Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 22.06.2025 18:13

Obowiązkowo dla mnie Plaža Čista , Ručica jako ciekawostka, bo drugiej takiej w takim anturażu próżno szukać . Zrce też fajne za dnia ;) . Jak jedziesz z dziećmi to Planjka.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 22.06.2025 20:01

Rucice proponuje odpuscic nic specjalnego.Baretnica tak jest super jak i Moskalic .Duzo ladnych plaz jest w parku Dubrava Hanzina .Poleceam wynajecie lodzi nawet takiej bez patentu male odleglosci wszedzie doplyniecie. Zerknac tylko w prognozie zeby fal nie bylo zbyt duzych.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 23.06.2025 22:01

ziemniak napisał(a):Metajna według mnie świetna miejscowość. Byłem we wrześniu 2023 roku. Spokojnie, jest gdzie iść na długi spacer lub pojeździć na rowerze, kilka fajnych zatoczek, tania Konoba "Sidro" z bajecznym widokiem na zatokę.

To świetnie, że świetna bo mam tam rezerwację. Będę pierwszy raz na Pagu :) .
ziemniak napisał(a):Generalnie Pag zawsze kojarzył się mi z masą turystów, a to właśnie na tej wyspie byłem najwięcej razy i odkryłem wiele miejsc gdzie czułem się prawie jak Robinson Kruzoe na bezludnej wyspie.

Może zapodasz jakieś namiary chociaż na dwa takie miejsca (wszystkich nie ujawniaj, bo przestaną być bezludne :oczko_usmiech: )
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.06.2025 22:08

majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 24.06.2025 08:13

wiola2012 napisał(a):To świetnie, że świetna bo mam tam rezerwację. Będę pierwszy raz na Pagu :) .

W jakim terminie masz rezerwację? ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.06.2025 08:19

wiola2012 napisał(a):To świetnie, że świetna bo mam tam rezerwację. Będę pierwszy raz na Pagu :) .

Wiola, Ty na Pag??? Co to się narobiło?? 8O
Do Grecji przyjedź na jakieś winko na pokładzie :cmok:
magicznewakacje
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magicznewakacje » 24.06.2025 09:51

Janusz Bajcer napisał(a): Plaża Bay Bay ;)

Orientujesz się może gdzie przy tej plaży można parkować
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.06.2025 10:15

magicznewakacje napisał(a):

Orientujesz się może gdzie przy tej plaży można parkować

Parkować można przy plaży Letavica, potem do Bay Bay trzeba przejść z buta przez krzaczki i kamyczki jakieś 200-300 m, wg mnie warto.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 24.06.2025 15:01

Kapitańska Baba napisał(a):
Wiola, Ty na Pag??? Co to się narobiło?? 8O

Jedno drugiego nie wyklucza....
Pag to dla mnie jedno z lepszych regionów w Cro.
Ostatnio edytowano 24.06.2025 18:31 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 24.06.2025 17:32

Zapisana :proszedzieki:
majkik75 napisał(a):

W jakim terminie masz rezerwację? ;)

17-22 ewentualnie 23 sierpnia. Wcześniej będziemy w PN Una :)
Kapitańska Baba napisał(a):Wiola, Ty na Pag??? Co to się narobiło?? 8O

Beatko, Grecja w lipcu :hearts:, a do Cro też czasami trzeba, co by mnie z listy cropelkowców nie skreślono :mg:

piekara114 napisał(a):Jedno drugiego nie wyklucza....

Od nas z centrum w miarę blisko. Chciałam tak sobie własnym autem pojechać, bagażnik zapełnić, własne kocyki wziąć i parasol ... i do Bośni zajrzeć :hearts:
piekara114 napisał(a):Pag to dla mnie jedno z lepszych regionie w Cro.

Tak, pisałaś już o tym i stwierdziłam, że podobne miejsca nam się podobają, to zaryzykuję :tak: .
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.06.2025 17:35

wiola2012 napisał(a):Beatko, Grecja w lipcu :hearts:, a do Cro też czasami trzeba, co by mnie z listy cropelkowców nie skreślono :mg:

Też będę od 14 lipca :verryhappy: Więc może?
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 24.06.2025 19:39

wiola2012 napisał(a):17-22 ewentualnie 23 sierpnia. Wcześniej będziemy w PN Una :)

Czyli nie-do zobaczenia :papa:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 27.06.2025 20:12

qwerty7 napisał(a):Witajcie, za miesiąc będziemy pierwszy raz na Pagu (Put Benestre) - jakie plaże najbardziej polecacie w tym rejonie? Chodzi o takie, na których można spędzić dłuższy czas.

Najbliżej jest chyba Basaca, a bezpośrednio w mieście Prosika, choć zgaduję, że nie są to najbardziej urocze plaże w regionie?

Bardzo zaciekawiły nas plaże w rejonie Paskie Vrata z rankingu plaż @Habanero - czyli Maskalić, Mali Zaton, Veli Zaton, jak i Veli Bok i Mali Bok. Tylko jak tam z dojazdem/dotarciem pieszo? Które z tych plaż są najbardziej przyjazne na dłuższe przesiadywanie i kąpiel?

Na pewno 1 dzień poświęcimy także na zobaczenie Rucicy i Beretnicy, ale z uwagi na odległość z pewnością pojedziemy tam niestety tylko raz. :oczy:

Pewnie będę się powtarzał, ale polecam plażę Girenica przed wjazdem do Mandre, plaża od strony otwartego morza, mało ludzi, święty spokój, ładne białe otoczaki i przeważnie miły dla ucha szum fal, co w Chorwacji nie jest takie oczywiste. Dojazd drogą szutrową na parking, płatny niestety ale ceny 2 lata temu były przyzwoite, nie wiem jak teraz. Uważam, że warto tam spędzić chociaż jeden dzień, nawet jeśli jest niepodrodze. Poza tym klasyka: Beretnica, Rucica mimo wszystko (ma coś w sobie) i plaże Bosany. Jeśli zdecydujesz się na Girenice, to będę ciekaw Twojej opinii na jej temat.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.06.2025 06:14

Czy Ktoś wynajmował pokoje w Liberty Plaza Novalija?

Czy jest to głośne miejsce? Jedziemy po sezonie...
Czy od strony "parku" warto wynajmować pokoje? Tylko od tej strony można mieć typ pokoju: sypialnia z living roomem.
Śniadania po sezonie w formie bufetu czy jak w Kaneo podawane, z karty?
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 30.06.2025 10:51

rafalisko30 napisał(a):Pewnie będę się powtarzał, ale polecam plażę Girenica przed wjazdem do Mandre, plaża od strony otwartego morza, mało ludzi, święty spokój, ładne białe otoczaki i przeważnie miły dla ucha szum fal, co w Chorwacji nie jest takie oczywiste. Dojazd drogą szutrową na parking, płatny niestety ale ceny 2 lata temu były przyzwoite, nie wiem jak teraz. Uważam, że warto tam spędzić chociaż jeden dzień, nawet jeśli jest niepodrodze. Poza tym klasyka: Beretnica, Rucica mimo wszystko (ma coś w sobie) i plaże Bosany. Jeśli zdecydujesz się na Girenice, to będę ciekaw Twojej opinii na jej temat.

W ubiegłym roku, w sierpniu na Girenicy nie było już tak spokojnie :)
Przy drodze do Mandre stoi elegancki drogowskaz kierujący na Girenicę i uważam, że zwiększyło to popularność tej plaży.
Kilka lat temu w sezonie, plażowaliśmy tam jako jedna z np. 4 rodzin. W poprzednie lato już było gęsto.

Plaża bardzo fajna, tak jak napisałeś, warta odwiedzenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 433
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone