Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 19.04.2011 08:12

pytanie mam:

- szukam serwisu/ producenta rowerów
- z 3miasta i okolic
- który przerobiłby/ dorobił
- boczne koła
- do tandemu dla dorosłych

Chodzi o to, żeby takim rowerem mogła jeździć odoba niepełnosprawna ruchowo bez ryzyka, że się przewróci ...

Macie jakieś pomysły?
Może nie producent, a Pan Złota Rączka?

pozdrawiam, Krystof
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 19.04.2011 08:24

Krystof tutaj jest serwis rowerowy, byłem u niego zrobic przegląd, gość wydaje się kumaty w tych sprawach, ma solidnie wyposażony warsztacik. Można go chyba określić jako "Złota rączka".
Jeśli nie on to na wysepce możesz popytać, ale tam pewnie wolą sprzedawac nowe niż robić przeróbki.
Krystof
Cromaniak

Postnapisał(a) Krystof » 19.04.2011 08:28

kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 05.05.2011 18:13

Dla mnie to wiadomość dnia. W końcu nie trzeba będzie jeździć wzdłuż głównej drogi wdychając smród.
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 06.05.2011 08:22

Kaszubski świetna trasa... aż mnie kusi żeby zabrać rowery jak będziemy jechali do KB i wyskoczyć tak po półwyspie....
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 06.05.2011 08:43

twister07 napisał(a):aż mnie kusi żeby zabrać rowery jak będziemy jechali do KB

Zabierz i moje 8)
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.05.2011 09:22

twister07 napisał(a):Kaszubski świetna trasa... aż mnie kusi żeby zabrać rowery jak będziemy jechali do KB i wyskoczyć tak po półwyspie....

A ile to roboty Całodzienny wypad na półwysep.

Za kilka tygodni wrzucę tutaj relacyjkę z innego wypadu na rowerze, bliżej Karwi.
Najpierw muszę kupić aparat, bo stary mi padł. No i musi byc cieplej. :P
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 06.05.2011 09:31

Kaszubski spokojnie do sierpnia masz czas :) Karwia, Krokowa KB1 i 2 - trasy jak najbardziej wskazane :D

Arek 8O sam sobie zabierz ;p
nie zmieszczę tylu ;) ja nie wiem jak te 2 weźmiemy a ty mi tu jeszcze o dodatkowych....
poza tym w ostateczności skorzystamy z tych co są na miejscu (2 były w miarę OK) a tylko młodemu weźmiemy fotelik.
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak

Postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 14.06.2011 09:44

WITAM WSZYSTKICH CROMANIAKÓW.
SA ROŻNE OPINIE ODNOSNIE ZABIERANIA ROWERÓW DO CRO , ALE TO CHYBA DOBRY POMYSŁ,CZEKAM WŁAŚNIE NA BAGAŻNIK ROWEROWY NA HAK , JEŚLI GO DOSTANE TO ZABIERAM 2 SZTUKI.MOŻE MACIE JAKIEŚ UWAGI ODNOSNIE JAKI ROWER NAJLEPSZY MIEJSKI, GÓRSKI .....
PÓKI CO TO MAM STARĄ DAMKĘ NIEMIECKĄ ALE ŚMIGA JAK TA LALA :lol:
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 14.06.2011 10:47

Po pierwsze nie krzycz proszę, wyłącz CapsLocka, już Cię tu o to na forum proszono.

Po drugie, z rowerami mam małe doświadczenie w Cro ale miejskiego roweru to ja tam raczej nie widzę. No chyba, że do pojeżdżenia po deptaku, ale to raczej mało prawdopodobne, żeby Ci się udało.
FUX
Weteran

Postnapisał(a) FUX » 14.06.2011 10:52

Na miejscu masz wypożyczalnie rowerów, skuterów. Bez sensu taskać to na haku.
Widzę, że rowerzystą jesteś okazjonalnym, więc pedałowanie w 30 st. upale sobie daruj. Ale każdy robi to, co uważa za słuszne. :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.06.2011 12:00

Rowery w Cro miałem już 6 lub 7 razy i...raczej więcej nie zabiorę.
Tak, jak mówi FUX, wszystko jest na miejscu, nawet dobrej jakości, a przy tamtejszych temperaturach częste jazdy dla większości są bardzo męczące.
Do sporadycznych wycieczek wystarcza wypożyczalnia.
Ale... gdy np chcesz codziennie podjechać na targ po świeżą rybkę, do winnicy, po pieczywko, mieszkach na campie, to co innego, tam własny rower rozwiązuje wiele problemów.
Na haku---wg mnie najlepsze i w podróży najwygodniejsze rozwiązanie, pod warunkiem zakupu dobrego bagażnika. Proste, tanie rozwiązania dobre są na krótkie wyjazdy, nie na długie dystanse.
Bagażnik taki musi posiadać funkcję dużego odchylania (z rowerami)
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 14.06.2011 13:43

maciek1956 napisał(a):Na haku---wg mnie najlepsze i w podróży najwygodniejsze rozwiązanie, pod warunkiem zakupu dobrego bagażnika. Proste, tanie rozwiązania dobre są na krótkie wyjazdy, nie na długie dystanse.
Bagażnik taki musi posiadać funkcję dużego odchylania (z rowerami)

a który byś polecił? Przymierzam się do kupna i ofert jest pełno, od takich najtańszych (jak dla mnie szkoda kasy) przez te opytmalne, do tych najdroższych, a nie zawsze najlepszych. Dlatego przydałaby się rada experta :D
Dziadek Maciek
Koneser

Postnapisał(a) Dziadek Maciek » 14.06.2011 14:05

Ile rowerów :?:
twister07
Cromaniak

Postnapisał(a) twister07 » 14.06.2011 14:10

jak na razie 2, ale może też być na 3 :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone