Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Postnapisał(a) bluesman » 23.09.2013 07:25

Mosqito napisał(a):Cześć Bluesman,
Nie wiem czy znasz te artykuły ale może Ci się przydadzą do czegoś jak jeździsz:
http://www.rowertour.pl/?page=artykul&id=1522
http://www.rowertour.pl/?page=artykul&id=1251
Znam autora osobiście - dobry fachowiec.

Dzięki, z zainteresowaniem przeczytałem :) temat jest mi znany :) staramy się z małżonką metodycznie podchodzić do naszej pasji i dużo czytamy :) każdy kto troszkę intensywniej uprawia sport powinien z uwagą przeczytać te artykuły :papa:
krutom
Cromaniak

Postnapisał(a) krutom » 23.09.2013 17:57

FUX napisał(a):Wynika z tego, że możesz mieć złe; prawdopodobnie rozstaw w stosunku do kości.

http://www.procomfort.pl

jest o dobieraniu.

Właśnie to siodełko mam wreszcie dobre.

We wskazówkach o dobieraniu siodełka piszą o różnych bólach, kolan, kości, a nie ma nic o bólu tego, co kością nie jest :wink:
Eksperymenty wykazały, że lekkie pochylenie siodełka do przodu jest korzystne dla nabiału :lol:
Nic już nie zmieniam.
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 24.09.2013 13:17

o matko w tym procomforcie to fotele są ;)

trochę mi się wstyd zrobiło, że tak mało jeżdżę więc po pracy zamiast prosto do domu odbijam i robię rundkę wokół jeziorka i dopiero do domu, niewiele więcej,ale lepsze niż jak NIC :mrgreen: Dziennie ok 20 km.
Wczoraj w ulewnym deszczu rano jechałam, ale nie poddałam sie i nie wzięłam samochodu.Ciekawe jak długo pogoda pozwoli jeździć :roll:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 24.09.2013 15:27

ita napisał(a):o matko w tym procomforcie to fotele są ;)

trochę mi się wstyd zrobiło, że tak mało jeżdżę więc po pracy zamiast prosto do domu odbijam i robię rundkę wokół jeziorka i dopiero do domu, niewiele więcej,ale lepsze niż jak NIC :mrgreen: Dziennie ok 20 km.
Wczoraj w ulewnym deszczu rano jechałam, ale nie poddałam sie i nie wzięłam samochodu.Ciekawe jak długo pogoda pozwoli jeździć :roll:

Jesteśmy z Ciebie dumni :) :papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.09.2013 19:04

ita napisał(a):......trochę mi się wstyd zrobiło, że tak mało jeżdżę więc po pracy zamiast prosto do domu odbijam i robię rundkę wokół jeziorka i dopiero do domu, niewiele więcej,ale lepsze niż jak NIC :mrgreen: Dziennie ok 20 km. :

Nie jest źle jak 20 km/dzień, tym bardziej, że jak na "kobietę pracującą" :lol: inne panie po pracy to kanapa, książka, TV, PC-chacik np. cro.pl:) Ty masz przewagę "epizodu sportowego". Też dołączam do grona "dumnych z Ciebie" a po za tym to jesteś tu chyba "rodzynkiem" :lol: :papa:
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 24.09.2013 21:11

mam pytanie rozciągacie się po "rowerowaniu"?
dzisiaj poszłam na stretching, pierwszy raz, pani mnie dopadła jak miałam złą pozycję i od razu zapytała czy jeżdżę rowerem :roll: jak potwierdziłam powiedziała, że widać od razu, :roll: podobno jakieś przykurcze mi się porobiły, kazała się rozciągać za każdym razem :!:
masz babo placek, kolejna rzecz doszła
ale tak mnie to wkurzyło (że mi tak ciężko tam dzisiaj było) że wyszłam z siłowni (już więcej nic nie ćwiczyłam) zadzwoniłam po koleżankę i poszłyśmy pobiegać, musiałam odreagować, z tej wściekłości - moc była ze mną :mrgreen:
p.s. u mnie w pracy kilka dziewczyn dojeżdża rowerem, facet żaden. Teraz już co prawda chyba jedyna się ostałam, ale latem kilka nas było.
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 06:54

ita napisał(a):mam pytanie rozciągacie się po "rowerowaniu"?
dzisiaj poszłam na stretching, pierwszy raz, pani mnie dopadła jak miałam złą pozycję i od razu zapytała czy jeżdżę rowerem :roll: jak potwierdziłam powiedziała, że widać od razu, :roll: podobno jakieś przykurcze mi się porobiły, kazała się rozciągać za każdym razem :!:
masz babo placek, kolejna rzecz doszła
ale tak mnie to wkurzyło (że mi tak ciężko tam dzisiaj było) że wyszłam z siłowni (już więcej nic nie ćwiczyłam) zadzwoniłam po koleżankę i poszłyśmy pobiegać, musiałam odreagować, z tej wściekłości - moc była ze mną :mrgreen:
p.s. u mnie w pracy kilka dziewczyn dojeżdża rowerem, facet żaden. Teraz już co prawda chyba jedyna się ostałam, ale latem kilka nas było.

Streching ważna rzecz ! kiedys doznałem kontuzji i wytłumaczono mi dlaczego więc dobrze zapamiętałem :) zawsze to robię aczkolwiek po większych odległościach niż 20 km przykładowo masz tu

http://www.albertkosmider.pl/2012/08/st ... zysty.html

Nie pamiętam jakim rowerem dojeżdżasz do pracy ?
ita
Cromaniak

Postnapisał(a) ita » 25.09.2013 07:11

bluesman napisał(a):Nie pamiętam jakim rowerem dojeżdżasz do pracy ?

srebrnym :mrgreen:

nie pamiętasz bo nie pisałam, ja się nie znam za bardzo wiem że to scott i nie góral tylko na takich cieńszych oponach, ale nie taki typowo miejski z kierownicą jak dama tylko sportowy
chciałam wstawić zdjęcie z jakiejś wycieczki ale mówi, że duży rozmiar a nie umiem zmniejszyć :oops:
rześko dzisiaj :wink:
dzięki za stronke z rozciąganiem :)
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 08:23

ita napisał(a):
bluesman napisał(a):Nie pamiętam jakim rowerem dojeżdżasz do pracy ?

srebrnym :mrgreen:

nie pamiętasz bo nie pisałam, ja się nie znam za bardzo wiem że to scott i nie góral tylko na takich cieńszych oponach, ale nie taki typowo miejski z kierownicą jak dama tylko sportowy
chciałam wstawić zdjęcie z jakiejś wycieczki ale mówi, że duży rozmiar a nie umiem zmniejszyć :oops:
rześko dzisiaj :wink:
dzięki za stronke z rozciąganiem :)

Nie ma sprawy wrzucisz w google też znajdziesz ;) srebrny powiadasz ?? :mrgreen: typowo kobiece podejście aczkolwiek małżonka już wie, że ma np cannona (też srebrny) :) napisz jaki model scotta to sobie znajdę ;) pewnie trekking :)
Zmniejszyć ,możesz chociażby w paincie ale wcześniej skopiuj zdjęcie :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 25.09.2013 15:47

Bluesman

Powinieneś mieć tutaj avatar na rowerze . :wink:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 16:16

auto_gt napisał(a):Bluesman

Powinieneś mieć tutaj avatar na rowerze . :wink:

A Ty z bagażnikiem lub boxem na plecach :lol: :papa:
Załączniki:
Zdjęcia-0008-crop.jpg
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 25.09.2013 16:43

bluesman napisał(a):A Ty z bagażnikiem lub boxem na plecach :lol:

ja jestem AutoGT i jest multipla GT :mrgreen:

foto

no całkiem ok - skadruj krzaki i jest jak ulał
Ostatnio edytowano 25.09.2013 16:45 przez auto_gt, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 16:44

auto_gt napisał(a):no całkiem ok - skadruj krzaki i jest jak ulał

już skadrowałem :) zdjęcie się zrobi nieczytelne :)
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 25.09.2013 16:51

wytnij tylko rower i rowerzystę i będzie ok .

... 8O Myślałęm że rower jest do jeżdżenia , a nie do noszenia :D

teraz wiem dlaczego kupuja z Carbonu . :hut:
bluesman
Koneser

Postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 16:58

auto_gt napisał(a):wytnij tylko rower i rowerzystę i będzie ok .

... 8O Myślałęm że rower jest do jeżdżenia , a nie do noszenia :D

teraz wiem dlaczego kupuja z Carbonu . :hut:

Nie będzie dobrze sprawdzałem :) szkoda tych krzaków bo lepiej widać w jakim terenie była wycieczka:)
To są słowackie Tatry, małżonka wymyśliła by skręcić w jedną ze ścieżek "miał być skrót" i dzielnie ponosiła tego konsekwencje :) Pół godziny wnosiliśmy rowery do góry przez chaszcze. Całe szczęście, że jak na rowery z pełnym zawieszeniem są stosunkowo lekkie waga, żadnego z nich nie przekracza 12,5 kg :)
Załączniki:
IMG_2633.JPG
Ostatnio edytowano 25.09.2013 17:07 przez bluesman, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone