Prawdą jest , że drzewa oliwne mają coś w sobie , są jakby żywcem wyjęte z zaczarowanego lasu
Pozdrawiam
Piotr
.png)
.png)
Ja też. A w domu to im ni najlepiej....Beata W. napisał(a):Uwielbiam drzewa oliwne, szkoda, że u nas na nie za zimno
.png)
piekara114 napisał(a):Ja też. A w domu to im ni najlepiej....Beata W. napisał(a):Uwielbiam drzewa oliwne, szkoda, że u nas na nie za zimno
.png)
.png)
piotrf napisał(a):Te oliwki to młodziaki są, w Szwecji rośnie świerk pospolity , który liczy sobie 9 550 lat , w stanie Utah ( USA ) topole osikowe też mają po 9,5 tys. lat
![]()
Prawdą jest , że drzewa oliwne mają coś w sobie , są jakby żywcem wyjęte z zaczarowanego lasu![]()
Pozdrawiam
Piotr
.png)
piekara114 napisał(a):Ja też. A w domu to im ni najlepiej....Beata W. napisał(a):Uwielbiam drzewa oliwne, szkoda, że u nas na nie za zimno
.png)
.png)
ZytaS napisał(a):Stare drzewa oliwne mają swój klimat. W miejscowości Lun na wyspie Pag zwiedzaliśmy gaje oliwne obejmujące obszar około 24 ha (nie wszystko obeszliśmy), gdzie rośnie ponad 80 000 drzew oliwnych. Przeciętny wiek tych drzew oliwnych to 1200 lat, a najstarsze drzewo oliwne w Lunie liczy aż 1600 lat. Oliwka z Czarnogóry jak widać jednak starsza.
piotrf napisał(a):Te oliwki to młodziaki są, w Szwecji rośnie świerk pospolity , który liczy sobie 9 550 lat , w stanie Utah ( USA ) topole osikowe też mają po 9,5 tys. lat
![]()
piotrf napisał(a):Prawdą jest , że drzewa oliwne mają coś w sobie , są jakby żywcem wyjęte z zaczarowanego lasu![]()
Katerina napisał(a):piekara114 napisał(a):Ja też. A w domu to im ni najlepiej....Beata W. napisał(a):Uwielbiam drzewa oliwne, szkoda, że u nas na nie za zimno
Robiłam kilka podejść, czytałam,że w domu zniesie zimę bez problemu i ...nigdy mi się nie udało
piekara114 napisał(a):amatus1 napisał(a):piekara114 napisał(a):Rosną, rosną
Mozne je gdzies zobaczyc:)?
Zapraszam
.png)
renatalato napisał(a):Fajnie Aniu tak powspominać, my nie byliśmy przy meczecie, nawet nie wiedziałam że tam można wejść
renatalato napisał(a):Bardzo ładne masz fotki z oliwkami
.png)
travel napisał(a):Nie martw się Aniu - 10.09 na pewno będziecie mieli piękną pogodę
.png)
Aniu, ale amatus1 pytał się o laura, bo ja o nim pisałam, wcześniej BeataW. jego komentowała......krakusowa napisał(a):No proszępiekara114 napisał(a):Zapraszamamatus1 napisał(a):piekara114 napisał(a):Rosną, rosną
Mozne je gdzies zobaczyc:)?Beacie się udało
Powrót do Nasze relacje z podróży