Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bohater w swoim domu - czyli temat dla majsterkowiczów

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.03.2011 12:15

hepik napisał(a):Ścianka w salunie ;)
Obrazek

Błąd podstawowy-przycinanie w piwnicy,pył dotarł na I piętro.Usprawiedliwienie-pogoda uniemożliwiła przycinania na świeżym powietrzu.
Mimo to,efekt rekompensuje sprzątanie ;)

Zdjęcie z NK usunięte :(

EDIT: O już jest :D

EDIT2: Co to za kamień bo fajny.... chyba mam taki sam lub podobny...
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 24.03.2011 12:55

hepik napisał(a):Ścianka w salunie ;)
Obrazek

Błąd podstawowy-przycinanie w piwnicy,pył dotarł na I piętro.Usprawiedliwienie-pogoda uniemożliwiła przycinania na świeżym powietrzu.
Mimo to,efekt rekompensuje sprzątanie ;)

Zdjęcie niewidoczne...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2011 14:53

Leszek Skupin napisał(a):
EDIT2: Co to za kamień bo fajny.... chyba mam taki sam lub podobny...[/color][/i][/b]

Z tym kamieniem to bym nie przesadzał,raczej 90% gipsu. ;)
Decyzja była dosyć spontaniczna.Gdybym rozpoznał temat raczej bym poszedł w drozszy o te 5 dych na metrze ale bardziej prawdziwy.
Choć na ścianie specjalnie różnicy nie widać ;)
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 24.03.2011 15:19

Wyrażę tylko swoje subiektywne zdanie - nie podoba mi się czerwona cegła na kominku, nie pasuje do kamienia lepszy byłby jakiś piaskowiec albo kamień w stylu tego na ścianie - poza tym bardzo mi sie podobaja takie ściany - powinieneś pomyśleć o ładnej grze swiateł na tej ścianie...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2011 19:46

Jestem w stanie sie zgodzić.
17 lat temu ,a wtedy był wybudowany,widocznie były inne "tryndy" a i inne mozliwości niz dzisiaj. ;)
Pomyślę.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2011 22:56

ja sam wynoszę śmieci,,, :P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2011 23:02

santosz napisał(a):Wyrażę tylko swoje subiektywne zdanie - nie podoba mi się czerwona cegła na kominku, nie pasuje do kamienia lepszy byłby jakiś piaskowiec albo kamień w stylu tego na ścianie - poza tym bardzo mi sie podobaja takie ściany - powinieneś pomyśleć o ładnej grze swiateł na tej ścianie...

santosz, wielki szacun, Twoja łazienka wygląda bardzo ładnie, tylko proszę Cię, zrób coś z elektyką, bo z tego co widzę to gniazdka masz trochę za nisko jak na łazienkę, i te przedłużacze!!!Chłopie, jak Cię prąd dolnie to kto za Ciebie będzie na cro.pl posty pisał?:)
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 24.03.2011 23:28

arturac napisał(a):
santosz napisał(a):Wyrażę tylko swoje subiektywne zdanie - nie podoba mi się czerwona cegła na kominku, nie pasuje do kamienia lepszy byłby jakiś piaskowiec albo kamień w stylu tego na ścianie - poza tym bardzo mi sie podobaja takie ściany - powinieneś pomyśleć o ładnej grze swiateł na tej ścianie...

santosz, wielki szacun, Twoja łazienka wygląda bardzo ładnie, tylko proszę Cię, zrób coś z elektyką, bo z tego co widzę to gniazdka masz trochę za nisko jak na łazienkę, i te przedłużacze!!!Chłopie, jak Cię prąd dolnie to kto za Ciebie będzie na cro.pl posty pisał?:)

przepalił mi się kabel pod płytkami, stad mam wyłączone z uzytku dwa gniazdka i zostało mi jedno - szkoda pruć scian wiec na razie rozwiazanie doraźne.
Jesienia biore się za centralne wiec kując rury zrobie reszte....
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.03.2011 23:35

santosz napisał(a):
arturac napisał(a):

przepalił mi się kabel pod płytkami, stad mam wyłączone z uzytku dwa gniazdka i zostało mi jedno - szkoda pruć scian wiec na razie rozwiazanie doraźne.
Jesienia biore się za centralne wiec kując rury zrobie reszte....

w łazience gniazdka na wysokości minimum 1,4 metra, osprzęt bryzgoszczelny a wszystkie puszki poza pomieszczeniem. Przy wilgotności 100% można nie wyjść z łazienki jak kogoś dolnie :)

długo łazienkę robiłeś?
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 25.03.2011 07:43

arturac napisał(a):w łazience gniazdka na wysokości minimum 1,4 metra, osprzęt bryzgoszczelny a wszystkie puszki poza pomieszczeniem. Przy wilgotności 100% można nie wyjść z łazienki jak kogoś dolnie :)

długo łazienkę robiłeś?

Noo, tego z tymi gniazdkami to nie wiedziałem - i właśnie po to załozyłem ten temat - dzieki za info.
łazienka - całe 4 tygodnie - niestety długo ale...sam :D potem wrzuce kolejne fotki ...no bo remontów troszke było....
ADAMOS II
Cromaniak

Postnapisał(a) ADAMOS II » 25.03.2011 07:53

Santosz, nie ciągniesz płytek do sufitu?

pytanie:
jak Ci się sprawuje ta kabina?
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 25.03.2011 07:59

Żonie nie podobają sie płytki do sufitu, poza tym wiedziałem że w planie bedzie centralne a to wiaże sie z kuciem, rury, grzejnik więc zostawione też w zwiazku z ogrzewaniem, nie wykluczam na dwóch ścianach od kabiny pociagnięcia płytek - zapas kupiony
Kabina - jestem na razie zadowolony choć - trudno w niej wyregulować wodę - albo za gorąca albo za zimna - wydawałoby się że sprawa prosta.
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 25.03.2011 08:01

santosz napisał(a):
arturac napisał(a):w łazience gniazdka na wysokości minimum 1,4 metra, osprzęt bryzgoszczelny a wszystkie puszki poza pomieszczeniem. Przy wilgotności 100% można nie wyjść z łazienki jak kogoś dolnie :)

długo łazienkę robiłeś?

Noo, tego z tymi gniazdkami to nie wiedziałem - i właśnie po to załozyłem ten temat - dzieki za info.
łazienka - całe 4 tygodnie - niestety długo ale...sam :D potem wrzuce kolejne fotki ...no bo remontów troszke było....

Przepisy:

Zgodnie z przepisami gniazdka należy instalować w bezpiecznej odległości od wanien czy kabin prysznicowych ; minimum 60 centymetrów. Osprzęt elektryczny należy też instalować na odpowiedniej wysokości nad podłogą ; włączniki oświetlenia na wysokości 1,4 metra nad podłogą, gniazda elektryczne 230V ; 1,2 metra nad podłogą, oprawy oświetleniowe ; 2,0 metra.

:roll:
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 25.03.2011 08:03

CO sugeruję raz, a konkretnie.
Od pica magistrala do rozdzielni, a dalej wężami do grzejników z radiatorami i głowicami termoregulacyjnymi. Temperatura Ci na piecu spadnie, zużycie paliwa zmniejszy.
Ogarniasz całą kondygnacje.
Na raty nie rob, bo g... z tego będzie, a dokladnie to wyrzucone pieniądze!
santosz
Cromaniak

Postnapisał(a) santosz » 25.03.2011 08:04

mirko napisał(a):Przepisy:

Zgodnie z przepisami gniazdka należy instalować w bezpiecznej odległości od wanien czy kabin prysznicowych ; minimum 60 centymetrów. Osprzęt elektryczny należy też instalować na odpowiedniej wysokości nad podłogą ; włączniki oświetlenia na wysokości 1,4 metra nad podłogą, gniazda elektryczne 230V ; 1,2 metra nad podłogą, oprawy oświetleniowe ; 2,0 metra.

:roll:

Patrzcie - nieświadomie mam...wszystko zgodnie z przepisami, tylko teraz ten przedłużacz tak wygląda ale gniazdko jest ok... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Bohater w swoim domu - czyli temat dla majsterkowiczów - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone