Kiepura napisał(a):
Ale mnie fascynuje co innego. Zjawisko socjologiczne obsesyjnej nienawiści do CR7 ( to nie do Ciebie i o Tobie jakby co).
Wychodzi chłop na narodowy, ani brat ani swat, nic o Polsce nie powiedział, polskim piłkarzom nic nie zrobił. A tłumy gwiżdżą cały mecz.
Ja ma niejakie pojęcie o życiu stadionowym i wiem by być gwizdanym trzeba mieć nieżle za uszami. Ale za żel ?![]()
Mogę Ci odpowiedzieć za siebie.
Dla mnie prezentuje nieakceptowalny poziom narcyzmu oraz mało męskie rekcje na niekorzystne wydarzenia na boisku.
Ego też ma zanadto wybujałe- patrz wypowiedzi Ronaldo po meczu z Islandczykami.
Czy ponadprzeciętne umiejętności upoważniają kogoś do braku szacunku dla innych?
Wg mnie absolutnie nie.
Żel (podejrzewam) jest tylko dodatkiem do tego wszystkiego.
Z tym, że daleki jestem od jakiejś nienawiści do kogoś, kogo tak naprawdę nie znam.
Nie lubię i już.
Kiepura napisał(a):No dobra ma pedalską fryzurę. A czym to się różni od pedalskich kreacji Krychowiaka ?
Przede wszystkim zachowaniem na boisku.
Poza nim, fakt- może przyjść taki dzień, a którym będą się wymieniali płaszczykami...
Kiepura napisał(a):Odstawia teatr na boisku. A czym to się różni od ironicznych uśmieszków Leo ?
Oj i tu się mylisz.
Jeżeli chodzi o teatr to CR7 już do końca kariery będzie grał pierwszoplanowe role.
Messi co najwyżej na drugi plan się może załapać...
Kiepura napisał(a):Jest obrzydliwie bogaty. Fakt. Ale podstawową informacja po Euro jest nowa bryka boskiego Roberta za kasę której w Polsce całe miasteczka nie zarobią w kilka lat.
To akurat jest dla mnie bez znaczenia.
Nie oceniam tego przez pryzmat kasy, choć moje zdanie jest takie, że piłkarzom płaci się chore pieniądze.
Ale skoro ktoś ma tyle kasy i chce im płacić, to ja się nie dziwię, że oni chcą zarabiać.
Sam bym chciał.
Z tym, że kasa to nie to samo co klasa ( to nie o umiejętnościach piłkarskich oczywiście).
Kiepura napisał(a):Dla jasności nie jestem specjalnym fanem CR7, chłodno jednak oceniam, że to najlepszy obecnie piłkarz świata. No może jeden z dwóch.
Mam podobne zdanie.
Z tym, że w mojej klasyfikacji ten drugi jest na pierwszym miejscu.

.png)
.png)

.png)