.png)
Katerina napisał(a):W tym roku nie odpuszczę tej trasie![]()
![]()
.png)
A ja wpadłam na pomysł wypożyczenia na jeden dzień skutera i pojechania do Barjoški od strony punktu widokowego na Komižę przy nowej drodze do Visu, Pritišćiny oraz do Twoich bunkrów , ale od strony śmietniska
Co o tym myślisz?
.png)
Katerina napisał(a):travelA ja wpadłam na pomysł wypożyczenia na jeden dzień skutera i pojechania do Barjoški od strony punktu widokowego na Komižę przy nowej drodze do Visu, Pritišćiny oraz do Twoich bunkrów , ale od strony śmietniska
Co o tym myślisz?
Hmm..a obczaiłaś tę trasę na mapie? Możesz podesłać? Bo punkt widokowy na Komiżę to jedno - przy nowej drodze, a widokowy przy bunkrach i śmietnisko to zupełnie gdzie indziej - przy starej![]()
![]()
Pamiętam jak Maslinka mówiła, że jest droga do Barjoški od tego kościółka przy punkcie widokowym nad Komiżą (który pokazałam z pająkami w relacji), ale ja kiepska jestem w zrzutach map
Muszę się douczyć
![]()
Jedno wiem, to byłoby super przygodą i jeśli to przećwiczysz, to na pewno zrobię to samo we wrześniu

.png)
.. wywnioskowałam., że chcesz do Barjoški dotrzeć z tych trzech miejsci pojechania do Barjoški od strony punktu widokowego na Komižę przy nowej drodze do Visu, Pritišćiny oraz do Twoich bunkrów , ale od strony śmietniska
.png)
Katerina napisał(a):
Droga do Pritišciny to ta , którą ja pokonałam już dwukrotnie autem, dobrze,że tam w miarę szeroko, bo umarłabym na skuterze nad przepaścią
.png)
Na skuterze to dopiero musi się wydawać autostradą, zawsze można przykleić się do ścianyKaterina napisał(a):Droga do Pritišciny to ta , którą ja pokonałam już dwukrotnie autem, dobrze,że tam w miarę szeroko, bo umarłabym na skuterze nad przepaścią
.png)
Katerina ja umierałem jadąc autem ale warto było przepiękna plaza zatoczka i tylko my
a śledząc twoją relację i to forum o Visie utwierdzam się w przekonaniu ze ze Vis jeszcze będziemy zdobywać
Pozdrawiam
niedługo wrzucę świeży odcinek
Na skuterze to dopiero musi się wydawać autostradą, zawsze można przykleić się do ściany
.png)
Czyli robisz za balast jak na łódceKaterina napisał(a): Hi, hi, gdy jestem w aucie to wydaje mi się,że jestem bezpieczna, zwłaszcza
jak trzymam się poręczy w drzwiach :mrgreen: I zawsze przechylam się na stronę kierowcy, gdy jadę od strony krawędzi urwiska, bo wydaje mi się ,że pomagam przeciążyć, co pozwoli nam nie osunąć się![]()
![]()
.png)
.png)
A jak w umowie napisane jest ,żeby nie jeździć po szutrach, a ja tego nie zrozumiem na przykład![]()
Chyba założę nowy wątek pt: SKUTEREM PO SZUTRACH
Czyli robisz za balast jak łódcea ta poręcz
faktycznie może uratować życie

.png)
Katerina napisał(a):travelA jak w umowie napisane jest ,żeby nie jeździć po szutrach, a ja tego nie zrozumiem na przykład![]()
Chyba założę nowy wątek pt: SKUTEREM PO SZUTRACH
No co Ty??Każda wypożyczalnia by splajtowała, gdyby miała taki zapis bo tam tylko szutry
![]()
Ale czujnym trzeba być - wypatruj w umowie słowa MACADAM po ang., lub MAKADAMSKI PUT po chorwacku![]()
.png)
- za WikipediąMakadam – nawierzchnia drogowa złożona z dwóch uwałowanych warstw tłucznia: dolnej – o większej ziarnistości i górnej – o ziarnistości mniejszej. Warstwy tłucznia uwałowane są na podłożu z piasku. Nazwa pochodzi od nazwiska szkockiego wynalazcy metody szybkiej budowy dróg Johna Loudona McAdama (1756 – 1836).
A nawet jeśli Nie tylko szutry, trochę asfaltu też tam jest.
Macadam/ makadamski put zapisałam tak jak wcześniej čačkalice

.png)
.png)
Katerina napisał(a):Może przyda się zakochanym w Visie forumowiczom.![]()
https://vimeo.com/323784066?fbclid=IwAR ... kRBkZ6VWBM