Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czy warto jechać z rodziną lub znajomymi na wczasy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.11.2014 00:17

alias21 napisał(a):Przecież kwestię ogonków już wyjaśniliśmy z Jarą.... :oczko_usmiech:

oczywizna :D :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.11.2014 00:17

Dzięki podpowiedzi Basi już mam piękne ogoneczki :mrgreen:
Oczopląsów dostaję, ale ...nic to :mrgreen:

Z mojej strony to tyle.Boboo zaczął ten poboczny temat to niech on go zakończy.. :wink: :mrgreen:
Ostatnio edytowano 17.11.2014 00:28 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 17.11.2014 00:21

ipaga napisał(a):Dzięki podpowiedzi Basi już mam piękne ogoneczki :mrgreen:

Cieszę się bardzo :oczko_usmiech:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 17.11.2014 09:27

alias21 napisał(a):
jara napisał(a):
greenrs napisał(a):
ipaga napisał(a):Nie robi mi tez zadnej roznicy gdy ktos uzywa obcych zwrotow (jak nie wiem o co biega, zawsze moge
Może userka z zagranicy, a na tam kupionej klawiaturze alt ogonka nie zrobi.

To za granicą ogonków nie robią... :?: 8O

Zawsze można zrobić ALT i odpowiedni kod z klawiatury numerycznej!
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.11.2014 09:45

Pokazuję i objaśniam.
To samo słowo może być używane w różnorakim kontekście, jednakowoż pojęcie tego wymaga posiadania umiejętności czytania ze zrozumieniem.
Co autor miał na myśli, wie tylko on sam, zaś wszelakie tego interpretacje czytających są jedynie pochodną ich stanu psychicznego, tudzież dolegliwości związanych z cierpieniami dnia codziennego.

Moje zdanie jest takie a nie inne.
Bardzo mi przykro, że nie jest one tożsame z ogólnym "jedynie słusznym" tokiem "rozumowania", ale niestety mam to w doopie.

A jeżeli się to komuś nie podoba zawsze może sobie usunąć, konto, potem założyć nowe i tak......do usranej śmierci.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa.......można jeszcze posłuchać rapera z Kielc.
Ale szczegóły sobie ustalcie na PW.

vaya con dios......Obrazek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 17.11.2014 10:28

Można jeszcze założyć figowego klona i jechać po kimś kryjąc swoją prawdziwą tożsamość. A jak się sprawa rypnie to poprosić administrację, wykasuje posty nawet z cytatów...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.11.2014 15:50

anakin napisał(a):Pokazuję i objaśniam.
To samo słowo może być używane w różnorakim kontekście, jednakowoż pojęcie tego wymaga posiadania umiejętności czytania ze zrozumieniem.
Co autor miał na myśli, wie tylko on sam, zaś wszelakie tego interpretacje czytających są jedynie pochodną ich stanu psychicznego, tudzież dolegliwości związanych z cierpieniami dnia codziennego.

Moje zdanie jest takie a nie inne.
Bardzo mi przykro, że nie jest one tożsame z ogólnym "jedynie słusznym" tokiem "rozumowania", ale niestety mam to w doopie.

A jeżeli się to komuś nie podoba zawsze może sobie usunąć, konto, potem założyć nowe i tak......do usranej śmierci.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa.......można jeszcze posłuchać rapera z Kielc.
Ale szczegóły sobie ustalcie na PW.

vaya con dios......Obrazek

Nic nie pokazałeś i nic nie objaśniłeś :roll:
Ja mówię o Twojej dwulicowości odnośnie anglikanizmów a Ty mi o ''kontekście''.
Zobrazuję to jaśniej:

Publicznie krytykujesz jakąś rzecz u kogoś(niech to będzie na ten przykład obraz ).
Mówisz:''zawiesił sobie dla szpanu ...itp itd'', po czym okazuje się, że u Ciebie na ścianie wisi dokładnie taki sam.Identyczny w każdym calu.
Tak, bardzo niezręczna sytuacja.Próbujesz jednak ''wyjść z twarzą'' , mówiąc:''jeżeli się dobrze wpatrzysz to zobaczysz w nim różnice''.
Takim to sposobem okazuje się, że czarne może być białe.

..a tak na marginesie to... strasznie zaciemniłeś poboczny wątek-chyba z dobrym skutkiem 8O
Bywaj zdrów :papa:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 19.11.2014 07:14

ipaga napisał(a):Z mojej strony to tyle.Boboo zaczął ten poboczny temat to niech on go zakończy.. :wink: :mrgreen:

8)
Zacznę od tradycji:
youtube.com/watch?v=ndVyLfuJSK4
(to jest ojców mowa);
I kończąc z lekka otrę się o "patriotyzm":
Często spotykam się z osobami mieniącymi się "patriotami". Patriotyzm swój podkreślają wyrażeniami typu "bić ruskich, niemców, ciapatych" i cholera wie kogo jeszcze. Podejście swoje motywują utratą wielkiego patrioty dziadka/babci/wujka podczas okupacji (objętnie której).
Zauważyłem dość ciekawą zależność: im kto większy "patriota", tym trudniej się go czyta z powodu pisowni.
Na moje stwierdzenie, że śmierć dziadka była mniejszą stratą dla Polskości niż podkopywanie jednego z fundamentów patriotyzmu i państwa, jakim jest język ojczysty, odpowiada mi taki delikwent, że się czepiam i nie rozumiem o co chodzi.
Może i nie rozumiem, ale w moich oczach ta osoba nie jest Polakiem, ona ma tylko polski paszport.
To tyle z mojej strony na temat języka polskiego i mojego stosunku to tegoż.
Jest takie przysłowie: "jak cię widzą, tak cię piszą", na własny użytek rozwijam je do: "jak cię czytam, tak cię widzę".
I na tym zakończę, jak życzył/a sobie ipaga.
:hut:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 19.11.2014 10:35

greenrs napisał(a):Skoro u nas można używać znaków chorwackich a nawet pisać cyrylicą, gdyby komuś się podobało, to można też za granicą używać polskich znaków. Wystarczy tylko chcieć.

Albo wiedzieć :wink:
Chociaż pewnie zaraz się dowiem, że chcieć=wiedzieć :mrgreen:

boboo napisał(a):Jest takie przysłowie: "jak cię widzą, tak cię piszą", na własny użytek rozwijam je do: "jak cię czytam, tak cię widzę".

Aż strach coś teraz napisać 8O :wink:

Mam jednak wrażenie, że wątek ten nie dotyczy pisowni, a jakoś przedziwnie poszedł w tym właśnie kierunku. :wink:
:papa:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czy warto jechać z rodziną lub znajomymi na wczasy - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone