.png)
.png)
.png)
ziemniak napisał(a):Metajna według mnie świetna miejscowość. Byłem we wrześniu 2023 roku. Spokojnie, jest gdzie iść na długi spacer lub pojeździć na rowerze, kilka fajnych zatoczek, tania Konoba "Sidro" z bajecznym widokiem na zatokę.
ziemniak napisał(a):Generalnie Pag zawsze kojarzył się mi z masą turystów, a to właśnie na tej wyspie byłem najwięcej razy i odkryłem wiele miejsc gdzie czułem się prawie jak Robinson Kruzoe na bezludnej wyspie.
).png)
wiola2012 napisał(a):To świetnie, że świetna bo mam tam rezerwację. Będę pierwszy raz na Pagu.

.png)
Janusz Bajcer napisał(a): Plaża Bay Bay
.png)
magicznewakacje napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a): Plaża Bay Bay
Orientujesz się może gdzie przy tej plaży można parkować
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Wiola, Ty na Pag??? Co to się narobiło??wiola2012 napisał(a):To świetnie, że świetna bo mam tam rezerwację. Będę pierwszy raz na Pagu.
![]()
Do Grecji przyjedź na jakieś winko na pokładzie
.png)
Janusz Bajcer napisał(a): Plaża Bay Bay
majkik75 napisał(a):wiola2012 napisał(a):To świetnie, że świetna bo mam tam rezerwację. Będę pierwszy raz na Pagu.
W jakim terminie masz rezerwację?
Kapitańska Baba napisał(a):Wiola, Ty na Pag??? Co to się narobiło??![]()
Do Grecji przyjedź na jakieś winko na pokładzie
piekara114 napisał(a):Jedno drugiego nie wyklucza....
piekara114 napisał(a):Pag to dla mnie jedno z lepszych regionie w Cro.
..png)
wiola2012 napisał(a):Beatko, Grecja w lipcu, a do Cro też czasami trzeba, co by mnie z listy cropelkowców nie skreślono
![]()
Więc może?.png)
qwerty7 napisał(a):Witajcie, za miesiąc będziemy pierwszy raz na Pagu (Put Benestre) - jakie plaże najbardziej polecacie w tym rejonie? Chodzi o takie, na których można spędzić dłuższy czas.
Najbliżej jest chyba Basaca, a bezpośrednio w mieście Prosika, choć zgaduję, że nie są to najbardziej urocze plaże w regionie?
Bardzo zaciekawiły nas plaże w rejonie Paskie Vrata z rankingu plaż @Habanero - czyli Maskalić, Mali Zaton, Veli Zaton, jak i Veli Bok i Mali Bok. Tylko jak tam z dojazdem/dotarciem pieszo? Które z tych plaż są najbardziej przyjazne na dłuższe przesiadywanie i kąpiel?
Na pewno 1 dzień poświęcimy także na zobaczenie Rucicy i Beretnicy, ale z uwagi na odległość z pewnością pojedziemy tam niestety tylko raz.
.png)
.png)
rafalisko30 napisał(a):Pewnie będę się powtarzał, ale polecam plażę Girenica przed wjazdem do Mandre, plaża od strony otwartego morza, mało ludzi, święty spokój, ładne białe otoczaki i przeważnie miły dla ucha szum fal, co w Chorwacji nie jest takie oczywiste. Dojazd drogą szutrową na parking, płatny niestety ale ceny 2 lata temu były przyzwoite, nie wiem jak teraz. Uważam, że warto tam spędzić chociaż jeden dzień, nawet jeśli jest niepodrodze. Poza tym klasyka: Beretnica, Rucica mimo wszystko (ma coś w sobie) i plaże Bosany. Jeśli zdecydujesz się na Girenice, to będę ciekaw Twojej opinii na jej temat.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne