tony montana napisał(a):A szkoda trochę tej dolnej sciezki przy plaży w Dinard, ładnie domy na mini klifie tak wyglądają. No, ale czasem tak po prostu jest, że na inne miejsca poświęca się więcej czasu, a później nie starcza na inne, a część czasu spędza się na szukaniu miejsca
Tak, wiem, że szkoda ... Ale tak jak piszesz, na coś innego się zeszło ... Mam cichą nadzieję, że jeszcze kiedyś się uda odwiedzić te strony, więc jest coś na przyszłość
15.08.2025
Wyjeżdżamy z Francji

Odległość jaką mamy do pokonania, to jest do nas 1904 km ... więc musimy to podzielić na kawałki.
Miejsce na nocleg wybieramy we Frankfurcie nad Menem, czyli mniej więcej w połowie drogi do domu.
Jechało się w porządku, opłatę za autostrady wnosi się albo na bramkach, albo trzeba sprawdzić potem w internecie.
Jechaliśmy między innymi przez ... Paryż, co wzbudziło nasz entuzjazm, bo mignęła nam Wieża Eiffla kilka razy a poza tym wydawało mi się kiedyś, że do Paryża autem to jest jakaś masakra, to teraz potrzymaj mi
Nocleg zaplanowałem w
https://www.booking.com/hotel/de/the-niu-air.pl.html za 2 dwójki ze śniadaniem (rewelacyjne) zapłaciłem 649 zł. Dodatkowo 10EUR parking. Co prawda niedaleko hotelu jest darmowy parking, ale ponieważ mieliśmy w aucie w sumie wszystkie rzeczy a do hotelu braliśmy tylko podręczną torbę z rzeczami na 1 noc, to bałem się zostawiać tak wszystko na widoku.
Pokoje całkiem przyzwoite
Podjechaliśmy także do centrum, bo mieliśmy nadzieję zobaczyć trochę miasta.
Nasi tu byli

Weszliśmy w pewnym momencie w kwadrat ulic, dosłownie obok dworca głównego, gdzie nastąpiło zderzenie z inną cywilizacją

No cóż, nasilenie inżynierów i lekarzy na m2 był masakryczny, ale to jakoś samo w sobie nie jest przecież złe. Problem tylko w tym, że co knajpa to jakaś speluna, masa naćpanych ludzi, także leżących. Rzeźnia
Odechciało nam się dalszych spacerów, szybko przeszliśmy przez ten kawałek i wróciliśmy tramwajem do hotelu.