Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spędzacie Sylwestra ?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 25.12.2018 16:18

jak sie kontuzje ma to sie nie poradz a marzy mi sie bal :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.12.2018 20:45

Faktycznie szkoda, współczuję Ci ;) znam ten ból niedawno miałem uraz stawu skokowego ale już jest ok. :) Trzeba być dobrej myśli :) :papa:
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 25.12.2018 23:25

Dobry wieczór.
Dużo napisałem ale wiadomość dostała nogi.. więc pisałem na nowo.
Tak bal tym bardziej jak udany to długo się go pamięta , ale teraz chyba to dosyć niszowa zabawa nie wiem dlaczego.
Moje wspomnienia są związane z lokalami w Poznaniu które już nie istnieją lub inne je udają( Adria ,Magnolia) lub hotel Merkury który teraz nazywa się Mercure ale to tylko pewna zbieżność nazw. To były piękne czasy prawdziwej zabawy - no tak tak to było 40 lat wstecz albo lepiej no i te powroty w śniegu i prawdziwym trzaskającym mrozie - dwa kroki do przodu i jeden do tyłu , fajnie i wesoło było.
W tym roku prywatka w Puszczykowie pod Poznaniem( nie przepadam za słowem domówka i używam słowa ze swojej młodości)
Strój galowy jak przystało na sylwestra lub na pogrzeb , dobrze widziane muchy , kotyliony i czapeczki balowe .
5 par średnia wieku siedemdziesiątka , znamy się 50 lat i lepiej czyli sami swoi.
Jedzenie niezdrowe poczynając od tatara , śledzika , bigosu , kiełbasy białej wielkopolskiej i golonki.
Napoje to dobrze schłodzona biała wódeczka i dla tradycji szampan już nie radziecki .
Zapowiada się niezły maraton , na szczęście dzieci i wnuki nas odbiorą i mam nadzieje iż nie będzie to ambulans.
A muzyka taka jak bywała na dancingu ( nie mylić z disco polo) no i Sinatra , Julio Iglesias oraz dużo utworów z udziałem saksofonu którego jestem fanem i trochę pogrywam ale nie jest to zbyt piękne!! U wielu pewnie ten zestaw wywoła śmiech ale ja podszedłem do sprawy poważnie i mam uszykowane c. 10 godzin muzyki nad czym pracowałem chyba 2 miesiące.
A na koniec chciałbym Wszystkim życzyć udanej takiej jak sobie wymarzyli zabawy, a w Nowym Roku przede wszystkim zdrowia, wielu miłych chwil i baaardzo udanych wakacji.
Serdecznie Pozdrawiam.
Roman
Ostatnio edytowano 27.12.2018 10:02 przez iwc1, łącznie edytowano 5 razy
marco156
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco156 » 26.12.2018 10:53

Sylwestra spędzam w tym roku w pracy ;(
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 26.12.2018 12:56

No czasem i tak wypada więc życzę przynajmniej spokojnego Sylwestra a może w przyszłym roku będzie zabawa...
Pod tym względem emeryci mają lepiej , ale zdrowie też już inne po 47 latach pracy.
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 26.12.2018 15:21

W listopadzie były dwie imprezy taneczne, więc sylwestra sobie odpuszczamy. Ale będzie wesoło......
zostajemy z wnuczką :? :P
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 27.12.2018 12:49

no ja tez skokowy staw :) a tak bym potanczyła :papa:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 27.12.2018 18:14

Ostatecznie zrezygnowaliśmy z wyjazdu na ten rok i spędzimy go w domu w kameralnym gronie i też powinno być w sumie udanie.
CzechuXX
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CzechuXX » 27.12.2018 19:08

Czwarty z kolei Sylwester z pilotem w ręku. A po fajerwerkach spać. Jeszcze córka musi dorosnąć i może nawet się ją gdzieś zabierze.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 27.12.2018 20:05

Ja mam wrażenie, ze odkąd duże telewizje nadają te beznadziejne koncerty, to moi znajomi (pewnie nie tylko oni), z którymi spędzam czas w sylwka na tzw domowce, przestali tańczyć i zaczęli się gapić w telewizor.
iwc1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwc1 » 27.12.2018 21:51

Obawiam się że masz rację, z naszymi rodzinami pewnie częściowo jest podobnie, ale na szczęście nasi znajomi i my używamy telewizora na jedne w dniu wiadomości, na jednej tylko stacji i na prognozę pogody . A tak telewizory w mieszkaniu udają meble chociaż nie są wcale takim znowu ładnym elementem wystroju.
Muzykę słucham z płyt i czasem z radia i na włączonym timerze zasypiam, a tak generalnie dużo czytamy to co czasem kupimy, od znajomych a gro z biblioteki. Teraz na tapecie Francja i plany na 2019 rok jak zdrowie i zawartość portfela pozwolą...
A Sylwester - szkoda spędzać go przed telewizorem i patrzeć jak inni się bawią , lepiej zorganizować coś nawet skromnego ale warto przebywać w towarzystwie , ja to wyniosłem z domu i bardzo sobie cenię to że mam przyjaciół od wielu lat.
Więc miłej zabawy w Sylwestra bo życie ucieka.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 28.12.2018 13:35

iwc1 napisał(a):Więc miłej zabawy w Sylwestra bo życie ucieka.

I to w za bardzo szybkim tempie tak ostatnio odczuwam, że ucieka jak piasek przez palce.. :? Co do samych oględzin TV nigdy się nie zdarzyło żeby spędzać go z Polsatem czy TVN. Jak już bylem to spędzałem go na żywo w Katowicach pod spodkiem.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.12.2018 14:21

malina1959 napisał(a):W listopadzie były dwie imprezy taneczne, więc sylwestra sobie odpuszczamy. Ale będzie wesoło......
zostajemy z wnuczką :? :P
To czeka Was udana impreza. Nie zapomnij o balonach, sukience, i czapeczkach :papa:

A ja... no w domu, z Panem M., który 1go stycznia musi się w pracy stawić na 6 rano, więc nic wielkiego nie będzie....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.12.2018 18:58

Sylwester w domu z synem i synową.
Jak wnuczka i wnuczek pójdą spać, zagramy :lol:

Obrazek
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 28.12.2018 23:37

iwc1 napisał(a):Dobry wieczór.
Dużo napisałem ale wiadomość dostała nogi.. więc pisałem na nowo.
Tak bal tym bardziej jak udany to długo się go pamięta , ale teraz chyba to dosyć niszowa zabawa nie wiem dlaczego.
Moje wspomnienia są związane z lokalami w Poznaniu które już nie istnieją lub inne je udają( Adria ,Magnolia) lub hotel Merkury który teraz nazywa się Mercure ale to tylko pewna zbieżność nazw. To były piękne czasy prawdziwej zabawy - no tak tak to było 40 lat wstecz albo lepiej no i te powroty w śniegu i prawdziwym trzaskającym mrozie - dwa kroki do przodu i jeden do tyłu , fajnie i wesoło było.
W tym roku prywatka w Puszczykowie pod Poznaniem( nie przepadam za słowem domówka i używam słowa ze swojej młodości)
Strój galowy jak przystało na sylwestra lub na pogrzeb , dobrze widziane muchy , kotyliony i czapeczki balowe .
5 par średnia wieku siedemdziesiątka , znamy się 50 lat i lepiej czyli sami swoi.
Jedzenie niezdrowe poczynając od tatara , śledzika , bigosu , kiełbasy białej wielkopolskiej i golonki.
Napoje to dobrze schłodzona biała wódeczka i dla tradycji szampan już nie radziecki .
Zapowiada się niezły maraton , na szczęście dzieci i wnuki nas odbiorą i mam nadzieje iż nie będzie to ambulans.
A muzyka taka jak bywała na dancingu ( nie mylić z disco polo) no i Sinatra , Julio Iglesias oraz dużo utworów z udziałem saksofonu którego jestem fanem i trochę pogrywam ale nie jest to zbyt piękne!! U wielu pewnie ten zestaw wywoła śmiech ale ja podszedłem do sprawy poważnie i mam uszykowane c. 10 godzin muzyki nad czym pracowałem chyba 2 miesiące.
A na koniec chciałbym Wszystkim życzyć udanej takiej jak sobie wymarzyli zabawy, a w Nowym Roku przede wszystkim zdrowia, wielu miłych chwil i baaardzo udanych wakacji.
Serdecznie Pozdrawiam.
Roman

Nie jedna współczesna prywatka nie dorasta do pięt... udanej zabawy... "dziadki", pokażcie młodym jak należy się bawić :lol:
Udanego sylwestra i do siego roku!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Gdzie spędzacie Sylwestra ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone