Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

EURO 2012,czyli resume...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.06.2012 12:55

Jaszczurka by niektórym jadu pozazdrościła...
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 17.06.2012 13:03

MRK napisał(a):Jaszczurka by niektórym jadu pozazdrościła...

Nie ogarniam.......

......a tak na serio ja tu jadu nie widzę , tylko rozpacz kibiców!
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 17.06.2012 13:06

anakin napisał(a):Mecz z Czechami miał oddzielić frajerów od poważnych ludzi. I oddzielił. Bo Czesi klepali nas jak baranów" -

I tym cytatem Wojtka Kowalczyka ja bym podsumował wszystko co się działo wczoraj. :evil:

Uwielbiam te oceny "fachowców" którzy w poważnej piłce niczego nie osiagnęli a jedyną ich zasługą jest ,ze kiedys ,ktoś określił ich jako talent i jeszcze mają niewyparzona gebę ;)
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 17.06.2012 14:10

Raul73 napisał(a):
kaszubskiexpress napisał(a):

Ciekawe czy Szczęsny zakładał, że zagra tylko jedną połowę na tych mistrzostwach ?

8)

Szczęsny to jeszcze przed meczem z Czechami mówił w wywiadzie, że to on czuje się numerem jeden w bramce i że będzie zdziwiony, jeśli nie wyjdzie w pierwszym składzie. No to się zdziwił :D :D Tutaj akurat Smuda pokazał, że ma jaja...

Szczęsny świetny bramkarz, ale charakterek ma jak Boruc i może być zakałą tej kadry. Wyjątkowo gościa nie trawię, tak samo jak jego cwaniaczkowatego tatusia.

Zgadzam się z tobą w 100%.
A tatuś ma układy w PZPN.
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 17.06.2012 14:45

PETERENZO napisał(a):Kiedy byliśmy najlepsi?
Wtedy kiedy każdy z nas od pierwszych kroków kopał piłkę i każdy skrawek trawnika był wydeptany, bo najważniejszy był fussball!!!

pod tym się podpisuję. Zaorać pzpn i zacząć wszystko od podstaw, bez tego nigdy nic nie będzie.Od szkolenia młodzieży, od tego żeby przestać szukać wyników w piłce młodzieżowej bo one nic nie znaczą.

Dla mnie w tych 3 meczach najlepsi w naszej drużynie Perquis i Polański ale to ludzie gdzie indziej szkoleni i wychowywani, z inną mentalnością. To tylko moja prywatna opinia więc nie bierzcie tego za bardzo do siebie.

Moim zdaniem nie przegraliśmy fizycznie czy taktycznie ale mentalnie, zabrakło pewności siebie, poczucia własnej wartości i woli walki, przede wszystkim tego ostatniego.

Ostatni raz na meczu repry byłem 18.11.2008 w Chorzowie na wygranym meczu z Belgią 2:0 , od tamtej pory przestałem jeździć bo to co zobaczyłem na boisku po prostu mnie dobiło.Zwycięstwo , owszem było ale...cała reszta, zaangażowanie, postawa piłkarzy na boisku jak dla mnie nie do przyjęcia. To samo było wczoraj....

Jeżeli ktoś nie rozumie o co mi chodzi niech posłucha kibiców Irlandii, tego za co cenią swoich piłkarzy. Można być słabszym i przegrać, można mieć pecha, sędziego przeciw sobie ale nie można grać w reprezentacji i nie walczyć do wyplucia płuc.Przecież nikt nikogo nie zmusza do gry w reprezentacji. To zaszczyt a nie obowiązek, tzn wg mnie.
To wszystko co tu wypociłem(na trzeźwo już niestety) to tylko moje prywatne zdanie.

ps. a co do kibicowania na stadionie to uważam ,ze było oględnie mówiąc kiepskie, kibica poznaje się wtedy kiedy drużynie nie idzie.
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 17.06.2012 16:31

"Byłoby nam łatwiej, gdybyśmy odpadli w stylu Szwedów. Oni z Anglikami zagrali wielki mecz, a my przegraliśmy pasywnością, wystraszeniem - powiedział były prezes PZPN Michał Listkiewicz."

A może jednak warto by było lepiej wesprzeć psychologicznie kadrę. Moje zdziwienie wzbudził Smuda, gdy przed samymi mistrzostwami kpiąco wypowiadał się o pracy psychologa z niektórymi piłkarzami. Widać było, że nie rozumie znaczenia wsparcia psychologicznego. Przecież presja na tych ludziach ciążyła ogromna.

Dla mnie główny problem naszych piłkarzy od zawsze tkwił w ich głowach.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.06.2012 17:17

Wiem , że marzenia kibica nie mają granic ... ale czy nie za dużo wymagamy od drużyny z siódmej dziesiątki rankingu FIFA :?
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 17.06.2012 17:24

mkm napisał(a):Wiem , że marzenia kibica nie mają granic ... ale czy nie za dużo wymagamy od drużyny z siódmej dziesiątki rankingu FIFA :?

Otóż to... Graliśmy z drużynami wyżej notowanymi. Cudu oczekiwaliśmy?...
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 17.06.2012 18:06

mkm napisał(a):Wiem , że marzenia kibica nie mają granic ... ale czy nie za dużo wymagamy od drużyny z siódmej dziesiątki rankingu FIFA :?

Dokładnie - za bardzo zostałnadmuchany balon oczekiwań, a prawda jest taka, że mamy zespół nie klasy Hiszpanii, Włoch czy Francji, ale Austrii, Szwajcarii, Słowacji, Bułgarii. A żadnej z tych drużyn nie ma w ME! Nie oczekujmy cudów po drużynie, dla której sam awans do imprezy mistrzowskiej jest sukcesem (tu akurat miejsce mieliśmy z urzędu). Bądźmy szczerzy - awans do ćwierćfinałów byłby dużą niespodzianką! A niektórzy przyjmują to za pewniak! Dopasujmy oczekiwania do realiów i do sił!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2012 18:10

Kevlar napisał(a):

Otóż to... Graliśmy z drużynami wyżej notowanymi. Cudu oczekiwaliśmy?...

No to trzeba przypomnieć pewne hasło przed wyborem trenera reprezentacji.

Brzmiało ono "Franek Smuda czyni cuda"

Tak już trenera dola, że jak idzie dobrze, to czyni cuda, jak idzie źle, to pakuje manatki.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.06.2012 18:52

Manga napisał(a):
anakin napisał(a):Mecz z Czechami miał oddzielić frajerów od poważnych ludzi. I oddzielił. Bo Czesi klepali nas jak baranów" -

I tym cytatem Wojtka Kowalczyka ja bym podsumował wszystko co się działo wczoraj. :evil:

Uwielbiam te oceny "fachowców" którzy w poważnej piłce niczego nie osiagnęli a jedyną ich zasługą jest ,ze kiedys ,ktoś określił ich jako talent i jeszcze mają niewyparzona gebę ;)

W 1992 wraz z olimpijską reprezentacją Polski wywalczył srebrny medal na Igrzyskach Olimpijskich w Barcelonie. Podczas tego turnieju został wicekrólem strzelców, ustępując pola jedynie partnerowi z ataku Andrzejowi Juskowiakowi.

Ogółem wystąpił w drużynie Legii w 151 meczach i zdobył 54 bramki. Wywalczył mistrzostwo Polski w 1994, 1995 i 2002, Puchar Polski i Superpuchar w 1994. W barwach drużyny Anorthosis Famagusta zdobył Puchar Cypru i tytuł króla strzelców ligi w 2002, a z kolei wraz z zespołem APOEL Nikozja mistrzostwo Cypru w 2004 roku.

Takie tam..........nic. 8)

MRK napisał(a):Jaszczurka by niektórym jadu pozazdrościła...

Jadu :?:

Ja to widzę tak..
Mieliśmy imprezę u siebie.
Mieliśmy(wydawać by się mogło) niezłą drużynę....
Mieliśmy (wydawać by się mogło) najsłabszą grupę...

Mieliśmy prawo oczekiwać czegoś więcej?
Mieliśmy.

Więc po prostu.......żal.
Ostatnio edytowano 17.06.2012 19:15 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 17.06.2012 19:11

anakin napisał(a):W 1992 wraz z olimpijską reprezentacją Polski wywalczył srebrny medal na Igrzyskach Olimpijskich w Barcelonie.

Tym wpisem przypomniałeś mi jak oglądaliśmy z koleżankami i kumplami ten mecz. W pokoju było około 15 osób a pokój miał ok. 13-14 m2.

Nie paliła tylko jedna osoba. Gdy wszyscy dymili, to ci z okolic telewizora opowiadali tym w głębi co się dzieje :wink:

Mimo wszystko dajmy im szansę. Od września eliminacje. W 82' wieszaliśmy psy na naszych po meczach z Włochami i Kamerunem a potem.......... wieszaliśmy ich zdjęcia wszędzie.

8)
auto_gt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) auto_gt » 17.06.2012 20:22

Znawcą nie jestem , a nie powinno tak być ,że reprezentacja powinna się składać z rodowitych piłkarzy ? a nie farbowanych lisów, jak to określił Tomaszewski ?

Nie ma tu w kraju utalentowanych piłkarzy ? skoro kiedyś byli to i teraz też się znajdą .

PZPN jak taki talent się wyłoni , zamiast go przytrzymać w kraju i opłacić , to zaraz transfer ...? , żeby tylko kasę zarobić ?
-czy się mylę ?
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 17.06.2012 20:46

anakin napisał(a):My tutaj i tak jesteśmy w lepszej sytuacji niż reszta. :D

My jeszcze mamy komu kibicować :!:

Obrazek

8)

i tak trzymać

hiszpania do domu !!!!!!!!
drwal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drwal » 17.06.2012 20:50

A mialo byc do CZECH RAZY SZTUKA :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

EURO 2012,czyli resume... - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone