Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2016 Francja- Komentarze

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.07.2016 14:06

CROberto napisał(a):Wczoraj byłem już bardzo zmęczony,i dopiero dziś mi przyszło do głowy ,że chciałbym zobaczyć selfie aniego ,po tym jak w ostatnim momencie wskoczył na podium... :mrgreen:

:mrgreen:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 11.07.2016 14:20

anakin napisał(a):.....

Dobre....
Ba....bardzo dobre -iście mistrzowska celebracja.... 8) :mrgreen:
Stropównienaruszyłeś :?: boofryzuresieniemartwie.... :oczko_usmiech: :mrgreen:
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 11.07.2016 17:30

a.... może zaczniemy dyskusję o kolejnej edycji tak zwanej fazy finałowej Mistrzostw Europy....euro 2020...generalnie rozpacz...a Platini.."gdzie jesteś Michale"...bo nie mam pojęcia czy będę na meczach w Bukareszcie...czy w Londynie...najdalej w Astanie...a teraz ode mnie....był piłkarzem "wybitnym"...ale złodziejem jest wybitniejszym...gorszym niż tak zwany u nas "fryzjer" ...polecam, bo jego włosy wymagają "uczesania"...(OT taki żart)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2016 17:39

VONPLES napisał(a):a.... może zaczniemy dyskusję o kolejnej edycji tak zwanej fazy finałowej Mistrzostw Europy....euro 2020...

Dyskutować można - ale czy zmieni to zasady ich rozgrywania :roll:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzost ... BCnej_2020
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 11.07.2016 18:04

..pewnie nasze dyskutowanie już nic nie zmieni....ale zawsze warto wyrazić tak zwane postulaty kibiców...a nie akceptować "pomysły" tych, którzy od kibiców się coraz bardziej odwracają ...Ostatecznie mistrzostwa zostaną zorganizowane w 13 miastach w 12 państwach (lecz u 13 członków UEFA)....rozumiesz coś z tego...a jeśli rozumiesz Ty i Ja ..to wytłumacz to w zapatrzonych w radość futbolu 6-cio latkom.....Mistrzostwa będą w 13 miastach w 12 państwach (lecz u 13 członków UEFA)...CZYLI GDZIE??.....dożyłem czasów!
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 11.07.2016 18:07

anakin napisał(a):
Kiepura napisał(a):Cóż takiego nienormalnego się stało w jego zachowaniu, że nagle Twe twarde serce zmiękło ? :D
Żel mu z głowy spadł po chamskim wejściu Payeta ? :D

Żel mu z głowy nie spadł ( i zdania na jego temat nie zmieniłem), ale tak normalnie po ludzku było mi gościa żal.
Nie uważam, że interwencja Payeta była chamska...czysty niefart (dla CR7).

Jak już wielokrotnie mówiłem- wielki piłkarz.
I jeżeli miał dzisiaj przegrać, to powinien przegrać.
Ale nie przez kontuzję, tylko tam normalnie, po ludzku...

Każdy może nie lubić. To nic dziwnego. Ja też nie lubię pewnych piłkarzy czy całych reprezentacji. :wink:

Ale mnie fascynuje co innego. Zjawisko socjologiczne obsesyjnej nienawiści do CR7 ( to nie do Ciebie i o Tobie jakby co).
Wychodzi chłop na narodowy, ani brat ani swat, nic o Polsce nie powiedział, polskim piłkarzom nic nie zrobił. A tłumy gwiżdżą cały mecz.
Ja ma niejakie pojęcie o życiu stadionowym i wiem by być gwizdanym trzeba mieć nieżle za uszami. Ale za żel ? 8O

No dobra ma pedalską fryzurę. A czym to się różni od pedalskich kreacji Krychowiaka ?
Odstawia teatr na boisku. A czym to się różni od ironicznych uśmieszków Leo ?
Jest obrzydliwie bogaty. Fakt. Ale podstawową informacja po Euro jest nowa bryka boskiego Roberta za kasę której w Polsce całe miasteczka nie zarobią w kilka lat.
Itd...
Na tych drugich nikt nie gwiżdże. :roll:

Gdyby spytać stu spośród tych którzy tak na niego gwiżdżą, dlaczego to robią pewnie 99 odpowiedziało bo to CR7. :D

Fascynuje mnie to zjawisko socjologicznie niczym nie uzasadnionej obsesyjnej nienawiści do CR7, ale w ogólności także do niektórych osób publicznych, czy u nas czy w świecie. I z drugiej strony obsesyjna ślepa miłość.

Emocje :roll:

Dla jasności nie jestem specjalnym fanem CR7, chłodno jednak oceniam, że to najlepszy obecnie piłkarz świata. No może jeden z dwóch.

brzo1985 napisał(a):"Uczciwie i sprawiedliwie"

...

to było przed zniesieniem "zetki" ;-)

Teraz to tylko 24 drużyny w ME, 40 w MŚ, zielone kartki, kolejne ME m.in. w Baku (bandy reklamowe na kończących się mistrzostwach z Azerbejdżanu- co tam, sport to sport) piłka nożna bez polityki- ale polityczny RESPECT jest i ch#.

W większości topowych klubów właścicielami są miliarderzy z krajów, gdzie stosunki z kozami są czymś normalnym, tudzież amatorzy psininy- przeca kolebka soccera jest na Bliskim Wschodzie i u ludów kitańskich. Co tam... sport to sport. Piłkarze zmieniają kluby jak w Speedway'u, itd. Ludzie z głodu umierają, ale na koszulkach Barcy jest Unicef i jest wspaniale, co tam gaże piłkarzy. Aha i raz jeszcze- są ckliwe spoty Respect i jest wspaniale. Wszyscy są happy.

Jedenastka ME 1996:

Koepke – Latal, Sammer, Blanc, Maldini – McManaman, Eilts, Gascoigne, Poborsky – Shearer, Klinsmann

Każdy zna te nazwiska, sportowców z krwi i kości. Kto to jest Krychowiak? Typ co pisze elaboraty na Twitterze do kibiców Sevilli o tym jak ich kocha, ale opuszcza ich po 2 latach, bo kocha talary. Gwiazdy po ch#, wychodzące z autokarów w czarnych okularach, z "chillout'owymi" słuchawkami mającymy w d# tych dla któtych grają. Zwykłe wkłady do koszulek (tylko kilku jest normalnych- dlaczego Boruc nie był nr 1?).

Wejdźcie na yt i spójrzcie jak kiedyś reprezentacje piłkarske witały się z oczekującymi na nich kibiców, a jak jest teraz. Miny jakby ich matkom krzywda działa się.

Polska piłka jest tak silna jak jej drużyny z ekstraklapy odpadające z pucharów ze znanymi i cenionymi firmami z Macedonii tudzież z Gruzji.

Amen.

xD

Cóż w zasadzie dobrze podsumowałeś. Ale wielu woli zastanawiać się nad tym w której części ciała Roberta jest ukryta jego boska cząstka niż realnie popatrzeć na cyrk który oglądają za swoje pieniądze zresztą.

Cóż, natura ludzka...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.07.2016 20:05

Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawe jak Portugalia poradzi sobie bez Ronaldo :roll: :?:

Mam wrażenie, że zejście Ronaldo było najlepszym co mogło się przytrafić Portugalii.
Zaczęli grać jak drużyna.

Czy sprawiedliwie mistrzem POR?
A czy w piłce musi być sprawiedliwie?
Całe piękno sportu to właśnie nieprzewidywalność.
Osobiście mecz mnie mocno "zmęczył".

Gratulacje dla najlepszych typerów.
Jackar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jackar » 11.07.2016 20:17

Gratulacje dla medalistów oraz organizatorów tej zabawy.
Mistrzostwa średnie, ale mam nadzieję, że nie będziemy musieli ich wspominać przez następne kilkanaście lat.

Polska? Dla mnie występ pozytywny. Przed Euro taki wynik brałbym w ciemno.
Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i na razie liczę na bezpośredni awans na MŚ.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2016 20:27

Eee tam, typowanie...grunt byśmy zdrowi byli... :mrgreen: :lol: :D

Acha...zwycięstwo Portugalii to beznadziejne zwieńczenie beznadziejnego turnieju...
A cioci Krysi mi nie szkoda, jest mi obojętne co czuje, co się z nim dzieje i jego emocje...nie będę sztucznie udawał, że mi go żal...za to, że jest takim palantem do sześcianu...
No i apel do Polsatu...dajcie spokój z Tomkiem Hajto, oszczędźcie nam komentarza tego Pana, który ma pojęcie o tym co ja o pilotowaniu śmigłowca...niech relacjonuje mecze Iskry Pasikurowice !
Dla zwycięzców gratulacje ale niedługo LM...pamiętajcie o tym i drżyjcie bo alechandro nadchodzi... :mrgreen: :papa:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 11.07.2016 21:32

Daj nam Boże jak najwięcej takich palantów do naszej reprezentacji :D
Ja szanuję Ronaldo, bo to znakomity strzelec, a w piłce m.in. o to chodzi. Czasem mnie drażnią jego boiskowe zachowania, gestykulacje, fochy, pady po delikatnym kontakcie z przeciwnikiem, ale liczba strzelonych goli mówi sama za siebie.
Gratulacje dla pierwszej trójki w typowaniu, dzięki za fajną zabawę.
Co do samych ME to niestety bardzo dużo słabych spotkań, gwiazdy zmęczone, a osobiście podobała mi się gra Włochów, no może poza meczem z Irlandią, jednak więcej było rozczarowań.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2016 21:36

alechandro napisał(a):No i apel do Polsatu...dajcie spokój z Tomkiem Hajto, oszczędźcie nam komentarza tego Pana,

Pomyliłeś adresata apelu :wink:
Jesteś na CRO.PL :lol:
Polsat tu nie zagląda :smo:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 11.07.2016 21:38

rafalisko30 napisał(a):Ja szanuję Ronaldo, bo to znakomity strzelec, a w piłce m.in. o to chodzi. Czasem mnie drażnią jego boiskowe zachowania, gestykulacje, fochy, pady po delikatnym kontakcie z przeciwnikiem, ale liczba strzelonych goli mówi sama za siebie.
Gratulacje dla pierwszej trójki w typowaniu, dzięki za fajną zabawę.

podpisuję się pod tym obiema ręcami, miałem coś skrobnąć, ale już nie muszę;
Brawo Portugalia, choć w sumie są i byli mi obojętni...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.07.2016 21:51

Janusz Bajcer napisał(a):Polsat tu nie zagląda :smo:

A masz pewność ? :wink:
Może jest tutaj jakiś polsatowski goguś ?
A może i sam super komentator Tom Hajto tutaj zagląda ?
Wygląda na takiego co latał do Egiptu, Tunezji :mrgreen:
Pewnie się boi bo wiadomo jak jest, czas na cro ale sam zapewne pojechałby przez Danię więc na wszelki wypadek zajrzy na cro... :wink:
orson
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) orson » 11.07.2016 22:01

VONPLES napisał(a):..pewnie nasze dyskutowanie już nic nie zmieni....ale zawsze warto wyrazić tak zwane postulaty kibiców...a nie akceptować "pomysły" tych, którzy od kibiców się coraz bardziej odwracają ...Ostatecznie mistrzostwa zostaną zorganizowane w 13 miastach w 12 państwach (lecz u 13 członków UEFA)....rozumiesz coś z tego...a jeśli rozumiesz Ty i Ja ..to wytłumacz to w zapatrzonych w radość futbolu 6-cio latkom.....Mistrzostwa będą w 13 miastach w 12 państwach (lecz u 13 członków UEFA)...CZYLI GDZIE??.....dożyłem czasów!

Też dzisiaj nad tym trochę myślałem, czacha zaczęła dymić, no i chyba chodziło autorowi tego wywodu o Wielką Brytanię (jeden kraj??), no i Glasgow i Londyn. Inaczej się tego do kupy poskładać nie da :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.07.2016 23:03

sandomingo napisał(a):Co do wpisu w awatarze - to z przyjemnością:))

elka21 też wyraziła zgodę :lol: :idea:
Wniosek o zlikwidowanie opisu Mistrza i Mistrzyni Euro 2012 oraz o odpowiednie aktualne opisy Mistrza i Mistrzyni Euro 2016 złożony u Admina :lol: :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2016 Francja- Komentarze - strona 218
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone