Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
meeg
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 16.12.2016 23:00

Tak się zbieram już jakiś czas aby opisać wrażenia z wakacji :wink: i może w okresie świątecznym się uda. Roweru swojego nie zabrałam i w związku z tym zaliczyłam tylko kilka krótkich samotnych wypadów rowerami pożyczanymi w wypożyczalniach. Na razie tylko fotki z dwóch wyjazdów jeden na Orlice a drugi cel widać na tablicy :wink:
Załączniki:
DSC_1085.JPG
Orlice - szczyt w tle, dość ciężka wyprawa po szutrach
DSC_2664.JPG
A tu to każdy widzi gdzie wjechałam ;) trasa asfaltowa ale w giga upale i pod presją czasu
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.12.2016 03:33

no to wielki szacun za Sv. Jure, podziwiałem w tym roku kolarzy "alpejczyków" na kilku przełęczach o podobnej wysokości, jeno stromizna do 18%;
u mnie miał być rok rowerowy, ale zanim się zorientowałem zeszło jak zawsze
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 17.12.2016 06:03

Oglądając filmy z wjazdu samochodem na tę górę to już robi wrażenie ale wjazd rowerem to mega wyzwanie. Wielki szacunek.
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 18.12.2016 18:22

Sv. Jure to mój cel przy kolejnej wizycie w Chorwacji :-D
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 19.12.2016 13:20

O wjeździe na Sv. Jure muszę napisać jeszcze kilka słów i dodać fotki i filmy. Mam nadzieję, że w okresie świątecznym będę miała więcej czasu i to wreszcie zrobię. Tak króciutko - u mnie było to na strasznie wariackich papierach. Niestety przez silne wiatry musiałam odłożyć ten wjazd na dzień powrotu do Polski - czyli wyglądało to tak, że zmęczona nocnym pakowaniem, prosto z samochodu, w godzinach największego popołudniowego upału (ponad 37 w cieniu!), wypożyczonym ad hoc w najbliższej wypożyczalni w Makarskiej rowerem (niestety źle dopasowanym i wcześniej nie sprawdzonym), w ograniczonym zakresie czasu - bo przecież zjeżdżam z góry i wracamy do PL!
Tak wiem - to szaleństwo - w wypożyczalni gość nie wierzył, że przyszła dziewczyna w klapeczkach (strój miałam jeszcze wtedy schowany) i mówi, że pożycza rower bo chce na Sv Jure wjechać :lool: :devil: - no mina gościa bezcenna!
Na szlabanie wjazdowym wręcz kontrolę miałam - ile mam wody, bo w taki upał tylko o świcie się wjeżdża a teraz to szaleństwo i w dodatku samotnie, itp... Ale wodę miałam, w razie czego odżywkę, orzechy, silną wolę i jako-taką kondycję. Wjazd jest ciężki bo to jednak non stop 30 km pod górę (startowałam z plaży w Makarskiej) i z każdym kilometrem bardziej męczący, agrafka za agrafką. Najgorsza jest część przed samym atakiem szczytowym gdzie nachylenie miejscami wynosi 19-20%. Tam naprawdę boli i to bardzo! Mnie bolało bo ten rower był masakryczny.... zła geometria, ciężki jak ....., klęłam pod nosem na niego, a z drugiej strony zastanawiałam się czy ma mocne hamulce bo gdyby puściły na zjazdach to amen. Ale udało się - radość na szczycie jest mega :mrgreen: a apetyt na kolejne wjazdy rośnie jeszcze bardziej - tylko jeden warunek - wyłącznie swoim sprzętem!
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 27.12.2016 11:08

Jak tam po Świętach? U mnie Mikołaj był całkowicie rowerowy - nowe siodełko mi sprezentował. Nie jest może tak piękne jak to, na którym jeździłam ale ma bardziej rozumieć szerokość moich kości kulszowych wg pomiarów i dbać o brak niemiłych doznań nawet przy dłuższych trasach :P A jak będzie to się okaże 8)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.12.2016 13:11

Zazdraszczamy Sv. Jure :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.12.2016 16:04

bluesman napisał(a):Zazdraszczamy Sv. Jure :)

Oooo... I Tomasz odbanowany. :mrgreen:
Kwadratowych kół w rowerach nie życzę. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.12.2016 08:51

meeg napisał(a):Jak tam po Świętach? U mnie Mikołaj był całkowicie rowerowy

Hej.
U mnie może nie całkowicie rowerowy, ale dwa zestawy ( bluza i gacie z pampresem ) znalazłem pod choinką :wink:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 28.12.2016 11:13

ja dostałem od pijaka chyba, Metaxę 7 8O małżonka farciara piękne buty mtb Pearl Izumi :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 28.12.2016 15:51

Rowerowego nic pod choinka nie było, ale dziś odkurzyłem sprzęt i skoczyłem na Bulwar w Gdyni (+/-) 30 km z pokręceniem się po Bulwarze i Gdyni w wietrze.
Fajna fale były na końcu bulwaru, tam u Morsów, dochodziły do linii drzew, ciekawe jak to wczoraj przy Barbarze wyglądało

:papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.12.2016 10:49

oooooooo toś Miszcz :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 29.12.2016 13:54

bluesman napisał(a):oooooooo toś Miszcz :papa:

Do mnie pijesz tą Metaxą?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.12.2016 15:33

tony montana napisał(a):
bluesman napisał(a):oooooooo toś Miszcz :papa:

Do mnie pijesz tą Metaxą?

? :) Podziwiam, że jeżdziłeś ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.12.2016 16:56

Ostatnio często w Gdyni zawodowo bywam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 114
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone