hektor03 napisał(a): Przy wcześniejszych podróżach nocowałem przy Balatonie. Teraz jedynie tranzyt ze względu na c19.
Nocuj spokojnie na Węgrzech, sami Węgrzy do tego zachęcają, a przecież tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo.
.png)
hektor03 napisał(a):Witajcie.
Planuję wyjazd 02.08.2021r. przez Słowację i Węgry. Apartament mam zabookowany od 03.08.2021r.
Doradźcie w jakich godzinach najlepiej wyjechać, by zminimalizować stanie w korkach.
Planuję postój na pierwszych "MOPach" już w cro by się zdrzemnąć, po czym dalej jechać nieco zregenerowanym, ponieważ jestem jedynym kierowcą w samochodzie i nie wiem czy tyle godzin utrzymam koncentrację. Przy wcześniejszych podróżach nocowałem przy Balatonie. Teraz jedynie tranzyt ze względu na c19.
.png)
hektor03 napisał(a):Witajcie.
Planuję wyjazd 02.08.2021r. przez Słowację i Węgry. Apartament mam zabookowany od 03.08.2021r.
Doradźcie w jakich godzinach najlepiej wyjechać, by zminimalizować stanie w korkach.
Planuję postój na pierwszych "MOPach" już w cro by się zdrzemnąć, po czym dalej jechać nieco zregenerowanym, ponieważ jestem jedynym kierowcą w samochodzie i nie wiem czy tyle godzin utrzymam koncentrację. Przy wcześniejszych podróżach nocowałem przy Balatonie. Teraz jedynie tranzyt ze względu na c19.
.png)
Pivko napisał(a): Jeździmy w 3 dzieci więc przystanków sporo po drodze. Jak jesteś zaszczepiony to możesz nocować w HU bez problemu.
.png)
LUKASQ napisał(a):Pivko napisał(a): Jeździmy w 3 dzieci więc przystanków sporo po drodze. Jak jesteś zaszczepiony to możesz nocować w HU bez problemu.
Z ciekawości jak chrabąszcze znoszą taki trip tyle godzin ? Tablet gry bajki załatwiają sprawę ? i takie fajne zdanie słyszałem kiedyś o urlopie w cro z dzieciakami "daj dzieciom paczkę ciastek na plaży i z wody nie wyjdą cały dzień". Fakt czy fake ?
.png)
mchrob napisał(a):hektor03 napisał(a):Witajcie.
Nie piszesz skąd jedziesz a to by wiele pomogło
.png)
Pivko napisał(a):hektor03 napisał(a):Witajcie.
Planuję wyjazd 02.08.2021r. ....Teraz jedynie tranzyt ze względu na c19.
Jedziesz z poniedziałku na wtorek to raczej o której nie pojedziesz to mega korków nie będzie (chyba że jakiś wypadek po drodze się zdarzy). My z Częstochowy wyjeżdzamy w niedzielę ok 16 i jesteśmy w poniedziałek rano na miejscu. Jeździmy w 3 dzieci więc przystanków sporo po drodze. Jak jesteś zaszczepiony to możesz nocować w HU bez problemu.
.png)
hektor03 napisał(a):mchrob napisał(a):hektor03 napisał(a):Witajcie.
Nie piszesz skąd jedziesz a to by wiele pomogło
Wybacz. Śląsk - Dubrownik.
.png)
zag napisał(a):Kolego poczytaj w wątku "Meldunki z tras / przejść granicznych do Cro - sezon 2021" jak jeżdżą rodacy. Napisane jest o tym nie jedno zdanie.
.png)
.png)
.png)
Leszek1975 napisał(a):Slovak birth number or BIČ
Co mam wpisać w tym miejscu wypełniając formularz?
Janusz Bajcer napisał(a):https://korona.gov.sk/ehranica/
Wykonałem udaną rejestrację na Słowację
W polu: ID pridelené inou krajinou - wpisujemy swój PESEL
Registrácia dokončená
Ďakujeme, že ste sa zaregistrovali do eHranice. Spĺňate podmienku výnimky zo 14-dňovej karantény, nemusíte ju absolvovať. Táto registrácia platí 6 mesiacov. Najbližší polrok sa teda pri prekračovaní hraníc nemusíte opätovne registrovať. Budete však vždy potrebovať potvrdenie o očkovaní alebo Digitálny COVID preukaz EÚ.
Rejestracja zakończona
Dziękujemy za zarejestrowanie się w eHranice. Spełniasz warunek zwolnienia z 14-dniowej kwarantanny, nie musisz go przechodzić. Ta rejestracja jest ważna przez 6 miesięcy. Dzięki temu przy przekraczaniu granicy nie musisz się ponownie rejestrować przez kolejne sześć miesięcy. Jednak zawsze będziesz potrzebować zaświadczenia o szczepieniu lub cyfrowej karty COVID UE.
W e-mailu mam potwierdzenie z dopiskiem na końcu (po przetłumaczeniu):
Zachowaj tę wiadomość e-mail w celach archiwalnych.
Służy jako potwierdzenie spełnienia obowiązku rejestracji w systemie e-granicy.
Podczas wjazdu i pobytu na terytorium Republiki Słowackiej okaż go na żądanie policjantowi lub pracownikowi regionalnego urzędu zdrowia publicznego.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi