Gdy się zatrzymujemy by podziwiać widoki na ośnieżone szczyty podchodzi zaciekawiony …więc rozmowa mimo obustronnej życzliwości zbyt długo nie trwała .
Przemiłe są takie wspomnienia
.png)
Gdy się zatrzymujemy by podziwiać widoki na ośnieżone szczyty podchodzi zaciekawiony …więc rozmowa mimo obustronnej życzliwości zbyt długo nie trwała .
.png)
.png)
.png)
.png)
wiola2012 napisał(a):Piękne widoki górskie nam zaserwowałeś. Droga (mimo, że najlepsza) wydaje się mało uczęszczana i taka … sielska
.
wiola2012 napisał(a):piotrf napisał(a): Gdy się zatrzymujemy by podziwiać widoki na ośnieżone szczyty podchodzi zaciekawiony …więc rozmowa mimo obustronnej życzliwości zbyt długo nie trwała .
Przemiłe są takie wspomnienia.
) , np. poszukiwanie zapasu żarówek w jednym z miast , gdy zapytałem panów siedzących przed sklepem , gdzie mogę kupić żarówki , najpierw zostałem zaproszony na herbatę , potem w towarzystwie przespacerowaliśmy z herbatą w ręce przez bazar gwarząc o wszystkim do sklepu z żarówkami , na koniec w ramach rewanżu zaprosiłem towarzystwo na herbatę . Potem panowie przypominali sobie zasłyszane słowa w naszym języku i prosili o przetłumaczenie - zabawa całkiem fajna , chociaż kilka razy musiałem się dobrze gimnastykować , bo słowotwórstwo w barach dla kierowców kwitnie Kapitańska Baba napisał(a):Znowu super spotkanieŚliczne stadko
![]()
A Osiołkowi to się wcale nie dziwię - sami mieliście poranną toaletę więc on także się dopominał o swoje![]()
![]()
.png)
dangol napisał(a):Zawsze mam problem, żeby zdecydować, czy wolę widoki górskie, czy jednak morskie. Najlepiej z gór na morze
, ale tak nie zawsze się udaje. Te "aktualne" w przejrzystym powietrzu górskim są cudowne
, więc brak morza zupełnie nie wadzi. Fajnie, że udało się Wam tam być
Franz napisał(a):Podczas mojego pierwszego objazdu całej Turcji, wszedłem między innymi na Emler w Aladagar, spotykając - jakżeby inaczej - Czechów. Mieli frajdę fotografując się na szczycie z moim GPSem.
.png)
malina1959 napisał(a):Tak sobie pomyślałam, że zajrzę, zobaczę co tam poza Chorwacją się dzieje i widzę Piotra w Turcji
Nie mogłam się nie zainteresować![]()
Za mną kilka wycieczek fakultatywnychi straszny niedosyt na taki wyjazd jak Wasz.
Ale z przyjemnością śledzę Twoją relację![]()
Pozdrawiam
Gośka
.png)
.png)
megidh napisał(a):Zachwycające miejsce, począwszy od przejazdu kanionem a skończywszy na widokach z góry.
Ciekawe czy wodospady zwieńczą te uroki swym pięknem, czy rozczarują![]()
Czekam na nie z niecierpliwością.
Franz napisał(a):Turcja wciąga...
.png)
piotrf napisał(a): Witam Cię , Gosiu , w moich skromnych progach , bardzo się cieszę , że zaglądasz na forum , a szczególnie że odezwałaś się w mojej relacji , której nie było w planachOsiołek miał być na emeryturę , ale pandemia przyspieszyła decyzję o zakupie i ten zaplanowany dawno temu ( już nie pamiętam , w Zatorze chyba ) sposób zwiedzania świata wprowadziłem w życie
![]()
Pozdrawiam
Piotr
i też moglibyśmy ruszyć w świat, ale niestety małż nie jest fanem ciągłego przemieszczania się samochodem. Więc tych wypraw za dużo nie będzie 
.png)