napisał(a) Użytkownik usunięty » 16.11.2014 23:54
alias21 napisał(a):jara napisał(a):greenrs napisał(a):ipaga napisał(a):Nie robi mi tez zadnej roznicy gdy ktos uzywa obcych zwrotow (jak nie wiem o co biega, zawsze moge ''wyguglac'')...i ani przez mysl by mi nie przeszlo by to pietnowac i podciagac pod buractwo.
Nawet jestem niepocieszona, ze malo kto z userow uzywa greki czy laciny- moglabym byc madrzejsza gdyby ktos zmusil mnie takim sposobem do nauki

Samej z siebie mi sie nie chce
Skoro lubisz "guglać", poznawać nowe słowa i zmuszać się do nauki to sprawdź sobie dokładne znaczenie słowa "hipokryzja" bo widzę, że lubisz go używać a nie bardzo rozumiesz jego znaczenie
No i przydałaby się większa estetyka języka polskiego, który zawiera takie głoski (i litery) jak :ą, ę, ó itp. Mówi Ci to ktoś, kto na co dzień posługuje się gwarą... i nie jest to "hipokryzja"...
Może userka z zagranicy, a na tam kupionej klawiaturze alt ogonka nie zrobi.
To za granicą ogonków nie robią...

Za dwa tygodnie bede miala ogonki i kreseczki(jak odzyskam swoj laptop) .Tymczasem, moge tylko przeprosic, ze wyglada to niechlujnie.Sama czuje dyskomfort ich brakiem:(
Dlaczego uzylam slowa hipokryzja, juz spiesze z wyjasnieniem.
Skoro odezwal sie user Greenrs, ktory nie powinien poczuc sie ''wywolany do tablicy'' zasmiece watek jeszcze bardziej.
Otoz:
Maurycy pietnuje uzywanie slowa
holidej gdy tymczasem on sam nader swapliwie go wtraca( jak tez inne anglikanizmy).Czy zatem to nie przejaw hipokryzji?!
Poza tym...jeszcze jedna rzecz, do ktorej sie nie odnioslam:
Niezrozumiale dla mnie jest, ze uczenie sie chorwackiego (aby sie nim sprawnie poslugiwac na URLOPIE) jest osmieszane i w pewnym sensie degradowane.Ja wiem..przeciez sa rece
Do usera Raula tez mam ''ale''...jak tez do zalozyciela watku ...i do wszystkich, ktorzy przyklaskuja takiemu ''przypinaniu latek''.To tyle z mojej strony.
Filmikow nie bede komentowac, bo sa glupie i zrobione pod publike.