.png)
.png)
Adek99 napisał(a):Podczas mojego pobytu też zdarzyła się jednodniowa przerwa od netu, a burzy żadnej nie było. Gospodarz mówił nam, że od czasu do czasu cała Povlja nie ma internetu.
.png)
wiolek_lp napisał(a):Orientujecie się czy takie przykładowo kalmary czy cepavici są już z jakimiś frytkami czy same? Czasami w konobach piszą a czasem zdarza się, że nie i zastanawia mnie czy trzeba osobno domawiać ?
.png)
wiolek_lp napisał(a):Orientujecie się czy takie przykładowo kalmary czy cepavici są już z jakimiś frytkami czy same? Czasami w konobach piszą a czasem zdarza się, że nie i zastanawia mnie czy trzeba osobno domawiać ?

.png)
ELIMAR napisał(a):Czy ktoś z Was kto jest już w Povlji był może w Sumartinie w sklepie z rybkami?
Czy można coś dobrego zakupić?

.png)
dids76 napisał(a):ELIMAR napisał(a):Czy ktoś z Was kto jest już w Povlji był może w Sumartinie w sklepie z rybkami?
Czy można coś dobrego zakupić?
Jeszcze rybek nie kupowałem, ale Ribarica koło stoczni na 100% czynna. Przejeżdżając zauważyłem tablicę zarządzającą do zakupów
.png)
yzedef napisał(a):Nie spotkałem się nigdy jedząc w CRO aby powyższe było same, zawsze miałem frytki lub zdarzały się zapiekane ziemniaczki. Natomiast surówek nie ma, z reguły jest liść sałaty cebula no i ajvar.
Mikromir napisał(a):Nie wiem jak kalmary, w Povlji ich nie zamawiałam (w Splitskiej były już z frytkami), ale w Starej Uljarze z dodatkiem (np. frytki, można było inne) dostaliśmy i cevapcici i płytę mięsną oraz rybną. W Kali, jak widzę, nawet w menu napisali, że mięsne potrawy są już z "side dish", pewnie do wyboru.
:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne