Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Typujemy wynik meczu Niemcy-Polska

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.06.2008 06:14

Byłem optymistą i liczyłem na remis ale Niemcy pokazali swoja klasę , cudu nie było i meczu nie wygraliśmy. Trochę wkurzały mnie wypowiedzi dziennikarzy o płaczącym Podolskim po strzeleniu nam bramek, ja jakoś tego nie widziałem, jak zwykle sprawozdawcy ubarwiają mecz chcąc wzbudzić sensację.
We wcześniejszym meczu liczyłem na więcej od Chorwatów, jakoś nie było dużej różnicy w grze między piątą a osiemdziesiąta którąś drużyną w rankingu czyli Austrią.
Wyglądało na to, że Chorwatom brakło sił w ostatnich dwudziestu minutach a zespół z Austrii nie jest taki zły.
Obie jednak drużyny są do ogrania i mam nadzieję, że uda nam się wyjść z grupy :wink: oby.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2008 06:23

Iwona_PB napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):
t.kurzy napisał(a):Ale chociaż jest polski akcent - Podolski .... jak by nie patrzeć to polak jak na razie strzelił dwa gole ...

Wolałbym nie mieć takiego akcentu :twisted: :cry: :twisted:
Jak dla mnie........mieszane uczucia, z przewagą tych negatywnych :cry:

no, ale co? miał nie strzelać?

Miał bo za to mu płacą ale nie to miałem na myśli.............
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 09.06.2008 06:31

Rysio napisał(a):Jestem optymistą i obstawiam, że Polacy strzelą 2 bramki a Niemcy ani jednej. Pierwszą strzeli Klose a drugą Podolski :mrgreen: :papa:

Rysio był najbliżej;-)) nie dość że poprawnie wytypował wynik to jeszcze zapodał strzelca bramek :lol: Tylko z Klose mu nie wyszło;-) :papa:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 09.06.2008 06:40

ehh...ja jednak zgodzę się z Borkiem i Kołtoniem, można było więcej oczekiwać po Żurawskim, Smolarku czy Krzynówku. Niestety im mecz nie wyszedł...nie zgodzę się też do końca, że ten nasz mecz był lepszy od tego 2 lata temu, o ile mnie pamięć nie zawodzi, wtedy mieliśmy więcej sytuacji. Wczoraj tylko 2-3 i to takie, że jedna to 80% (strzał Żurawia) i dwie takie 50% (Krzynówek i Sagan). Niestety, smutne, ale napastników to my nie mamy...skrzydła też nic nie pokazały - zobaczcie jak "chodził" Fritz. Nasz Łobo, może ambitny, ale to za mało na Niemców. Jasny punkt to Roger...zagrał bardzo dobre zawody.
No nic, są dwa mecze i tu niestety w czwartek, to musimy pokonać Austrię i lepiej dla nas, jeśli Niemcy ograją Chorwację. Tu chłodna kalkulacja lepsza niż sympatia do CRO...
Pozdrav
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 09.06.2008 06:43

niezawodny napisał(a):Obiektywnie kończąc wywód Niemcy byli jednak lepsi więc wygrali zasłużenie choć wynik 2:1 byłby bardziej słuszny.

Gdyby w piłce zawsze wygrywał lepszy to jednej setnej kibiców by nie miała.
Zabrakło farta, Niemcy wygrali mecz w środku ale przy odrobinie szczęścia (Krzynówek i Żurawski w pierwszej połowie) i trochę konsekwencji u sędziego (Ebi) mogło być nieźle.
O bramkach volksdojcza wypowiadać się nie będę :twisted: przynajmiej za gapę po strzelonej bramce mógł się nie łapać :wink:
Teraz pozostaje nam kibicować Niemcom, zeby klepnęli Chorwatów, a nas czeka męczarnia z Austrią. To wbrew pozorom bardzo niewygodny przeciwnik, mniejsza mobilizacja u naszych piłkarzy a Austriacy też grają o wszystko i u siebie.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 09.06.2008 07:27

RobCRO napisał(a):...nie zgodzę się też do końca, że ten nasz mecz był lepszy od tego 2 lata temu, o ile mnie pamięć nie zawodzi, wtedy mieliśmy więcej sytuacji.

No to cię pamięć zawodzi ostro bo tamten mecz w Dortmundzie to była w naszym wykonaniu nędza, nędza i jeszcze raz nędza i to na oczach całego świata. Drużyna Leo zagrała jak równy z równym otwarty-ofensywny football podczas gdy drużyna Janasa to była kupka wystraszonych ludzików, których stać było tylko na zamurowanie bramki, wybijanie piłki, obronę Częstochowy i chyba tylko Czarna Madonna uratowała nas przed pogromem bo Niemcy mieli 5 sytuacji 100%-wych.
Jak przegrać to z honorem po dobrej grze - tak właśnie stało się wczoraj a przegrać z lepszym to nie jest wstyd. To jest tylko sport panowie a nie bitwa pod Grunwaldem... :wink:

Maciej napisał(a):O bramkach volksdojcza wypowiadać się nie będę :twisted: przynajmiej za gapę po strzelonej bramce mógł się nie łapać :wink:

Za to volks-Polak Rogeiro pokazał się bardzo dobrze więc wniosek jest prosty; dobrych "Polaków" trzeba szukać w Brazylii i w Afryce (vide Olisadebe) :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.06.2008 08:07

Ehhhh Adam, masz u mnie flaszkę :cry:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 09.06.2008 08:21

beatusia napisał(a):
Rysio napisał(a):Jestem optymistą i obstawiam, że Polacy strzelą 2 bramki a Niemcy ani jednej. Pierwszą strzeli Klose a drugą Podolski :mrgreen: :papa:

Rysio był najbliżej;-)) nie dość że poprawnie wytypował wynik to jeszcze zapodał strzelca bramek :lol: Tylko z Klose mu nie wyszło;-) :papa:

Klosemu było głupio trzecią nam wpakować :wink: Szkoda że Podolski nie będzie już mógł do Babci do Sośnicy przyjechać :lool:
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 09.06.2008 08:30

Klose - cwaniak - sam mógł pierwszą bramkę strzelić ale pewnie sobie pomyślał: "Pi***ole, ja Polakom nie strzelam bo ile potem gadania będzie, niech młody strzela" i podał do Podolskiego ;-) :twisted:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 09.06.2008 08:38

niezawodny napisał(a):
RobCRO napisał(a):...nie zgodzę się też do końca, że ten nasz mecz był lepszy od tego 2 lata temu, o ile mnie pamięć nie zawodzi, wtedy mieliśmy więcej sytuacji.

No to cię pamięć zawodzi ostro bo tamten mecz w Dortmundzie to była w naszym wykonaniu nędza, nędza i jeszcze raz nędza i to na oczach całego świata. Drużyna Leo zagrała jak równy z równym otwarty-ofensywny football podczas gdy drużyna Janasa to była kupka wystraszonych ludzików, których stać było tylko na zamurowanie bramki, wybijanie piłki, obronę Częstochowy i chyba tylko Czarna Madonna uratowała nas przed pogromem bo Niemcy mieli 5 sytuacji 100%-wych.

Wczoraj też mogło być i 5-0...ale to gdybanie, co by było gdyby...gdyby Krzynówek, już byłoby inaczej, później niejaki Gomez spudłował o centymetry. Niezawodny, nasi wczoraj też byli wystraszeni - vide sytuacja z wyrzutem piłki z autu. Tak się ręce trzęsły jednemu, że piłki nie mógł utrzymać...złośliwe, można powiedzieć, że gdyby wczoraj nasi potrafili wybić piłkę, to drugiego gola by nie było. Już w piłkarskim żłobku uczą, że jak jesteś ostatni, to się z piłką nie baw przed polem karnym.

Na Jutarnji List jest komentarz, że najlepsi Polacy grają dla Niemiec...chyba oddaje to bezbłędnie sytuację po wczorajszym meczu. Chorwaci piszą też o naszych mizernych stoperach. Fakt, to Mertesacker i Metzelder mieli nam stwarzać okazje, a tu zonk, zagrali bezbłędnie...

Miejmy nadzieję, że na Austrię wyjdzie inny zespół - nawet nie chodzi o personalia, ale o dokładność i atak. Turniej trwa nadal, jednak dla nas, zaczynają się schody. Austria ma podobnie, więc w czwartek będzie mecz walki. Co prawda, ostatnio dwa razy ograliśmy Austrię, ale w ostatnim meczu "Kasztany" napędzili nam stracha. Wyciągnęli z 3-0 na 3-2 a Linz trafił w poprzeczkę...ten mecz jednak musimy wygrać. Remis może być za mało.

Pozdrav

PS a tu coś, aby było bardziej sympatycznie:

Obrazek
foto źródło: Jutarnji List
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 09.06.2008 10:28

Leszek Skupin napisał(a):Ehhhh Adam, masz u mnie flaszkę :cry:

Kiedy mam się po nią stawić? :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.06.2008 10:39

Na zlocie :D
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 09.06.2008 11:15

niezawodny napisał(a):Drużyna Leo zagrała jak równy z równym otwarty-ofensywny football podczas gdy drużyna Janasa to była kupka wystraszonych ludzików, których stać było tylko na zamurowanie bramki, wybijanie piłki, obronę Częstochowy i chyba tylko Czarna Madonna uratowała nas przed pogromem bo Niemcy mieli 5 sytuacji 100%-wych.

Nie zapominaj o Borucu :)
A wczoraj przy bramkach nie miał szans, poza tym tylko raz się musiał naprawdę wykazać ale jak już musiał to pokazał klasę. Chociaż na niego możemy liczyć.

Co do Podolskiego to jego sprawa i jego decyzja dla kogo gra i co robi, daleki jestem od jego potępiania za cokolwiek.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 09.06.2008 12:27

A ja chętnie dowiedziałbym się kto z sitwy Listkiewicza zwanej PZPN-em
pogonił Podolskiego gdy ten chciał grać w piłę w Polsce.
Jeśli mamy takich "łowców talentów" to nasza piłka wygląda jak wygląda.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, ze sam Podolski meczu nie wygra ale chodzi o zasadę
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 09.06.2008 14:54

wodnik napisał(a):
t.kurzy napisał(a):Ale chociaż jest polski akcent - Podolski .... jak by nie patrzeć to polak jak na razie strzelił dwa gole ...

Tylko, że ........................... nawet komentarz chce wygłosić po niemiecku

To napewno nie Polak :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Typujemy wynik meczu Niemcy-Polska - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone