Warszawa-Autostrada-Mureck-Lenart-Ptuj-Chorwacja
Tak off top. Jestem inżynierem budownictwa. Myślicie, że mogę wziąć kamizelki z firmy, w której pracuje? Będzie nazwa firmy, ale niemiecka, więc może dojdzie mi +2 do respektu w Austrii jak coś
.png)
.png)
Vobo napisał(a):Co powiesz na temat takiej trasy? Omijam autostradę w Słowenii
.png)
dids76 napisał(a):Vobo napisał(a):Co powiesz na temat takiej trasy? Omijam autostradę w Słowenii
Według mnie chyba najszybsza/najlepsza trasa. Na raz około 15 godzin (bez korków) do Trogiru, lepiej z noclegiem gdzieś po drodze, np Graz
.png)
.png)
Agula81 napisał(a):Witam, orientuje się ktoś czy przejazd przez Częstochowę 16 sierpnia ze względu na uroczystości na Jasnej Górze będzie utrudniony? Mimo że święto 15 sierpnia, ale ze względu na weekend dużo osób pewnie zostanie dłużej. Pozdrawiam
.png)
ogi napisał(a):Witam.
15.08 wyruszam na Krk z Warszawy. Jak najlepiej jechać google podpowiada żeby skorzystać z autostrag di jechać Warszawa - Częstochowa - Ostrava - Wiedeń - Graz ( w okolicy planuję nocleg) - Maribor - Zagrzeb - Krk.
I tu mam kilka pytań. Niedawno jechałem z W-wy do Ustronia droga całkiem ok. Czy rnicę przekraczać w Cieszynie czy lepiej w Goryczkach?

.png)
Lednice napisał(a):Czemu Cieszyn![]()
![]()
Najwygodniej jest teraz pojechać na Gliwice i Ostrawę![]()
Gorzyczki to tylko punkt na mapie, na tej trasie.
W Gorzyczkach na autostradzie NIGDY NIE BYŁO przejścia granicznego. Kiedy otwarto na tym odcinku autostradę, Polska i Czechy były już w strefie Schengen![]()
Od początku był to tylko punkt na mapie
.
Jadąc na Krk warto pojechać na Lublanę i potem skręcić na Rijekę, uniknie się korków koło Zagrzebia i na granicy Słowenii z Chorwacją w Macelj.
Warto wykupić winietę słoweńską
.png)
robertms napisał(a):Slowenia super widoki, a paliwo najdrozsze w Austrii.
.png)
ogi napisał(a):A jaki jest realny czas przejazdu z Warszawy.
Nawigacja i np. google maps określają do na około 12, 5 h.
Jak jest naprawdę?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi