napisał(a) Mikromir » 19.06.2022 15:53
piekara114 napisał(a):8O Jak późno w tym roku festiwal? Ja byłam ok 7 lipca i juz było po...
Jak sobie przejrzałam wcześniejsze daty festiwalu - to rzeczywiście, z roku na rok robią go coraz później. Ale oczywiście nie narzekam, skoro mam szansę się załapać, na co wcześniej nawet nie liczyłam.
piekara114 napisał(a):Danka i na jaką miejscowość się zdecydowałaś?
Nie wiem czy mogę w ogóle mówić o podejmowaniu jakiejkolwiek decyzji - po wysłaniu
pierdyliona zapytań
last minute na pięć dalmatyńskich wysp plus parę na półwysep, wróciło około 130-140 odpowiedzi - zdecydowania większość z podziękowaniem i informacją, że wolnych apartamentów brak. Paru zaproponowało inny termin, w kilku przypadkach oferowali zbyt krótki czas pobytu albo układ łóżek, który nam zupełnie nie pasował, no i oczywiście było parę ofert ap. za cenę powyżej 100 euro, za które podziękowałam grzecznie, choć jedna pani za hvarskim tunelem przekonywała mnie usilnie, że poniżej proponowanych przez nią 115 euro nic na Hvarze nie znajdę.
Koniec końców zostałam z apartamentem w Starim Gradzie na Hvarze, który też by się nie nadał (nie te łóżka) gdyby właściciel nie zaproponował dodatkowego pokoju z łazienką z osobnym wejściem bez dodatkowej opłaty - w sam raz dla naszej kuzynki, która wybiera się ponownie z nami na wakacje. Położenie w dzielnicy Borić (jakieś 50 metrów od czegoś co nazywają tam plażą) oceniam w tych warunkach nienajgorzej, ale też wiadomo, że na Hvarze grzech pływać w jednym miejscu, zwłaszcza w mieście. Więc będziemy mieć w Starim Gradzie bazę i wieczorne miejsce spacerowe - coś eksperymentalnego w moim przypadku, ale chyba jakoś przetrwam.