.png)
.png)
.png)
przemocts napisał(a):A jaka trasa jechałeś Panie kolego ? Mógłbyś sprawdzić czy wariant podany prsezemnie wyżej jest dobry:)?
.png)
rocker napisał(a):przemocts napisał(a):A jaka trasa jechałeś Panie kolego ? Mógłbyś sprawdzić czy wariant podany prsezemnie wyżej jest dobry:)?
ale jaką trasę zaproponowałeś? napisałeś, że chcesz wyjechać z Wodzisławia wieczorem by rano zwiedzać Plitvice.
Ogólnie jako, że będziesz leciał z Wodzisławia Śląskiego (podobnie jak kolega Dids76) to najlepiej CI jechać przez CZ-SVK-SLO-HR bo jesteś już przy A1. Trasa przez Węgry nocą to moim zdaniem (MOIM) gorszy pomysł - raz jechałem i trzeba uważać bardzo na zwierzynę pod drodze, gdyż są to głównie drogi lokalne puszczone wśród lasów i łąk (chodzi tu tylko o Węgry).
Jeśli chcesz lecieć nocą to w Czechach na autostradach też trzeba uważać, gdyż autostrady nie są ogrodzone siatką - ale nigdy nie miałem tam problemu. Natomiast jeśli chodzi o ruch to będzie znikomy, nawet Wiedeń będziesz miał spokojny do przejazdu. Nad ranem będziesz na Słowenii więc lokalne drogi nie będą problemem i tak żeby na 8-9 być w Plitvicach to realnie musiałbyś wyjechać 22-23 - licząc parę postojów po drodze.
.png)
oldGIZMO napisał(a):bratmat napisał(a):Ja wracałem wczoraj przez Bratysławę i muszę powiedzieć że dziwie się że wszyscy pchają się na Czechy, Austrie, Słowenie...
a jak na granicy H/Hr i odwrotnie ? bo mniemam, że jechałeś również przez Węgry ...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi