.png)
.png)
Gregory66 napisał(a):Witam, czytam praktycznie wszystkie posty dotyczące tranzytu przez Węgry. Opinie są różne nt tranzytu. Mam jednak pytanie: czy jadąc tranzytem bez nocowania na Węgrzech muszę jechać wyznaczonym korytarzem. Dodatkowo nadmieniam, że mam szczepienie przeciw Covid

.png)
Bartolo napisał(a):sal3 napisał(a):Bartolo napisał(a):Pytanie - czy ktoś z forumowiczów jechał ostatnio na przejście graniczne - Slovenske Nove Mesto? Czy przejazd bezproblemowy przez granicę?
My będziemy chyba w poniedziałek jechać. Google pokazuje przejazd bez problemu i szybciej niż przez Koszyce.
Czyli rozumiem że jedziesz przez Barwinek - Trebisov - Slovenske Nove Mesto ? Będę wdzięczny za info, jak wygląda trasa itp.
.png)
maskr napisał(a):Witam forumowiczów,
W środę ruszam w drogę powrotną do Polski. Jadę przez Węgry i Słowację i planuję z Czadcy pojechać przez Czechy do Cieszyna. Czy w związku z wprowadzonymi przez Słowaków 9 lipca zmianami, przejazd z Czadcy do Mostów w Jabłonkowie jest możliwy?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
.png)
dids76 napisał(a):Gregory66 napisał(a):Witam, czytam praktycznie wszystkie posty dotyczące tranzytu przez Węgry. Opinie są różne nt tranzytu. Mam jednak pytanie: czy jadąc tranzytem bez nocowania na Węgrzech muszę jechać wyznaczonym korytarzem. Dodatkowo nadmieniam, że mam szczepienie przeciw Covid
Nie wiem różne opinie czytałeś ale przez Węgry można jechać gdzie i jak się chce.
.png)
.png)
fixmax napisał(a):Zamierzam jechać pierwszy raz do CRO przez Czechy Słowację i Węgry, wyłącznie ze względu na korki na słoweńsko chorwackiej granicy. Pytanie mam odnośnie drogi z Brna przez Słowację do granicy z Węgrami, czy na odcinek w Słowacji muszę mieć winietę, bo nie wiem czy tam wszystkie drogi są płatne czy tylko autostrady.
Ps. Już znalazłem, jest płatna
.png)
mchrob napisał(a):fixmax napisał(a):Zamierzam jechać pierwszy raz do CRO przez Czechy Słowację i Węgry, wyłącznie ze względu na korki na słoweńsko chorwackiej granicy. Pytanie mam odnośnie drogi z Brna przez Słowację do granicy z Węgrami, czy na odcinek w Słowacji muszę mieć winietę, bo nie wiem czy tam wszystkie drogi są płatne czy tylko autostrady.
Ps. Już znalazłem, jest płatna
Jak pojedziesz tak to nie potrzebujesz winiety, 30 minut tylko dłużej wg GM
https://goo.gl/maps/76hfSCYwhUTzFb1m6
.png)
truedomel napisał(a):A bez szczepień, tylko z testem antygenowym też? Czy tylko korytarzem i przez Letenye?
.png)
surfing napisał(a):truedomel napisał(a):A bez szczepień, tylko z testem antygenowym też? Czy tylko korytarzem i przez Letenye?
Nawet testów nie potrzebujesz (zrobisz sobie dopiero na miejscu w Chorwacji), jedź 86, powtórzę od 05.07.2021 na Węgrzech nie trzeba mieć żadnych zaświadczeń aby korzystać z campingów, noclegów, term, restauracji i dowolnych dróg.
.png)
.png)
sabat241 napisał(a):Witam. Mam pytanie jak wygląda aktualnie odcinek drogi Milhost - Miskolc. W 2019 r. jak wracałem z majówki w Egerze to budowali obok starej drogi autostradę, jednak na filmach dostępnych na youtubie widać że nadal sporo brakuje do jej oddania.
Jadę od Barwinka i nie ma za bardzo jak ominąć tego odcinka. Czy stara droga jest bardzo rozkopana, bo to niby tylko ok 70 km ale może znacznie wydłużyć drogę do Lentye , gdzie mamy nocleg w drodze do Tucepi.
.png)
sabat241 napisał(a):Witam. Mam pytanie jak wygląda aktualnie odcinek drogi Milhost - Miskolc. W 2019 r. jak wracałem z majówki w Egerze to budowali obok starej drogi autostradę, jednak na filmach dostępnych na youtubie widać że nadal sporo brakuje do jej oddania.
Jadę od Barwinka i nie ma za bardzo jak ominąć tego odcinka. Czy stara droga jest bardzo rozkopana, bo to niby tylko ok 70 km ale może znacznie wydłużyć drogę do Lentye , gdzie mamy nocleg w drodze do Tucepi.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi