napisał(a) henius34 » 28.11.2011 10:46
Witajcie!
Ja polecam rejs statkiem JUNIOR z Omisza na Brac, do miasteczka Postira lub Pusica. Stateczek nie za duży tzn gdzieś na około 70 osób, ale naprawdę przyjemny. Rejs wygląda następująco; Płyniemy do Postiry lub Pusicy, na przywitanie winko, rakijka, woda mineralna, soki, ciasteczka, gdy brakuje donoszą lub wystarczy poprosić. po dopłynięciu do danej miejscowości obiad w porcie - do wyboru albo rybka z frytkami i surówką, albo danie mięsne (danie mięsne należy zgłosić przed początkiem rejsu, w momencie zakupu biletu). Nie wiem jak z daniem mięsnym, ale ryby było do oporu (smaczna). Później około 1,5 godziny czas na zwiedzanie miasteczka (ja trafiłem na Pusice - polecam ładne miasteczko) lub na plażowanie. W drodze powrotnej przystanek w zatoce, gdzie obsługa organizuje gry i zabawy (bieganie po ruchomym podeście na morzu, skoki do wody z pokładu, kapiel, łowienie ryb - dla najlepszych nagrody), winko i rakija donoszone bez limitu. Gdzieś na necie są ich ogłoszenia i stronka.Bilety trzeba zarezerwować minimum dzień lub dwa przed planowanym rejsem - przynajmniej tak było w sierpniu. Ja w każdym bądź razie gorąco polecam, w tym roku skorzystam z pewnością znowu:)