Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spędzacie Sylwestra ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 29.12.2018 14:14

Dzień Dobry.
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie Do siego Roku i miłego spędzenia Sylwestra i sukcesów w Nowego Roku.
No tak tak obecne prywatki nazywane domówkami bywają rzeczywiście takie " inne" a my hołdujemy starej tradycji , dużo tańca w miarę możliwości fizycznych , picie i jedzenie podobnie . W każdym razie wieloletni trening procentuje a tańce są parami a nie każdy sobie gdzieś tam podryguje.
Może w konkursach tańca nie powinniśmy startować ale jakoś nam idzie.
A za chwilę jedziemy omawiać menu na Sylwestra i plany na przyszłoroczne wakacje póki nie jesteśmy w stanie wskazującym na spożycie.
Serdecznie Wszystkich Pozdrawiam.
Roman
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 29.12.2018 14:54

To gratuluję. Patrząc przez pryzmat moich znajomych i ostatnich 10 sylwestrow, to wniosek jest taki, ze obecnie 30-parolatkowie nie tańczą.
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 29.12.2018 20:19

Wróciliśmy właśnie z omawiania wakacji w przyszłym roku ale o tym nie teraz.
No cóż muszę się co najmniej częściowo zgodzić ze stwierdzeniem jak powyżej... a wynika to z obserwacji imprez weselnych w jakich braliśmy udział.
Szczególnie ostatnie wesele gdzie była orkiestra z prawdziwego zdarzenia i naprawdę grali świetnie i to taką muzykę typu " taneczna , lekka i przyjemna" i na setkę gości tak c. 30 procent było w wieku no zaawansowanym i to oni brylowali na parkiecie.
Sam za młodu miałem problem z tańcem bo jak mówiłem mam dwie lewe nogi i po prostu bez wzmocnienia procentami wstydziłem się tańczyć.
Z wiekiem powoli mi to przechodziło bo przecież to nie konkurs taneczny , bawię się dla siebie , żony i znajomych a kankana nie muszę przecież tańczyć, a teraz kręgosłup w stanie szczątkowym , reszta ciała jakby nie moja ale przyjemnie sobie potańczyć z partnerką w ramionach i zawsze mówię żeby korzystać z okazji póki można by potem nie żałować. Dlatego wszystkich zachęcam do tańca i zabawy bo jak już starość lub niesprawność nas dopadnie to chociaż będą miłe wspomnienia. Więc miłej zabawy , wyłączyć telewizory i nawet będąc w domu tylko żoną lub dziewczyną zatańczyć bo to ma w sobie coś niepowtarzalnego.
Miłej zabawy.
Roman
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.12.2018 22:31

:D cóż my bardzo często spędzaliśmy Sylwestera w Zakopanem. Wyjeżdżaliśmy wówczas już dużo wcześniej, spędzając w Tatrach również Wigilię i Święta Bożego Narodzenia. Sylwester to był ciąg dalszy naszego pobytu w górach. Mnóstwo zjazdów, a i raczej mało lub niewiele konsumpcji.

Takie i Święta i Sylwestera uwielbiam.

W tym roku niestety pozostaliśmy w Poznaniu, na Sylwestra również :coool:
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 30.12.2018 09:36

Dzień dobry.
No tak różnie można spędzać święta i Sylwestra. U mnie całe życie święta bezwzględnie w Poznaniu bo nic nie zastąpi rodzinnej atmosfery i obecności np.pięciorga wnucząt, a Sylwester to już dowolnie gdzie nas nogi poniosą.....
Artur2123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur2123 » 30.12.2018 12:18

W tym roku sylwek w Dubrowniku..
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 31.12.2018 10:18

Dzień dobry.
Przeszło 60 tysięcy użytkowników na forum a tylko parę osób wie że dzisiaj Sylwester? Nawet jak się nie ma ekstra wyjścia to też warto napisać bo przecież każdy spędza czas tak jak może , lubi i jak okoliczności oraz zdrowie pozwalają ,ale to przecież nic wstydliwego pozostać w domu to nie konkurs na najlepszą zabawę...
Sam byłem ciekaw jak to teraz wygląda bo zauważyłem, że coraz mniej osób się bawi w tym dniu , pomijam rodzaj i miejsce zabawy a jest też grupa ludzi która po prostu Sylwestra nie lubi. Każdy ma prawo wyboru, ale ze smutkiem stwierdzam że w starych siermiężnych czasach ludzie naprawdę się bawili , zabawy były w szkołach , zakładach pracy , wielu lokalach i mimo pewnych niedostatków w zaopatrzeniu była to odskocznia od szarości dnia codziennego i nieważne co było na stole , liczyło się towarzystwo i zabawa. A dzisiaj niby jest wszystko , na więcej nas stać , zagraniczne wojaże , samochody itd. ale brakuje tej więzi między ludźmi która była kiedyś a przyczyn tego jest wiele i ani to miejsce ani ten dzień nie są stosowne by o tym dyskutować.
Jeszcze raz wszystkim życzę udanego Sylwestra a w Nowym Roku zdrowia i prawdziwych przyjaciół.
Roman
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 31.12.2018 21:11

Ty a Sylwek i Sylwester to to samo?
Załączniki:
EDE6FCF6-1017-4908-B788-DD646C0E3266.jpeg
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 01.01.2019 19:50

piekara114 napisał(a):
malina1959 napisał(a):W listopadzie były dwie imprezy taneczne, więc sylwestra sobie odpuszczamy. Ale będzie wesoło......
zostajemy z wnuczką :? :P
To czeka Was udana impreza. Nie zapomnij o balonach, sukience, i czapeczkach :papa:

Wnuczka, dwuletnia, jeszcze gadżetami się nie rozgrzewa :oczko_usmiech: , a balony miała niedawno na urodzinach :D .
Ale jak u sąsiada (bal) ruszyli z fajerwerkami, to się obudziła i oglądałyśmy razem :D
CzechuXX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CzechuXX » 01.01.2019 21:33

Pierwszy Sylwester bez alkoholu od... Chyba kiedy spróbowałem alkohol. I dobrze mi z tym!
A moja trzyletnia córka bez problemu wytrzymała do północy. Bardziej dzielna od rodziców.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 01.01.2019 23:33

CzechuXX napisał(a):Pierwszy Sylwester bez alkoholu od... Chyba kiedy spróbowałem alkohol. I dobrze mi z tym!
A moja trzyletnia córka bez problemu wytrzymała do północy. Bardziej dzielna od rodziców.

Moja córka jechała do teściów :D :? :twisted: sama powiedziała ,że chce hah :roll:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.01.2019 08:28

Niestety kolejny raz nie wypalił plan chociaż też fajnie było :) Znajomy stawił duży opór przed pójściem dalej :( ale jak razem spędzamy czas to razem. Zamiast na Wielkim Kopieńcu skończyło się na Nosalu :) -6 st, niezbyt dużo ludzi.
IMG_20181231_234903.jpg
Misza6
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Misza6 » 02.02.2019 20:33

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.02.2019 22:27

co za refleks 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.02.2019 22:34

Misza6 napisał(a):Ja byłam w Bilbao w Hiszpanii, piękne miasto:)
https://lubiehiszpanie.pl/bilbao-hiszpania-najwieksze-miasto-kraju-baskow

A jakieś własne foto potwierdzające pobyt jest ... :?:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Gdzie spędzacie Sylwestra ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone