napisał(a) ikar » 15.03.2011 13:47
Sezon rozpoczęty....zdobylem 3 zaliczenia. Rower jest genialny w swojej prostocie. Do użycia cały rok, super wpływ na kondycje i brak brzucha.
Wokól mojej miejscowosci mam sporo delikatnych górek, nie widocznych na pierwszy rzut oka. Od Głogowa aż do Trzebnicy pod Wrocławiem rozciąga się pasmo wzniesien. Te w okolicach Głogowa pokryte są lasem, dlatego wielu mieszkanców nawet nie wie jak ciekawe rowerowo tereny sąsiadują z mieściną. Od 3 lat organizowany jest MTB Obiszów. Polecam wszystkim, również amatorom (do których się zaliczam). W zeszłym roku można było przyjechac dzien wczesniej, skorzystać z pola namiotowego, atrakcji basenu w Głogowie (m.in masaże) a po wyscigu była kiełbaska, piwko i jedzonko zorganizowane chyba przez koło gospodyń wiejskich. Mniam. I na koniec Bike-Party. Naprawdę super impreza. W 2011 planowana jest czasówka (dzień pierwszy) i start wspolny (dzień 2).
W zeszłym roku brałem rowniez udział w 1 maratonie polkowickim - rowniez polecam.
A rower kupiłem na giełdzie w Polkowicach. Cały pordzewiały, nie wiem gdzie go trzymali, ale dzięki temu wpadł w moje łapy (a raczej nogi) bardzo fajny Giant 23,5 cala za 200 zł (cóż to znaczy targowanie: zeszło z 400 zł

). Troche pracy i rower ideał.
Marzy mi się podróż z plecakiem i namiotem wzdluz Dunaju. Moze kiedys ...