napisał(a) Puszcza41 » 11.08.2008 07:59
Ad 1. W Czechach i w Austrii najlepiej na jednej z pierwszych stacji benzynowych po przekroczeniu granicy. W Słowenii nie wiem, jechałem ostatni raz w czerwcu, więc temat winiet jeszcze mnie nie dotyczył.
Ad 2. Robiłem podobnie, z tą różnicą, że połowę pieniędzy miałem w euro, a połowę na karcie - ze względów bezpieczeństwa nie chciałem wozić przy sobie wszystkich pieniędzy.
Ad 3. Tak, i po zobaczeniu Plitwickich proponuję jechać dalej tą drogą (nie zawracać do autostrady). Ominiesz w ten sposób ew. korki przed tunelami na autostradzie.
Ad 4. Jak już pisałem nie korzystałem, ale na forum napewno znajdziesz informację, skorzystaj z opcji "szukaj".
Ad 5. Zdecydowanie najlepiej kupić chorwacką kartę telefoniczną i dzwonić z budek telefonicznych (są prawie wszedzie). Rozmowy przez komórkę kosztują naprawdę słono...
Na przyszłość proponuję poszukać odpowiedzi na swoje pytania w "szukaj". Wszystkie poruszane przez Ciebie kwestie były tu już wielokrotnie omawiane, a niektórzy forumowicze bardzo nerwowo reagują na zadawanie tych samych pytań