napisał(a) romuald22 » 11.07.2016 12:03
Ciężko byłoby zacytować wszystkich więc pozwolę się odnieść do niektórych ostatnich tutaj opinii oraz podzielić się swoim komentarzem.
Nie jestem fanem Ronaldo (tym bardziej, że mój syn to zagorzały kibic Barcelony - a w domu zawsze taka aura udziela się innym) ale też było mi go żal. O ile nie miałem jakiegoś swojego faworyta w finale, a delikatnie kibicowałem potencjalnie słabszym czyli Portugalii, to po jego dosyć pechowym zejściu z boiska moja "delikatność" przerodziła się w zdecydowanie. U Ronaldo to chyba nie była sprawa stłuczenia mięśnia tylko kontuzji kolana.
Do rasisty mi bardzo daleko, a odmienny od naszej kolor skóry mi nie przeszkadza. Ostatnio miałem nawet okazję współpracować z takimi osobami i nie mam złych wspomnień.
Drażni mnie jednak fakt, że w ogólnie pojętym sporcie coraz częściej dla celów utylitarnych "przygarnia" się do narodowych reprezentacji obcokrajowców. Już Olisadebe w naszej reprezentacji był dla mnie dziwaczny. W reprezentacji Kataru która ograła naszych szczypiornistów na MŚ w 2015 Katarczyków ciężko było uświadczyć. Na ostatnich (jakże udanych dla naszych lekkoatletów) ME coraz więcej czarnoskórych biegaczy w barwach Szwajcarii, Holandii itp. Nie podoba mi się to.
Ale skoro tak się dzieje to dlaczego np: Wilfredo Leon - jeden z najlepszych siatkarzy świata - nie może grać w polskiej reprezentacji mając od roku polskie obywatelstwo?
Ogólnie Mistrzostwa piłkarsko słabe.
I moim zdaniem nie wynika to z umiejętności piłkarzy tylko z przepisów które widowiskowość tej dyscypliny ograniczają. W tym temacie już trochę tutaj pisałem więc nie zamierzam się powtarzać.
Dzięki za zabawę w typowanie.