Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2016 Francja- Komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2016 08:43

Kiepura napisał(a):
Ale mnie fascynuje co innego. Zjawisko socjologiczne obsesyjnej nienawiści do CR7 ( to nie do Ciebie i o Tobie jakby co).
Wychodzi chłop na narodowy, ani brat ani swat, nic o Polsce nie powiedział, polskim piłkarzom nic nie zrobił. A tłumy gwiżdżą cały mecz.
Ja ma niejakie pojęcie o życiu stadionowym i wiem by być gwizdanym trzeba mieć nieżle za uszami. Ale za żel ? 8O

Mogę Ci odpowiedzieć za siebie.
Dla mnie prezentuje nieakceptowalny poziom narcyzmu oraz mało męskie rekcje na niekorzystne wydarzenia na boisku.
Ego też ma zanadto wybujałe- patrz wypowiedzi Ronaldo po meczu z Islandczykami.
Czy ponadprzeciętne umiejętności upoważniają kogoś do braku szacunku dla innych?
Wg mnie absolutnie nie.

Żel (podejrzewam) jest tylko dodatkiem do tego wszystkiego.
Z tym, że daleki jestem od jakiejś nienawiści do kogoś, kogo tak naprawdę nie znam.
Nie lubię i już.

Kiepura napisał(a):No dobra ma pedalską fryzurę. A czym to się różni od pedalskich kreacji Krychowiaka ?

Przede wszystkim zachowaniem na boisku.
Poza nim, fakt- może przyjść taki dzień, a którym będą się wymieniali płaszczykami... :roll:

Kiepura napisał(a):Odstawia teatr na boisku. A czym to się różni od ironicznych uśmieszków Leo ?

Oj i tu się mylisz.
Jeżeli chodzi o teatr to CR7 już do końca kariery będzie grał pierwszoplanowe role.
Messi co najwyżej na drugi plan się może załapać...
Kiepura napisał(a):Jest obrzydliwie bogaty. Fakt. Ale podstawową informacja po Euro jest nowa bryka boskiego Roberta za kasę której w Polsce całe miasteczka nie zarobią w kilka lat.

To akurat jest dla mnie bez znaczenia.
Nie oceniam tego przez pryzmat kasy, choć moje zdanie jest takie, że piłkarzom płaci się chore pieniądze.
Ale skoro ktoś ma tyle kasy i chce im płacić, to ja się nie dziwię, że oni chcą zarabiać.
Sam bym chciał.
Z tym, że kasa to nie to samo co klasa ( to nie o umiejętnościach piłkarskich oczywiście).

Kiepura napisał(a):Dla jasności nie jestem specjalnym fanem CR7, chłodno jednak oceniam, że to najlepszy obecnie piłkarz świata. No może jeden z dwóch.

Mam podobne zdanie.
Z tym, że w mojej klasyfikacji ten drugi jest na pierwszym miejscu. :mrgreen:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.07.2016 09:01

anakin napisał(a):Z tym, że w mojej klasyfikacji ten drugi jest na pierwszym miejscu. :mrgreen:

Jak Citko to przeczyta, to się chłop ucieszy. :mrgreen:

Rzadko się zgadzam z kiepurą, ale ma sporo racji.
Ty zresztą też, przejaskrawione te jego reakcje, ale tego małego z Argentyny jakoś nie trawię.
Jego rezygnacja z występów w reprezentacji nie była niczym innym jak wypasionym fochem.

Pewnie dlatego, że spora część mojej oceny tych zawodników, to zachowania poza boiskiem. Nie mam na myśli konferencji po meczach. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2016 09:10

kaszubskiexpress napisał(a):Pewnie dlatego, że spora część mojej oceny tych zawodników, to zachowania poza boiskiem. Nie mam na myśli konferencji po meczach. :wink:

Nie neguję i nie krytykuję działań charytatywnych Ronaldo.
Za to szacun.
Choć podejrzewam, że ten drugi też się jakoś w temacie udziela.

Nie będę też ściemniał, że nie słyszałem o przekrętach finansowych Messiego.
Nie ogarniam, jak ktoś kto ma taką kasę ryzykuje utratę reputacji dla jakichś śmiesznych czterech baniek ojro...
Żenada i wstyd.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 12.07.2016 09:19

anakin napisał(a):Nie ogarniam, jak ktoś kto ma taką kasę ryzykuje utratę reputacji dla jakichś śmiesznych czterech baniek ojro...
Żenada i wstyd.

Moja żona też.
Nie kuma rozmiarów chciwości.
Gdy pokazali go w wiadomościach z informacją, że to robota jego ojca, moja żona spojrzała na mnie pytająco.
Odparłem, że ja naszą księgową też widuję rzadko :mrgreen:
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 12.07.2016 09:25

E tam, mnie zawsze imponował Ronaldinho :) Oglądając jego grę zawsze miałem wrażenie, że jego to po prostu cieszy i bawi. Że nie robi tego z przymusu.
Niewiele wiem o tym jakim jest człowiekiem, mówię tylko o boisku.
Zarówno CR7 i Messi to absolutny światowy top, ale CR7 zawsze jakoś minimalnie zostawał w cieniu Leo, a jego ego tego nie znosi.
Taką grafikę znalazłem :D
Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2016 15:24

Ech, Ronaldinho...facet był niesamowity, na boisku bardzo kulturalny i życzliwy dla innych a co robił z piłką to poezja...bawił się nią - to właściwe słowo...nie pamiętam by na niego gwizdali tak jak na ciocię Krysię, który sam sobie na takie traktowanie zasłużył...dla mnie to świetny piłkarz ale takim jakim jest piłkarzem jest i pipką... :D
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 12.07.2016 19:58

anakin napisał(a):Nie będę też ściemniał, że nie słyszałem o przekrętach finansowych Messiego.
Nie ogarniam, jak ktoś kto ma taką kasę ryzykuje utratę reputacji dla jakichś śmiesznych czterech baniek ojro...
Żenada i wstyd.

Ten "przekręt" nazwałbym optymalizacją podatkową.
Z tego co się orientuję to w sprawie chodzi o to, że firma z Urugwaju przejęła prawa do wizerunku piłkarza i potem nimi handlowała, płacąc podatki wg skali podatkowej Urugwaju.
Hiszpański fiskus chce mieć jednak prawo do wszystkich możliwych dochodów piłkarza. Także z wizerunku, dzięki któremu robi kasę na całym świecie (nie tylko w Hiszpanii).
Nie sądzę żeby to był pomysł samego Messiego, ponieważ on ma dar od Boga w nogach a nie w głowie.

Wygląda na to, że go bardzo bronię, ale chodzi mi tylko o pokazanie zachłanności Urzędów Skarbowych.
Nawiasem mówiąc Messi miesięcznie płaci około 4,5 mln euro podatków, czyli tyle co Ja razem z całą moją rodziną nie zapłacę przez całe życie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2016 20:16

Jackar napisał(a):..........

Nie znam się na zawiłościach podatkowych, jednak mając tyle kasy wypadałoby zatrudnić ludzi, którzy gwarantują rzetelność w operacjach finansowych, bo potem idzie w świat, że Messi to bandyta podatkowy i przekręt.
Trochę słabo to wygląda....

A jednak to my wygraliśmy Euro... :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2016 20:50

elka21 i sandomingo mają zdobyte tytuły wpisane w awatary. :lol:

Jeszcze raz gratulacje :idea: :idea:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2016 20:55

Ten pierwszy ma "Mistrz" czy "Mistrzyni"?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2016 20:58

Chyba dobrze Admin wpisał ....
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 12.07.2016 21:44

No to chyba muszę się poskarżyć... ;) Za wygranie Typera Ekstraklasy wpis się nie należy? :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.07.2016 21:45

orson napisał(a):No to chyba muszę się poskarżyć... ;) Za wygranie Typera Ekstraklasy wpis się nie należy? :D :D :D

Nie ma nic o tym regulaminie ...
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 12.07.2016 21:46

OK, przyjmuję z pokorą ;)
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 13.07.2016 07:09

Gratulacje sandomingo
Witamy w klubie mistrzów :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2016 Francja- Komentarze - strona 219
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone