Raul73 napisał(a):LFB napisał(a): autostrada od Ziliny do Bratysławy to bajka, bardzo mały ruch i niemalże prosta droga.
... i jakościowo 10 razy lepsza od czeskiej "płytostrady".![]()
.....i niedokończona...
.png)
Raul73 napisał(a):LFB napisał(a): autostrada od Ziliny do Bratysławy to bajka, bardzo mały ruch i niemalże prosta droga.
.png)
Michalm2012 napisał(a):Raul73 napisał(a):LFB napisał(a): autostrada od Ziliny do Bratysławy to bajka, bardzo mały ruch i niemalże prosta droga.
.....i niedokończona...
.png)
Od Żyliny do Bratysławy jest ukończona - od 4 lat.
.png)
Raul73 napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Raul73 napisał(a):LFB napisał(a): autostrada od Ziliny do Bratysławy to bajka, bardzo mały ruch i niemalże prosta droga.
.....i niedokończona...
Od Żyliny do Bratysławy jest ukończona - od 4 lat.
.png)
paulr napisał(a):tyle że jechałem kiedyś do Żyliny (właściwie kawałek za nią) i dojazd trwał ponad 3 godziny.
Licząc że po kilku minutach jestem na a4 a po kilku kolejnych na a1 to za 3 godziny jadąc autostradami jestem w stanie dojechać do Austrii. We wrześniu autobusem jechaliśmy do Znojmo 3 i pół godziny.
Większość waszych propozycji pokazuje w google około 11-12 godzin a rozbieżność jest nawet ponad 100 kilometrów, z tego co zauważyłem to albo wlec się na słowacką autostradę, a potem już z górki, choć przez węgry 86 też nie wiadomo jak będzie, najkorzystniej wychodzi chyba przez ljubljane i nove mesto, najwięcej jedzie się autostradą i mimo iż odległość najdłuższa to chyba najbardziej wiarygodne by dojechać szybko. nic poczytam co jeszcze ktoś wymyśli i w lipcu jakąś trasę się wybierze
.png)
.png)
.png)
Jackar napisał(a):
Ale szanuję opinie jeżdżących przez Węgry, szczególnie czekor 86 i dids są przekonywujący i dobrze uzasadniają tą trasę i gdy kiedyś będę wyjeżdżał do Cro w piątek, może się skuszę na opcję węgierską.
Ps. Do wszystkich hejterów: to są moje prywatne i subiektywne wnioski więc proszę o wyrozumiałość
, zawsze Czechy, Austria (z rożnymi wariantami) i Słowenia z objazdem autostrady. Trasa przez Węgry mnie kusi, ale z domu do Cieszyna mam ok 1 godz, piszecie ze Cieszyn - Żylina to następne 1,5 godz - jadąc przez Czechy to w tym czasie jestem już za Brnem ("płytostrada" mi nie przeszkadza). Jeśli bym miał jechać przez Węgry to raczej jechałbym Brno - Bratysława i droga 86 i to tylko dlatego żeby przejechać się inną trasą.
.Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi