Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Camping POD MASLINOM, Orasac

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tadekraus
Podróżnik
wi fi

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 14.07.2008 09:23

Armin napisał(a):Witam!
Ja z rodzinką przyjeżdżam 21 lipca ;-) Liczę na dobre, polskie towarzystwo. Camping mamy już zarezerwowany na 6 osób. Dwoje młodzieży, a reszta dorośli ;]
Czy jest na tym kempingu jakiś darmowy dostęp do WiFi?

Witam właśnie wruciłem od z orasacza w sobotę po dwutygodniowym byczeniu .
Na finałach euro bożo wyjął telewizor na zewnątrz , a jeżeli chodzi o neta to ma na zewnątrz wystawiony komputer i wywieszoną kartkę z ceną chyba 20 kun za godzinę ale kumplowi Bożo podał hasło i przez wifi połączył się z własnego laptopa , niestety w dalszych zakątkach kempu niedziałał tylko blisko recepcji :-( brak zasięgu
Trasa 86 przez Węgry z Orasacza do chorzowa przepisowo 17 godzin , super droga bez żadnych przeszkód .
do tych co pierwszy raz kuchenki elektryczne można wziąśc i używać do woli jak ktoś płaci z prąd
lodówki i gwa grille gratis można korzystać . grill elektr. po użyciu umyć
Uwaga: przed wyjazdem naliczyłem u Boża 9 samochodów z różnych części polski ...oblężenie polaków , paru francuzów , włochów, słoweńcy austryjacy
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 16.07.2008 02:05

tadekraus gdybys mogl to napsiz do mnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl jestem z Bytomia i mam pytanie do ciebie ale to nie zwiazane za bardzo z tematem. Pozdro
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 16.07.2008 19:03

Bozo potwierdził rezerwacje, wszystko już zakupione i spakowane, jeszcze tylko odebrać samochód i w sobotę ruszamy, w niedziele po południu jesteśmy na miejscu. Pozdrav
tadekraus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadekraus » 17.07.2008 06:32

Paweł i Kasia napisał(a):Bozo potwierdził rezerwacje, wszystko już zakupione i spakowane, jeszcze tylko odebrać samochód i w sobotę ruszamy, w niedziele po południu jesteśmy na miejscu. Pozdrav

Uwaga Bośnia i chercegowina i Czarnogóra trzeba mieć zieloną kartę , ja niemiałem ale czasem kontrolują na krótkim odcinku w Bośni
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 17.07.2008 12:48

tadekraus napisał(a):Uwaga Bośnia i chercegowina i Czarnogóra trzeba mieć zieloną kartę , ja niemiałem ale czasem kontrolują na krótkim odcinku w Bośni

fakt trzeba mieć, właśnie sie po nią wybieram
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 17.07.2008 17:17

Paweł i Kasia napisał(a):
tadekraus napisał(a):Uwaga Bośnia i chercegowina i Czarnogóra trzeba mieć zieloną kartę , ja niemiałem ale czasem kontrolują na krótkim odcinku w Bośni

fakt trzeba mieć, właśnie sie po nią wybieram

Zielona jest bezpłatnie - więc warto wziąć - chodźby dla świętego spokoju - po co tyle krzyku ?

Ps. widzimy się ok 28 w Oraszacu - Pozdrawiam !!!
ps2 i ta rakija .... :D
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 24.07.2008 07:11

Jacek L napisał(a):Ps. widzimy się ok 28 w Oraszacu

Jak zapytasz Boza o Pawła i jego harem to juž mnie znalazłeš.

Na razie jest kiepska pogoda, zimnawo, nie ma słonca i troche wieje. Za kilka dni ma sie poprawič. Pozdrawiamy.
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 25.07.2008 18:39

Paweł i Kasia napisał(a):Jak zapytasz Boza o Pawła i jego harem to juž mnie znalazłeš.

Na razie jest kiepska pogoda, zimnawo, nie ma słonca i troche wieje. Za kilka dni ma sie poprawič. Pozdrawiamy.

właśnie wyjeżdżamy :D mam nadzieję że pogoda będzie ok - na pewno się spotkamy .... do zobaczyska :D
Armin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Armin » 06.08.2008 18:25

Było bardzo ciepło, plaża nawet nam się podobała(oczywiście chodziliśmy na nogach:) ), kamping czysty, woda cały czas ciepła(no z jedną drobną awarią(?)), miękkie podłoże, więc łatwo wbić szpilki(gdzie indziej w HR trafialiśmy na same kamienie), obsługa miła.
No i jest tam aż za dużo polaków, którzy głównie chleją i hałasują(echh). No i te nieszczęsne tunele, dobrze, że w 2009 będzie już dobrze.

Ogólnie całkiem miło, ale za rok jedziemy już w inne miejsce ;)
matt77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) matt77 » 06.08.2008 21:04

Armin napisał(a):...No i jest tam aż za dużo polaków, którzy głównie chleją i hałasują(echh).

to prawda, że jest nas tam sporo. myślę, że niniejsze forum jest dla tego kempingu najlepszą reklamą.

co do niewłaściwego zachowania się naszych rodaków, to proponuję nieco spuścić z tonu. jak pojedziesz na kamp, gdzie królują węgrzy (np. w okolicach Senj i Sv. Juraj) usłyszysz i węgierskiego rapa i ich krzyki, a nawet zobaczysz paru madziarów torsjujących gdzieś na boku... i chyba po zachowaniach kilku osób nie wyrobisz sobie zdania co do kilkumilionowego narodu???? to samo można powiedzieć o niemcach, czy czechach

jeżdżę trochę po europejskich kempingach i napatrzyłem się na żenady różnej proweniencji (kto widzał młodego brytola, ten wie, o czym piszę :wink: ). robienie bydła nie ma narodowości.

pod maslinom na kilka polskich ekip jedna miała eksces nocny (pokłócili się i obsługa musiała zareagować). poza tym bardzo miło. ludzie mówią sobie "dzień dobry" (pozdrawiam sąsiedzką rodzinę z Hondą kombi na braniewskich numerach), wymienią się kilkoma uwagami przy myciu garów. słowem myślę, że zachowaniem nie odstępujemy od standardu, a wszelkie wpadki naszych rodaków bardziej bierzemy do siebie, niż miejscowi. proponuję zdrowsze podejście, bez zbędnych kompleksów
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.08.2008 07:25

reklama? ależ skąd :D
Obrazek
buraków można spotkać wszędzie...
Kurcze jeszcze jakieś 345 ddw :(
Internet na stoliczku przy recepcji za jakieś śmieszne pieniądze
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 09.08.2008 07:31

JacYamaha napisał(a):Internet na stoliczku przy recepcji za jakieś śmieszne pieniądze

no nie taki tani ten internet jak by ktoś musiał godzinkę dziennie przysiąść
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.08.2008 10:14

Paweł i Kasia napisał(a):no nie taki tani ten internet jak by ktoś musiał godzinkę dziennie przysiąść

a kto Ci każe na wakacjach w necie siedzieć :wink:
Sprawdzenie poczty, wysłanie kilku zdjęć, pogoda, ciekawe miejsca w okolicy i tyle...
mflaku
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 15.08.2008 15:43

A ja mam pytanie odnosnie placenia za namiot, mamy dylemat czy zabrac 3 namioty (2 osobowe) czy lepiej jeden wielkszy na 6 osob, i tu moje pytanie czy za ten 6 osobowy zaplace wedlug cennika jako jeden namiot czy wiecej?
Robert Baran
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert Baran » 16.08.2008 13:01

mflaku napisał(a):A ja mam pytanie odnosnie placenia za namiot, mamy dylemat czy zabrac 3 namioty (2 osobowe) czy lepiej jeden wielkszy na 6 osob, i tu moje pytanie czy za ten 6 osobowy zaplace wedlug cennika jako jeden namiot czy wiecej?

Wróciliśmy tydzień temu z Pod masliny i w cenniku nie jest wyróżnione jaki namiot. sztuka to sztuka. jednak pewnie można liczyć na jakiś upust końcowy i obowiązkową buteleczkę rakiji przy płaceniu na końcu. ceny są na tyle małe,że nie ma co kombinować.Warto jednak zrobić rezerwację,żeby się nie zdziwić brakiem miejsca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Camping POD MASLINOM, Orasac - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone