Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto zabierać jedzenie do Chorwacji?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 11.06.2014 08:25

cooleczka napisał(a):Drodzy moderatorzy, czy reaktywacją skąd inąd zasłużonego wątku zasłużyłem sobie na jednoznacznie ambiwalentnie określenie troll??
Pzdr

cooleczka napisał(a):Chłop jak dąb ;)

To nie becz :wink:

Pozdrav :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 08:27

razpol napisał(a):Ja również uwielbiam żeberka, szczególnie w miodzie. Z tego względu warto zabrać ze sobą mobilną pasiekę, aby mieć pyszny polski miód, a nie jakiś trącący lawendą czy innym rozmarynem.. ;)

Takie pasieki są codziennością w Slavoniji :)
cooleczka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cooleczka » 11.06.2014 08:35

Rysio napisał(a):
cooleczka napisał(a):Drodzy moderatorzy, czy reaktywacją skąd inąd zasłużonego wątku zasłużyłem sobie na jednoznacznie ambiwalentnie określenie troll??
Pzdr

cooleczka napisał(a):Chłop jak dąb ;)

To nie becz :wink:

Pozdrav :)

nie becz? a co to za odzywka?
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 11.06.2014 08:35

Bocian napisał(a):
razpol napisał(a):Ja również uwielbiam żeberka, szczególnie w miodzie. Z tego względu warto zabrać ze sobą mobilną pasiekę, aby mieć pyszny polski miód, a nie jakiś trącący lawendą czy innym rozmarynem.. ;)

Takie pasieki są codziennością w Slavoniji :)

Czyli sądzisz, że nie warto zabierać pasieki do Chorwacji? ;) 8)

Co z innymi regionami? Co ze smakiem i jakością?

Czy dzieci będą jadły tamtejszy med?

Co z 'klątwą faraona'? :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 08:42

razpol napisał(a):
Bocian napisał(a):Czyli sądzisz, że nie warto zabierać pasieki do Chorwacji? ;) 8)

Co z innymi regionami? Co ze smakiem i jakością? :mrgreen:

Czy dzieci będą jadły tamtejszy med?

Jadąc choćby na Pelješac nie warto zabierać z Polski mobilnej pasieki bo można pociągnąć przez Slavonije i BiH i w Slavoniji wypożyczyć :)
Co z innymi regionami to nie wiem. Ja mam jeszcze inny sposób, wiozę ze sobą niedźwiedzia i puszczam go na noc i on mi przynosi rano miód. Resztki ula wyrzucam do morza.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Postnapisał(a) PabloX » 11.06.2014 08:50

razpol napisał(a): (...)
Co z 'klątwą faraona'? :mrgreen:

Czegoś mi tu brakuje... :wink:

Obrazek Mam!

A skorpiony i poskoki :?: :mrgreen:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 08:52

PabloX napisał(a):
A skorpiony i poskoki :?: :mrgreen:

Jak Cię uj... skorpion to wykonasz po(d)skoki :)
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 11.06.2014 09:04

Bocian napisał(a):Ja mam jeszcze inny sposób, wiozę ze sobą niedźwiedzia i puszczam go na noc i on mi przynosi rano miód.

No nie mogę.. musiałem na parę minut opuścić stanowisko pracy.. :mrgreen: :mrgreen:

A czy wszechobecne na Półwyspie szakale nie spłoszą niedźwiedzia nocnym wyciem i nie przepędzą go choćby w deltę Neretwy?

Co prawda tam żyźnie i urodzajnie, ale czy takowy miś będzie potrafił wrócić z miodem wczesnym rankiem?

W przypadku takiego rozwoju sytuacji nici ze śniadania, a głodne dzieci to rozwydrzone dzieci, urlop właściwie spisany na straty..

Czyli może jednak pasieka (przezorny zawsze ubezpieczony)...?
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 09:10

razpol napisał(a):A czy wszechobecne na Półwyspie szakale nie spłoszą niedźwiedzia nocnym wyciem i nie przepędzą go choćby w deltę Neretwy?

Co prawda tam żyźnie i urodzajnie, ale czy takowy miś będzie potrafił wrócić z miodem wczesnym rankiem?

W przypadku takiego rozwoju sytuacji nici ze śniadania, a głodne dzieci to rozwydrzone dzieci, urlop właściwie spisany na straty..

Czyli może jednak pasieka (przezorny zawsze ubezpieczony)...?

Szakali już mało bo turyści je porozjeżdżali i przepędzili niestety...
Na dzieci dobrze działa zapowiedź zamieszkania z misiem w klatce w przypadku rozwydrzenia :)
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Postnapisał(a) PabloX » 11.06.2014 09:21

Jak szakali mało, to można bezpiecznie zabrać ze sobą krowę, przytroczywszy do samochodu. Szakale jej na miejscu nie zjedzą i mleko będzie świeże. A też i masło można samemu ubić, bo w Chorwacji drogie.
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 11.06.2014 09:24

Czy niedźwiedzia lub szakala można wędzić :?: Byłaby spora oszczędność i danie "prawie" miejscowe
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 09:26

PabloX napisał(a):Jak szakali mało, to można bezpiecznie zabrać ze sobą krowę, przytroczywszy do samochodu. Szakale jej na miejscu nie zjedzą i mleko będzie świeże. A też i masło można samemu ubić, bo w Chorwacji drogie.

Było już wcześniej ustalone, że zabieramy tylko taki inwentarz który mieści sie do środka auta bo w przypadku biegu luzem na powrozie należy bydlakowi przylepić winietę a to są koszty.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2014 09:27

Dziadek Maciek napisał(a):Czy niedźwiedzia lub szakala można wędzić :?: Byłaby spora oszczędność i danie "prawie" miejscowe

Niedźwiedź mysi najpierw zjeść szakala i masz pieczonego niedźwiedzia z nadzieniem :)
cooleczka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) cooleczka » 11.06.2014 09:28

może nie na szakala, ale wędzi miodzio ... :)
Załączniki:
garnek do wędzenia.jpg
maluszek
Cromaniak

Postnapisał(a) maluszek » 11.06.2014 09:30

Bocian napisał(a):
PabloX napisał(a):Jak szakali mało, to można bezpiecznie zabrać ze sobą krowę, przytroczywszy do samochodu. Szakale jej na miejscu nie zjedzą i mleko będzie świeże. A też i masło można samemu ubić, bo w Chorwacji drogie.

Było już wcześniej ustalone, że zabieramy tylko taki inwentarz który mieści sie do środka auta bo w przypadku biegu luzem na powrozie należy bydlakowi przylepić winietę a to są koszty.

a może lepiej nadmuchiwaną krowę... mało to miejsca zajmie w aucie... i nie trzeba takiej karmić.... :D
a krowa będzie :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.