Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Francja - Normandia i Bretania - sierpień 2025 - Michał

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 20.11.2025 15:57

Ale że jak koniec?
Dopiero zacząłeś pisać, co jest?

Dzięki za relację, było super! I fajnie, że inaczej :verryhappy:
Na Forum zostań, też zostałam choć słowo daję - byłam pewna że to już mój koniec :rotfl:

Do zobaczenia w kolejnej :papa:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 21.11.2025 09:08

te kiero napisał(a):Dzięki za wskazane miejsca i linki. My zwiedzanie preferujemy bardziej niż leżenie, więc kiedyś na pewno...

Nocleg powrotny mz bardzo tani. 8O

:proszedzieki:
Też tak uważam, cena za nocleg jak na standard był super :verryhappy:

Nefer napisał(a):Dzięki za ciekawą i inspirującą relację :) .
A co do kosztów, to jak na dwutygodniowy wyjazd w 4 osoby, to uważam, że całkiem spoko. Zwłaszcza, że Francja do najtańszych kierunków nie należy.

:proszedzieki:
Ja w sumie nie liczyłem nic "po drodze", ale jak zsumowałem w domu to byłem zaskoczony, bo w "głowie" miałem jakoś więcej.
Szczególnie cena łącznego paliwa mnie mocno "zaskoczyła" pozytywnie :spoko:

piotrf napisał(a):Podobnie jak Wojtek i Tony . . . . nie pomogłeś :lool: , moja lista napęczniała do granic przyzwoitości i już wiem , że z wielu pozycji przyjdzie mi zrezygnować :tak: , ale wypada podziękować za relację , więc dziękuję :proszedzieki:

Pozdrawiam
Piotr

No to są regiony, gdzie dla jakoś minimalnie wrażliwej osoby na kulturę, zabytki, przyrodę, to miesiąc to minimum ... Nie dziwię Ci się, że planując jest ciężko, sam tak miałem ;) Liczę na "rewanż" i jakąś relację kiedyś :proszedzieki:

Kapitańska Baba napisał(a):Ale że jak koniec?
Dopiero zacząłeś pisać, co jest?

Dzięki za relację, było super! I fajnie, że inaczej :verryhappy:
Na Forum zostań, też zostałam choć słowo daję - byłam pewna że to już mój koniec :rotfl:

Do zobaczenia w kolejnej :papa:

Daj spokój, 3 miesiące relacji to aż nadto :bojesie:
No, czytamy się w kolejnej relacji :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Francja - France

Francja - Normandia i Bretania - sierpień 2025 - Michał - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone