.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
iwc1 napisał(a):Więc miłej zabawy w Sylwestra bo życie ucieka.
.png)
To czeka Was udana impreza. Nie zapomnij o balonach, sukience, i czapeczkachmalina1959 napisał(a):W listopadzie były dwie imprezy taneczne, więc sylwestra sobie odpuszczamy. Ale będzie wesoło......
zostajemy z wnuczką![]()
.png)
.png)
iwc1 napisał(a):Dobry wieczór.
Dużo napisałem ale wiadomość dostała nogi.. więc pisałem na nowo.
Tak bal tym bardziej jak udany to długo się go pamięta , ale teraz chyba to dosyć niszowa zabawa nie wiem dlaczego.
Moje wspomnienia są związane z lokalami w Poznaniu które już nie istnieją lub inne je udają( Adria ,Magnolia) lub hotel Merkury który teraz nazywa się Mercure ale to tylko pewna zbieżność nazw. To były piękne czasy prawdziwej zabawy - no tak tak to było 40 lat wstecz albo lepiej no i te powroty w śniegu i prawdziwym trzaskającym mrozie - dwa kroki do przodu i jeden do tyłu , fajnie i wesoło było.
W tym roku prywatka w Puszczykowie pod Poznaniem( nie przepadam za słowem domówka i używam słowa ze swojej młodości)
Strój galowy jak przystało na sylwestra lub na pogrzeb , dobrze widziane muchy , kotyliony i czapeczki balowe .
5 par średnia wieku siedemdziesiątka , znamy się 50 lat i lepiej czyli sami swoi.
Jedzenie niezdrowe poczynając od tatara , śledzika , bigosu , kiełbasy białej wielkopolskiej i golonki.
Napoje to dobrze schłodzona biała wódeczka i dla tradycji szampan już nie radziecki .
Zapowiada się niezły maraton , na szczęście dzieci i wnuki nas odbiorą i mam nadzieje iż nie będzie to ambulans.
A muzyka taka jak bywała na dancingu ( nie mylić z disco polo) no i Sinatra , Julio Iglesias oraz dużo utworów z udziałem saksofonu którego jestem fanem i trochę pogrywam ale nie jest to zbyt piękne!! U wielu pewnie ten zestaw wywoła śmiech ale ja podszedłem do sprawy poważnie i mam uszykowane c. 10 godzin muzyki nad czym pracowałem chyba 2 miesiące.
A na koniec chciałbym Wszystkim życzyć udanej takiej jak sobie wymarzyli zabawy, a w Nowym Roku przede wszystkim zdrowia, wielu miłych chwil i baaardzo udanych wakacji.
Serdecznie Pozdrawiam.
Roman
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.