Tym razem co do złotówki nie mając odłożone nic na kolejny miesiąc wybieramy się wspólnie z moim mężczyzną i dwójką wspólnych znajomych na HVAR, nie żałuje, wręcz nie mogę się doczekać powrotu do Chorwacji. To już nasz trzeci wyjazd do Cro.
Tym razem zdecydowaliśmy się na wyspę Hvar, a dokładniej na miasto Stari Grad.
Nocleg zarezerwowany w trzech miejscach. 7 noclegów na Hvarze , 2 noclegi w samym centrum Zadaru i jeden ostatni nocleg przy jeziorach Plitwickich.
Co w planach? Na pewno zwiedzić wyspę Hvar, odszukać piękne plaże, dużo chodzić i jak najwięcej zobaczyć. Nie lubię, a nawet nie mogę wylegiwać się plackiem na plaży. Obiecałam , że w tym roku nieco odpuszczę i nie zrobię całych 10 dni tak aktywnych jak dwa lata temu, ale z pewnością będę chciała zobaczyć jak najwięcej.
W tym roku jednak jadę do Chorwacji nie do końca zdrowa , zdiagnozowano u mnie zespół jelita drażliwego, więc jest troszkę stresu i trochę niepewności jak to tym razem będzie.Czy wolno mi będzie cokolwiek zjeść na mieście ? . Mimo to jestem pełna nadziei, że sam fakt wyjazdu sprawi , że nie będzie czasu na zmartwienia.
Nie mamy do końca ustalonych miejsc do zwiedzania, ale myślę, że już po przyjeździe wszystko zacznie się układać i planować
Na Plitwice chcemy poświęcić cały dzień i chociaż odwiedziliśmy park 4 lata temu, to mamy niedosyt zwiedzania ( wtedy wybraliśmy najkrótszą trasę ) Tym razem chcemy wybrać najciekawszą i długą trasę by wyciągnąć jak najwięcej wspomnień z tego magicznego miejsca. Rozważamy nadal jaką się kierować.
Ubezpieczenie wykupione, EKUZ w kieszeni czas wyruszać za kilka dni w długą drogę .
Planowy wyjazd autem 20.08 w godzinach popołudniowych : TRASA KŁODZKO- CZECHY- AUSTRIA- SŁOWENIA- CHORWACJA
Powrót 31.08 późne godziny nocne
Relacja z podróży będzie się pojawiać sukcesywnie po naszym powrocie. Pierwszy post z wyjazdu ukaże się więc na początku września.
Zapraszam do lektury i spędzenia z nami tych "grzesznych" przygód

.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
.png)