Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ita
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.09.2013 20:50

bluesman napisał(a):Ładna wycieczka :) a to moja dzisiejsza :) http://www.bikebrother.pl/ride/84756

i wczorajsza http://www.bikebrother.pl/ride/84747

ok 4 godzin w drodze, nierealne w tygodniu pracy jak dla mnie, ale zazdroszczę, super wycieczki!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 20:53

ita napisał(a):doczytałam na ramie że mój rower to scott sportster (lady) żadne cudo ale go lubię i mi się dobrze jeździ :D
U nas rowery kupił mąż, zapalił się rok pojeździł i to by było na tyle ;) przesiadł się na motor cwaniaczek ;)
oszczędzam paliwo to chyba powinnam skoczyć do rowerowego po nowe ciuszki :lol: bluza już mi ledwo dycha, coś nowego by się przydało :mrgreen:

Kup, kup i zrób zdjęcie :) zwłaszcza zwróć uwagę na spodenki bo to bardzo istotne by wkładka była możliwie gruba i dedykowana dla kobiet :) uniwersalna jest do niczego :) i pamiętaj kask to podstawa nawet jadąc do pracy :)

Gdybyś miała wątpliwości co do jazdy w kasku to popatrz na małżonkę po wypadku ............. była bez kasku .......od tego czasu zawsze ma kask .........
Załączniki:
t_wypadek1_176.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 21:00

ita napisał(a):
bluesman napisał(a):Ładna wycieczka :) a to moja dzisiejsza :) http://www.bikebrother.pl/ride/84756

i wczorajsza http://www.bikebrother.pl/ride/84747

ok 4 godzin w drodze, nierealne w tygodniu pracy jak dla mnie, ale zazdroszczę, super wycieczki!

Wszystko kwestia czasu i organizacji :) musi być min 1h :) Jazdy do pracy jako hm pewnego rodzaju treningu nie liczę bo trudno byś przyjechała zmachana i spocona chyba, ze masz się gdzie przebrać i wziąć prysznic :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.09.2013 21:09

Ło Matko!

Współczuję!
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.09.2013 21:10

bluesman napisał(a):Kup, kup i zrób zdjęcie :) zwłaszcza zwróć uwagę na spodenki bo to bardzo istotne by wkładka była możliwie gruba i dedykowana dla kobiet :) uniwersalna jest do niczego :) i pamiętaj kask to podstawa nawet jadąc do pracy :)

Gdybyś miała wątpliwości co do jazdy w kasku to popatrz na małżonkę po wypadku .............

nie mam żadnych wątpliwości co do jazdy w kasku, ZWŁASZCZA do pracy, bo jadę do centrum miasta, wariatów nie brakuje, rowerzystów też pełno, ludzie włażą na ścieżki, samochody wymuszają pierwszeństwo :evil: raz zapomniałam kasku i nie chciało mi się już wracać to się czułam bardzo niepewnie. Poza tym ja już też miałam wywrotkę na rowerze, złamaną w łokciu rękę z którą walczyłam pół roku na zwolnieniu. Teraz nikt do kasku mnie nie musi namawiać, bardzo go lubię :)
a spodenki no właśnie to nie mam potrzeb szczególnych, najczęściej jeżdżę w takich do biegania bez wkładki, czasem na długie biegowe narzucę krótkie z wkładką, ale jakieś zwyklaste z lidla, mam niby jedne damskie, 7/8 wypasione ale o nich zapominam, jakoś wolę takie zwykłe. Pewnie jak bym robiła odległości jak wy to bym zmieniła zdanie.
Mamy fajny rowerowy sklep w Puszczykowie, tam szyją ciuchy rowerowe to może w sobotę tam mi się uda dotrzeć, może będzie jakaś posezonowa wyprzedaż ;)

o raju teraz zobaczyłam zdjęcie, masakra, ja mimo, że nie miałam wtedy kasku miałam tylko kilka szwów na brodzie, dawno to było? nie bałą się potem jeździć?
moja mama też jeździ na rowerze, też zawsze w kasku :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 21:15

A to ja po zeszłorocznej Chorwacji :mrgreen:
Załączniki:
Zdjęcie0487-crop.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 21:16

ita napisał(a):o raju teraz zobaczyłam zdjęcie, masakra, ja mimo, że nie miałam wtedy kasku miałam tylko kilka szwów na brodzie, dawno to było? nie bałą się potem jeździć?
moja mama też jeździ na rowerze, też zawsze w kasku :)

4 lata temu i dalej jeździ :) ma 4 blizny na buzi, mnie to nie przeszkadza :) jej chyba już też nie :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.09.2013 21:20

Piękne opaski na rąsiach :mrgreen:
teraz się można pośmiać, ale wiem, ze było niewesoło, żona miała też przerąbane bo musiała wracać autem sama, pamiętam, potem rehabilitacja, na cóż, sport to zdrowie :wink:

edit: Twoja żona to prawdziwa twardzielka, blizny to nic, poukładać to w głowie to jest sukces!
Ostatnio edytowano 25.09.2013 21:33 przez ita, łącznie edytowano 1 raz
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.09.2013 21:32

No cóż pasja kosztuje :) ale statystycznie biorąc w stosunku do przejechanych km nie mamy zbyt wiele kontuzji :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 25.09.2013 21:35

bluesman napisał(a):No cóż pasja kosztuje :) ale statystycznie biorąc w stosunku do przejechanych km nie mamy zbyt wiele kontuzji :)

i tak już niech zostanie, swoje przeżyliście :)
pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2013 21:38

Dołączam do "wypadkowych" rowerzystów :) też mam taki epizodzik z dn. 17.08.2012 r. w kórym poznałem "smak niemieckich płyt chodnikowych", leczący mnie z tego hobby do końca sezonu 2012 r. Oczywiście bez kasku ( i nadal bez :) ), główne uszkodzenia prawa ręka i noga, oj bolałooooo, bolałooooo :), (zdarty lakier, stłuczenia i nie wiem co tam jeszcze) tak, że "rany lizałem" 2 m-ce ( w pierwszym tygodniu po to w ogóle z domu nie wychodziłem), jednak w tym wydarzeniu kask by za wiele nie pomógł. Ot taka przygoda już jest wpisana w nasz żywot.
Powiedzenie mówi "jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz" :) czyli uczę się dalej :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.09.2013 09:04

:) Czekam na Wasze zdjęcia !!!
Załączniki:
Obraz2 089.jpg
Kopia Obraz2 041.jpg
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 26.09.2013 09:09

pierwsze świetne! :)
mi nie ma kto robić bo sama jeżdżę ale coś tam mam ze starych to wygrzebię i wkleję

zdążyłam dzisiaj przed deszczem, teraz leje równo :evil:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.09.2013 09:18

ita napisał(a):pierwsze świetne! :)
mi nie ma kto robić bo sama jeżdżę ale coś tam mam ze starych to wygrzebię i wkleję

zdążyłam dzisiaj przed deszczem, teraz leje równo :evil:

Pierwsze hm pozowane :) po prostu aparat na małym statywie na drodze z długim czasem :papa:
U mnie nie leje ale niestety się zanosi, że będzie :) też dziś na rowerze ?

Na przyszły sezon szykuję małżonce niespodziankę będzie miała nowa ramę z pełnym zawieszeniem lżejszą i mniejszą. Dedykowaną specjalnie dla kobiet
Załączniki:
cube ams pro wls rama czarna 1.jpg
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 26.09.2013 09:33

bluesman napisał(a): też dziś na rowerze ?

tak :)
mam nadzieję, że zanim wyjdę się wypada, choć zmoknąć wracając to już pół biedy, w domu ciepły prysznic i spokój. W pracy niestety nie mam takich możliwości. Przebieram się tylko z ciuchów rowerowych w zwykłe ;)

zdjęcie pozowane czy nie - ładne i w fajnych okolicznościach przyrody :)

mam nadzieję, ze żona na forum nie zagląda bo z niespodzianki nici ;)
fajnie ma ;)
ja się sprzętem nie interesuje zbytnio, nie znam się ale u mnie rower to tylko rekreacja, może w przyszłości to się zmieni.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone