Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wrześniowy Hvar

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
megidh
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) megidh » 24.10.2016 12:36

Roxi napisał(a):Obrazek[/url]

Fajne te palmy. To prawie park palmowy. Jeszcze nie widziałam czegoś takiego w Cro.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 24.10.2016 17:38

CROnikiCROpka napisał(a):Utwierdzam sie w przekonaniu, że Vis to dobry kierunek na urlop :)

Jak najbardziej. Spędziliśmy tam krótką chwilę, ale Vis mi się spodobał. Reszta wyspy też na pewno jest piękna. :)

007man napisał(a):Dziękuję (i pewnie nie jestem w tym odosobniony), że zabraliście nas ze sobą w tak fantastyczną podróż :D
Każda część Twojej relacji inna...; jedna ciekawsza od drugiej; można się pogubić w takiej dawce wrażeń :wink:
Nie pozwolisz nudzić się ani przez chwilę :D

Dzięki. :)
Bardzo mi miło, że relacja się podoba.

Hercklekot napisał(a):Fajnie pooglądać Vis, tęsknię za tą wyspą, bo to nasze ostatnie Chorwackie wspomnienie - ale że pontonem się wypuścicie ufff pistolety! :lol:

A ja mam nadzieję, że kiedyś uda nam się spędzić na Visie trochę więcej czasu. :)

dhmegi napisał(a):Fajne te palmy. To prawie park palmowy. Jeszcze nie widziałam czegoś takiego w Cro.

Wyglądało to rzeczywiście bardzo fajnie. :)
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 24.10.2016 17:43

WOW 80km gumiakiem szacun :D
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.10.2016 07:26

figusek napisał(a):WOW 80km gumiakiem szacun :D

Trochę się płynęło. ;)
ajdadi
AJDADI

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 25.10.2016 07:59

Roxi napisał(a):Tylko, że moja panika pojawiła się mniej więcej w połowie drogi, więc powrót na Hvar zająłby tyle samo czasu, co dopłynięcie na Vis. Wybór był w sumie prosty. ;)

Dobra kalkulacja położenia... :wink: :papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.10.2016 09:37

Poniedziałek ciąg dalszy- kończymy spacer muzycznym promem i krótkie plażowanie.

Lody zjedzone, idziemy dalej.
Gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał nad tym, czy na Vis zabrać ze sobą namiot, to proszę- oto odpowiedź: ;)

Obrazek

Spacerując wzdłuż portu zauważamy, że coś zaczyna się dziać. Po pierwsze do Visu wpływa prom...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

... po drugie jest to bardzo wesoły prom, bo na górnym pokładzie orkiestra wygrywa skoczne melodie.

Obrazek

Obrazek

Z kolei na lądzie inna orkiestra muzycznie odpowiada. :)

Obrazek

Obrazek

Przez chwilę przyglądamy się temu wszystkiemu, bo jak zaczęły strzelać korki od szampana to zrobiło się wesoło. ;)

Obrazek

W końcu ładujemy się do Uninurka i ruszamy w drogę powrotną. Szkoda, że nie daliśmy rady pójść do fortu, ale... woleliśmy wracać puki Jadran był w miarę łaskawy. ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zanim jeszcze ruszymy na pełne morze nakarmimy Uninurka. :)

Obrazek

Teraz możemy już ruszać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po wypłynięciu z zatoki okazało się, że Jadran zaczął nawet mocno falować. :roll:
Obraliśmy najkrótszą trasę na Hvar, czyli w stronę Piekielnych Wysp. Fale były na tyle duże, że pierwsze zdjęcie z drogi powrotnej mamy dopiero z okolic wysp. ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trochę nami porzucało, więc chcieliśmy gdzieś na chwilę odpocząć. Poszukiwania czas zacząć. ;)
Jakoś nie mieliśmy ochoty na bar, ale bardziej na plażę i chwilę leżakowania. Na szczęście długo nie musieliśmy czekać. Nie wiem jakim cudem, ale Arturo wypatrzył taki kawałek plaży. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plaża może nie należała do najczystszych, ale przydała nam się chwila na rozprostowanie kości. :)

Obrazek

Obrazek

A w oddali Hvar. ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po krótkim odpoczynku konarową plażę zostawiamy za sobą. ;)

Obrazek

Już bez przygód, postojów i niespodzianek płyniemy do Jagodnej.

Obrazek

Trasa wycieczki wyglądała tak:

Obrazek

Jeżeli uda nam się być na Hvarze też w przyszłym roku to chyba powtórzymy ten wypad. Tym razem jednak trochę dłużej pokręcimy się po Visie. ;)

Aleeee to jeszcze nie koniec poniedziałkowych odcinków. ;) Zapraszam na Vrboską i Jelsę.
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 25.10.2016 10:37

Vis super, a jak jeszcze niedługo ma być Jelsa to już przebieram nóżkami w oczekiwaniu :)
kw
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kw » 25.10.2016 11:33

Roxi napisał(a):Poniedziałek ciąg dalszy- kończymy spacer muzycznym promem i krótkie plażowanie.

Lody zjedzone, idziemy dalej.
Gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał nad tym, czy na Vis zabrać ze sobą namiot, to proszę- oto odpowiedź: ;)

Obrazek

Jeszcze jedna uwaga.
Spod Studenca pieszo do fortu się nie dojdzie w 20 minut. Chyba że biegiem.
My spod hotelu Issa szliśmy około pół godziny, a to cały czas pod górę.
Dochodzą jeszcze postoje na fotografowanie pięknych krajobrazów, np.

Obrazek
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 25.10.2016 16:14

Roxi napisał(a): Doszły mnie słuchy, że to była chyba ostatnia szansa na taki przejazd, bo mają uczynić ją normalną drogą przejazdową.
Dla mieszkańców to pewnie byłoby spore ułatwienie, dla mieszkańców i właścicieli samochodów, które nie mieszą się w tunelu Pitve, ale dla takich przeciętnych turystów jak my... to chyba szkoda. ;) Ot takie plotki usłyszałam, ile w nich prawdy to się dopiero okaże.

O, to akurat wspaniele :mrgreen: Nie wiem dlaczego niby jeżdżenie po szutrze jest aż taką atrakcją :roll: :wink:

A tak co do Jelsy i St. Gradu do się właśnie zastanawiam, gdzie zakotwiczyć w przyszłym roku....
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 25.10.2016 16:56

CROnikiCROpka napisał(a):Vis super, a jak jeszcze niedługo ma być Jelsa to już przebieram nóżkami w oczekiwaniu :)

O Jelsie już coś tam wspominałam w którymś z wcześniejszych odcinków. ;) Ta Jelsa będzie typowo jedzeniowym wypadem. :)

kw napisał(a):Spod Studenca pieszo do fortu się nie dojdzie w 20 minut. Chyba że biegiem.
My spod hotelu Issa szliśmy około pół godziny, a to cały czas pod górę.
Dochodzą jeszcze postoje na fotografowanie pięknych krajobrazów, np.

To dobrze, że się nie upierałam żeby tam pójść. ;) Widoki rzeczywiście piękne!

ruzica napisał(a):O, to akurat wspaniele :mrgreen: Nie wiem dlaczego niby jeżdżenie po szutrze jest aż taką atrakcją :roll: :wink:
A tak co do Jelsy i St. Gradu do się właśnie zastanawiam, gdzie zakotwiczyć w przyszłym roku....

Hmmm no w sumie ja już parę razy tą drogą jechałam, więc szutrowe doznania zaliczone. ;)
I Jelsa i St. Grad ładne więc każdy wybór będzie dobry, a najlepszy to Ivan Dolac, Zavala albo Jagodna. :mrgreen:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.10.2016 17:33

Roxi napisał(a):Gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał nad tym, czy na Vis zabrać ze sobą namiot, to proszę- oto odpowiedź: ;)

I to jest, jedyna chyba, wada Visu. :(

Choć niedaleko Komiży jest taki dziki camping. :)

pzdr :wink:
maranka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maranka » 25.10.2016 18:43

Roxi, świetna wycieczka, gratuluję Wam odwagi! Ja bym się tak pewnie nie odważyła... Vis piekny, stacjonowaliśmy z mężem rok temu w Milnej, która jest świetną bazą wypadową na wycieczki pontonowe, bardzo przyjemne wysepki w okolicy... :wink:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 25.10.2016 19:36

ufff 80km ,przyznam że aż choroby morskiej dostałam siedząc i oglądając zdjęcia :mrgreen:
a poważnie, super wycieczka i fajne miejsce na odpoczynek z Hvarem w tle :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 25.10.2016 20:04

Dziewczyno, jaką Ty masz świetną figurę :!:
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 25.10.2016 20:19

Ten kto pływa w odmętach morskich ma super figurę... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wrześniowy Hvar - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone