Martini2000 napisał(a):Do tej pory jeździłem przez Mikulov ale w tym roku polecę chyba przez Znojmo bo trasa nr 7 do Wiednia jest rozkopana i są zwężenia itp. a przez Znojmo jest z 15 km dłużej ale może warto .
No wlasnie o tych wykopkach też już słyszałem, z tym że kiedy poprzednio jechałem na Chorwację to straszyli mnie dość mocno Austriacką policją. Więc z tego co pamiętam to po tamtejszych wioskach jechało się i tak powolutku (skądinąd przydało się bo zgarnęli Austriaka jadącego przede mną).
Mam też opracowaną trasę na GPS (AM) z uniknięciem debilnej opłaty za "autostradę" Słoweńską w stronę Zagrzebia
O.. a mógłbyś się podzielić? Przed chwilą pożyczyłem nawigację od kumpla i próbowałem wytyczyć trasę... tylko że np. zmusić AutoMapę żeby z Fridka-Mistka do Brna prowadziłą przez Olomuniec to masakra (bez wyznaczania trasy na nowo)... da się tam jakoś wstawić punkt pośredni ale tak żeby był pomiędzy innymi, wcześniej dodanymi punktami, a nie zawsze na końcu...?
A to że duzo osób jeździ przez Słowenię to wydaje mi się że wynika z tego że wpisując w viamichelin lub w każdą inną nawigację kreśli drogę przez Bratysławę - nie wiem czemu, być może dlatego że sugeruje się opisem dróg jako autostrady a nie ogólnie:
Przez "Słowację"
AutoMapa robi mi to samo... Zwardoń, Żylina, Bratysława. Taki urok jak widać... bo np. wg map Google to ze Śląska nad morze Bałtyckie najlepiej jechać przez Berlin

.png)
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)