Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KarKoz
Cromaniak
Re: Rower. Kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje.

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 31.05.2016 09:00

ita napisał(a):też się pochwalę, a co, w końcu to mój najdłuższy dystans 77 km :D
jechaliśmy do znajomych nad jezioro, wyjechałam niecałe 4 godzinki wcześniej od samochodziarzy, dojechaliśmy razem :wink:
ale nie umiem zrobić zrzutu z endomondo :roll:

Jak zrobić zrzut ekranu
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 31.05.2016 11:31

Wybraliśmy się z żoną i synkiem i niestety pogoda nas spłoszyła :roll:
Załączniki:
Bez tytułu.png
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.05.2016 16:54

KarKoz napisał(a):Wybraliśmy się z żoną i synkiem i niestety pogoda nas spłoszyła :roll:

Ja tam lubię - "przeważnie słonecznie". :)
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 01.06.2016 12:18

Moja dzisiejsza wycieczka...
Załączniki:
Bez tytułu.png
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 02.06.2016 11:49

Dzisiaj byłem z dzieckiem na rowerze... :mrgreen:

Obrazek
Załączniki:
Bez tytułu.png
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.06.2016 19:54

Chłopie tyle nie jeździj :mrgreen: bo niektórzy zaczynaja się bać o końkurencję
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 04.06.2016 20:21

bluesman napisał(a):Chłopie tyle nie jeździj :mrgreen: bo niektórzy zaczynaja się bać o końkurencję

Dobra, dwa dni przerwy :lol:
BigDaniel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) BigDaniel » 05.06.2016 05:16

Dzisia Gryfmaraton w Szczecinie :D Jak ktos bierze udzial to do zobaczenia na trasie :D
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 07.06.2016 16:47

Zwiększamy dystans, zwiększamy 8)
Załączniki:
Bez tytułu.png
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.06.2016 19:15

Poważna awaria podstawowego sprzętu w ciężki teren :( tylny amorek foxa + wymiana wszystkich 10 łożysk w ramie :( przykro tak wydać ładnych kilka stówek (mimo cześciowego ominięcia serwisu ):( Ale trza myśleć pozytywnie w poniedziałek znów można będzie zap .............lać. Dobrze, że jest w garażu więcej sprzętu i dalej jeżdzę :papa:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 10.06.2016 09:30

bluesman napisał(a):Poważna awaria podstawowego sprzętu w ciężki teren :( tylny amorek foxa + wymiana wszystkich 10 łożysk w ramie :( przykro tak wydać ładnych kilka stówek (mimo cześciowego ominięcia serwisu ):( Ale trza myśleć pozytywnie w poniedziałek znów można będzie zap .............lać. Dobrze, że jest w garażu więcej sprzętu i dalej jeżdzę :papa:

Hardtail w eksploatacji wychodzi jednak taniej. :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.06.2016 11:29

krutom napisał(a):
bluesman napisał(a):Poważna awaria podstawowego sprzętu w ciężki teren :( tylny amorek foxa + wymiana wszystkich 10 łożysk w ramie :( przykro tak wydać ładnych kilka stówek (mimo cześciowego ominięcia serwisu ):( Ale trza myśleć pozytywnie w poniedziałek znów można będzie zap .............lać. Dobrze, że jest w garażu więcej sprzętu i dalej jeżdzę :papa:

Owszem ale ..... :mrgreen: jeździłeś na dobrym fullu ?
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 11.06.2016 00:24

bluesman napisał(a):
krutom napisał(a):

Owszem ale ..... :mrgreen: jeździłeś na dobrym fullu ?

Nie, ale widelec mam skręcony prawie na sztywno.
Amortyzację mam w nogach. Wkurza mnie pompowanie.
Ale jak kto chce. Z górki na fullu pewnie wygodniej. U mnie w okolicy raczej płasko, a podjazdy łagodne.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.06.2016 09:54

krutom napisał(a): Nie, ale widelec mam skręcony prawie na sztywno.
Amortyzację mam w nogach. Wkurza mnie pompowanie.

To go sprzedaj i kup sztywny widelec waga ok. 650-800g :) Ale pewnie masz siłę w nogach wiec nie musisz dbać o wagę :mrgreen: Pompowanie powiadasz ? są widelce i dampery z blokadą. Nie wiem jakie odległości pokonujesz ale ja np. robię od 60-90 km z czego połowa jest w terenie (wąskie z dużym nachyleniem mocno kamieniste zjazdy i podjazdy) i rzadko blokuję tył (wręcz na zjazdach ustawiam tzw bujanie i opuszczam siodełko), przód i owszem ale na możliwie ubitym terenie. Amortyzatory to nie tylko komfort ale i przyczepność :) Jeszcze jedno mam fulla Xc i enduro (się był zepsuł) najczęściej jeżdżę własnie na enduro :)

krutom napisał(a):Ale jak kto chce. Z górki na fullu pewnie wygodniej. U mnie w okolicy raczej płasko, a podjazdy łagodne.

To nie jest kwestia chcenia ale wyboru. Jadąc w teren nie scigam się więc czy przyjadę dziesięć czy dwadzieścia minut gdzieś później nie stanowi różnicy. Jeżeli będę czuł się zmęczony, będe blokował amortyzatory i dbał o każdy watt energii. Teraz jeżdżę z powrotem na sztywniaku (Scott Scale ) i źle mi się jeździ, małżonka na fullu dużo szybciej zjeżdza :(
Fulla doceniłbyś w ciężkim terenie. Też na początku nie chciałem dać sie przekonać :papa:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 04.07.2016 23:38

bluesman napisał(a):
Fulla doceniłbyś w ciężkim terenie...

Niestety ciężki teren już nie dla mnie.
Biodro mam do naprawy.
Dali mi termin operacja za .... 4 lata, a póki co zabronili podjazdów. Pływanie, rower na płaskim, żadnego biegania :(
Tak do końca ich nie słucham, ale trochę dokucza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Rower - kondycję buduje i paliwa nie potrzebuje - strona 111
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone