.png)
FUX napisał(a):CO sugeruję raz, a konkretnie.
Od pica magistrala do rozdzielni, a dalej wężami do grzejników z radiatorami i głowicami termoregulacyjnymi. Temperatura Ci na piecu spadnie, zużycie paliwa zmniejszy.
Ogarniasz całą kondygnacje.
Na raty nie rob, bo g... z tego będzie, a dokladnie to wyrzucone pieniądze!
.png)
.png)
.png)
.png)
maniust napisał(a):santosz nie żebym się czepiał , nie Broń Bożesz ! .....ale jak się dobrze przyjrzeć na zdjęciach to miejscami kafeleczki są troszku nierówno położone![]()
.png)
FUX napisał(a):Rodzaj paliwa jest bez znaczenia; górne/dolne spalanie. Lepiej mial z wentylatorem i zapalanie od góry. Piec chodzi na ca. 50-55 st.C Otwarta/zamknięta nie ma nic do rzeczy. Wymuszony obieg? Tym lepiej. I tak musisz zrobić otwór w baniaku wyrównawczym i przelew.
Dodatkowo na zasilaniu, w razie braku energii, krótki obieg do wyrównawczego.
Wąż plastikowy z rdzeniem Al + peszel lub izolacja. Puść w podłodze, jeżeli będziesz ją ocieplał.
.png)
.png)
ADAMOS II napisał(a):Pytałem o kabinę ,bo się do takiej przymierzam.Tylko jest ich tyle na rynku- a opinii o nich jeszcze więcej.Dlatego pytam, bo nie sztuka kupić,zmontować a potem kląć iwysłuchiwać czegoś w rodzaju-"a nie mówiłam!!!"
.png)
FUX napisał(a):Drewno=wysoka temp. na piecu, gdyż zanieczyścisz smółką komin!
A czy namowiłem Cię do ukladu zamkniętego?
do ciepłej wody ma znaczenie wielkość bojlera.
Po co 70 st i lanie zimnej, skoro można w dużym bojlerze mieć 45-50
Bardziej efektywne jest oddawanie ciepła na grzejniku, niż na nie osloniętej rorze, np. z miedzi, notabene drogiej.
.png)
santosz napisał(a): Tak wiem, tylko czy 55st na piecu ogrzeje wodę w bojlerze do 45-50stopni? poza tym sa jeszcze mury które mają pełno wilgoci a rury przy scianach jednak trochę suszą ...
mirko napisał(a):santosz napisał(a):arturac napisał(a):w łazience gniazdka na wysokości minimum 1,4 metra, osprzęt bryzgoszczelny a wszystkie puszki poza pomieszczeniem. Przy wilgotności 100% można nie wyjść z łazienki jak kogoś dolnie
długo łazienkę robiłeś?
Noo, tego z tymi gniazdkami to nie wiedziałem - i właśnie po to załozyłem ten temat - dzieki za info.
łazienka - całe 4 tygodnie - niestety długo ale...sampotem wrzuce kolejne fotki ...no bo remontów troszke było....
Przepisy:
Zgodnie z przepisami gniazdka należy instalować w bezpiecznej odległości od wanien czy kabin prysznicowych ; minimum 60 centymetrów. Osprzęt elektryczny należy też instalować na odpowiedniej wysokości nad podłogą ; włączniki oświetlenia na wysokości 1,4 metra nad podłogą, gniazda elektryczne 230V ; 1,2 metra nad podłogą, oprawy oświetleniowe ; 2,0 metra.
.png)
FUX napisał(a):Sprawdź, zobacz!
Na wilgoć temperatura nie za wysoka i SPRAWNA WENTYLACJA!!!!
Warunek, że izolacja pionowa i pozioma jest bez zarzutu!
.png)
ADAMOS II napisał(a):Santosz, nie ciągniesz płytek do sufitu?
santosz napisał(a):Żonie nie podobają sie płytki do sufitu [...]
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.