok w jakim terminie i gdzie
osobiście ja jadę z Opola
i wyjazdy miałem zawsze w piątki popołudniu
z swojego doświadczenia jeśli chcieć dojechać na jakąś sensowną godzinę ranną 9-10 ( środkowa dalmacja)
wyjazd miałem koło 17-18
zawsze biorę pod uwagę że w drodze muszę się zdrzemnąć jakieś 2 godziny no i czas na objazd autostrady w Słowenii
jak jeździłem końcem czerwca ewentualni początkiem lipca - oczywiście czas na granicy z reguły korek trzeba brać pod uwagę
ale nigdy nie było problemu z chorwacką autostradą
.png)
jackuc napisał(a):Tak czy tak trzeba będzie pojechać np przez Cvetlin bo opłaty chyba na Słowenii już do granicy ? My planujemy wyjechać 15.08 z Warszawy (nocleg na Śląsku u rodzinki) i na miejscu być 16.08 więc mam nadzieję, że będzie ok
.png)
jusi_r napisał(a):Jedziemy do Selce, nie przewidujemy żadnego spania po drodze, ewentualnie postój na rozprostowanie kości i toalete
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi