Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Ciovo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 19.04.2011 18:07

Witam kochane Polki i Polakow.
Ciovo z polnocnej stroni jest rozkopane. Buduja nadal kanalize. W Mastince ponizej hoteli Sveti Kri buduje sie restauracja z pokojamy na gurze, jak dla mnie jak belka w oko....W hotelu w piwnici zostal otwarti nowy sklep Tommy. Czeresznie jusz przekwitle. Jest coraz cieplej. Pierwszi turisci z skandinawy jusz sa. My mamy pierwszich na dlugi wikend majowy. Ciekawe czy temperatu ra morza dogoni 20 stopni w tym roku. Na razie jest 15. Pozdrawiam
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 19.04.2011 18:27

Leon napisał(a):Witam kochane Polki i Polakow.
Ciovo z polnocnej stroni jest rozkopane. Buduja nadal kanalize. W Mastince ponizej hoteli Sveti Kri buduje sie restauracja z pokojamy na gurze, jak dla mnie jak belka w oko....W hotelu w piwnici zostal otwarti nowy sklep Tommy. Czeresznie jusz przekwitle. Jest coraz cieplej. Pierwszi turisci z skandinawy jusz sa. My mamy pierwszich na dlugi wikend majowy. Ciekawe czy temperatu ra morza dogoni 20 stopni w tym roku. Na razie jest 15. Pozdrawiam

Witaj
Oooo a my tam będziemy w lipcu, własnie w Mastrince :( a to znaczy, ze czeka nas plac budowy :? no to będziemy śmigać na plażę po drugiej stronie wyspy, albo daleko za Mastrinkę jak rok temu :wink: chyba nic nas nie zniechęci jednak byle cieplutko było :D

pozdrawiam
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 30.05.2011 09:19

Uważam, że każde miejsce jest fajne po warunkiem, że ma się ze sobą dobrane towarzystwo. W zeszłym roku Orebić, masa ludzi, plaża brudna no ale bulwar do spacerowania byl, knajpki z muzyką na żywo, stragany z chińszczyzną. Fajnie było ale plażować jeździliśmy do Duby albo do Divnej. W tym roku senne Slatine ale w cztery rodziny na pewno wieczorami nie będziemy się nudzić. Zaznaczam, iz nie jesteśmy z tych "głośnych Polaków", kilka razy proszono nas nawet (sic!) o zgłośnienie muzyki bo tak się wszystkim podobała, oczywiście chorwacka muza z wrzuta.pl. No i Trogir, który gdy go zwiedzałam po raz pierwszy nazwałam chorwackim Krakowem. Coś za coś.
Ale bardzo dobrze, że piszecie o minusach Slatine (wieczorne nudy) bo każdy może wiedzieć czego sie spodziewać. Ja na wieczór planuję właśnie wypady do Trogiru bo i upał nie doskwiera i miasto nocą niesamowite. A w dzień znajdziemy sobie jakąś kameralną i czystą plażę nie będąc skazanym na głośne tłumy.
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 30.05.2011 10:10

WITAM WSZYSTKICH!
MY TEZ W TYM ROKU W LIPCU WYBIERAMY SIĘ DO MASTRINKI MAM NADZIEJĘ ŻE REMONT ZAKOŃCZY SIE DO LIPCA.PROSZĘ O INFO MIEJSCOWYCH JAK SIĘ MA TA SPRAWA Z REMONTEM BUDOWĄ KANALIZACJI.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.05.2011 10:18

ARTUR_KOLNICA napisał(a):WITAM WSZYSTKICH!
MY TEZ W TYM ROKU W LIPCU WYBIERAMY SIĘ DO MASTRINKI MAM NADZIEJĘ ŻE REMONT ZAKOŃCZY SIE DO LIPCA.PROSZĘ O INFO MIEJSCOWYCH JAK SIĘ MA TA SPRAWA Z REMONTEM BUDOWĄ KANALIZACJI.

Proszę wyłączyć caps look'a - witając, informując i pytając nie trzeba krzyczeć. :wink:
Adi'x
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adi'x » 30.05.2011 10:52

W tym roku pierwszy raz do Chorwacji i to do Slatine :) Mam nadzieje że poznam jakiegoś cromaniaka :D pozdr
kobieta32
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kobieta32 » 30.05.2011 19:28

Hmmm, my też w lipcu będziemy w Mastrince i wygląda na to że w bedzie tam dosyć wysoko - na mapie to jest od od strony Trogiru po prawej zaraz na poczatku Mastrinki - ale jednym z ostatnich rzędów zabudowań:)
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 30.05.2011 20:32

Ja wyjeżdżam na Ciovo za trzy dni, do morza będziemy mieli kilka metrów.
Lutenet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lutenet » 31.05.2011 19:40

jaro1959 napisał(a):Ja wyjeżdżam na Ciovo za trzy dni, do morza będziemy mieli kilka metrów.

To po powrocie zdaj świeżutką relację co i jak na CIOVO, bo my za 3tyg wyruszamy do Okruga :)

Pozdr
plotas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) plotas » 31.05.2011 21:59

Tak tak ,mi pozostało czekać do września.Put Diruna to ulic na której będę wypoczywał.Taras na południe ,już nie mogę się doczekać.Pozdrawiam Wszystkich Cromaniaków. :lol:
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 19.06.2011 19:52

Napiszę jak Cezar: byłem , zobaczyłem, wróciłem. Pogoda idealna, jeszcze bez wielkich upałów, woda cieplejsza niż w Bałtyku w środku sezonu, ryby pychota, rakija dobra (panie chwaliły wino nalewane do butelek w malutkiej konobie). Ruch samochodowy jeszcze był niewielki, dopiero wyjeżdżając pierwszy raz staliśmy w korku na moście ok. 10 minut.

Widok z naszego tarasu

Obrazek
By jaro19591 at 2011-06-19

Obrazek
By jaro19591 at 2011-06-19
gosiulek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiulek » 01.07.2011 19:36

pięknie! :mrgreen:

w której części Ciovo byliście?
Melka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Melka » 02.07.2011 14:02

A może ktoś poleci fajną miejscowość na Ciovo,dla rodzinki z dzieckiem 2 latkiem ?
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone